Skocz do zawartości

forum.bespoke.pl - w jakim kierunku zmierza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to teoretyk nie może być praktykiem w tym rozumieniu?

Szczerze mówiąc wcześniej podział na teoretyków i praktyków był w sferze naokoło forum widoczny pod tym względem, że każdego kto nie wrzucał swoich zdjęć wyzywano od teoretyków, co garnituru nawet jednego w szafie nie ma i krawca na oczy nie widział :)

Mnie denerwuje za to, to ciągłe gadanie, że w Warszawie to wszyscy jak imigranci łażą ubrani.

Też mi się wydawało że coraz wiecej ludzi "środka" jest na forum, a na pewno coraz więcej mamy użytkowników łączących teorię z praktyką wśród ludzi którzy są z nami od dłuższego czasu. Ta grupa powiększa się - i to jest "ewolucyjna" konieczność dla ludzi łapiących bakcyla forum BwB.

Inaczej bylibyśmy zdani na porady stylistów i sprzedawców. :arrow:

Zawsze możemy zrobic - trochę dla zabawy - ankietę :)

- teoretyk

- praktyk

- człowiek środka

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Myślę, że określenia zostały niefortunnie dobrane. Z opisu wynika, że chodzi raczej o podział na hobbystów, którzy zagłębiają się w techniczne kwestie krawiectwa czy szewstwa i pragmatyków, których nie obchodzi, czy garnitur jest z wełny czesankowej, czy z flaneli, klejony, czy nie, byle dobrze leżał, wyglądał i się nosił (i buty podobnie). I taki podział jest już dosyć oczywisty.

Opublikowano

Myślę, że określenia zostały niefortunnie dobrane. Z opisu wynika, że chodzi raczej o podział na hobbystów, którzy zagłębiają się w techniczne kwestie krawiectwa czy szewstwa i pragmatyków, których nie obchodzi, czy garnitur jest z wełny czesankowej, czy z flaneli, klejony, czy nie, byle dobrze leżał, wyglądał i się nosił (i buty podobnie). I taki podział jest już dosyć oczywisty.

Dokładnie, też wydaje mi się, że o taki podział chodziło Macaroniemu i zdecydowanie taki istnieje, chociaż na forum są raczej przedstawiciele 1 grupy to nie koniecznie tak musi być pośród czytelników bloga i klientów w sklepie.