damiance Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 A to teoretyk nie może być praktykiem w tym rozumieniu? Szczerze mówiąc wcześniej podział na teoretyków i praktyków był w sferze naokoło forum widoczny pod tym względem, że każdego kto nie wrzucał swoich zdjęć wyzywano od teoretyków, co garnituru nawet jednego w szafie nie ma i krawca na oczy nie widział Mnie denerwuje za to, to ciągłe gadanie, że w Warszawie to wszyscy jak imigranci łażą ubrani. Też mi się wydawało że coraz wiecej ludzi "środka" jest na forum, a na pewno coraz więcej mamy użytkowników łączących teorię z praktyką wśród ludzi którzy są z nami od dłuższego czasu. Ta grupa powiększa się - i to jest "ewolucyjna" konieczność dla ludzi łapiących bakcyla forum BwB. Inaczej bylibyśmy zdani na porady stylistów i sprzedawców. Zawsze możemy zrobic - trochę dla zabawy - ankietę - teoretyk - praktyk - człowiek środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Myślę, że określenia zostały niefortunnie dobrane. Z opisu wynika, że chodzi raczej o podział na hobbystów, którzy zagłębiają się w techniczne kwestie krawiectwa czy szewstwa i pragmatyków, których nie obchodzi, czy garnitur jest z wełny czesankowej, czy z flaneli, klejony, czy nie, byle dobrze leżał, wyglądał i się nosił (i buty podobnie). I taki podział jest już dosyć oczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Myślę, że określenia zostały niefortunnie dobrane. Z opisu wynika, że chodzi raczej o podział na hobbystów, którzy zagłębiają się w techniczne kwestie krawiectwa czy szewstwa i pragmatyków, których nie obchodzi, czy garnitur jest z wełny czesankowej, czy z flaneli, klejony, czy nie, byle dobrze leżał, wyglądał i się nosił (i buty podobnie). I taki podział jest już dosyć oczywisty. Dokładnie, też wydaje mi się, że o taki podział chodziło Macaroniemu i zdecydowanie taki istnieje, chociaż na forum są raczej przedstawiciele 1 grupy to nie koniecznie tak musi być pośród czytelników bloga i klientów w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi