Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra... tu można sobie poużywać na sprzedawcach. Poproszę o anegdotki jak jak zostaliśmy potrktowani w sklepach z odzieżą, jakimi tekstami nas uraczono. Moja opowieść jest taka:

Poprosiłem sprawedawcę w RC o poradę, w której z dwóch marynarek jest mi lepiej (wiem, szczyt naiwości). Sprzedawca spojrzał na mnie krytycznie i powiedział: "wie pan... ja to najchętniej ubieram się w dżinsy i tshirty. Nie lubię marynarek, więc nie potrafię doradzić". Przynajmniej był szczery.

Opublikowano

Pełen klientów sklep sportowy (również z odzieżą;) ):

Słusznych rozmiarów kobieta: Przymierzę ten polar (kierując się w stronę przymierzalni).

Krzyk sprzedawcy z drugiego końca sklepu: Będzie za mały to eSka !!! Przyniosę Pani XL !!!

Zaczerwieniona kobieta, przez zaciśnięte zęby: Spróbuję ten !

Speszony sprzedawca: Jak Pani chce, ale nie ma szans ...

... minutę później kobieta wychodząca z przymierzalni, niemal krzycząc: Leży idealnie - wezmę eSkę i koszulkę w tym samym rozmiarze!

Faux pas sprzedawcy? Czy celowe działanie znawcy kobiecych umysłów? ;)

-------------------

Ten sam sprzedawca w tym samym sklepie:

Wchodzi małżeństwo z wózkiem.

Sprzedawca zaglądając do wózka: Dzień dobry! O jaką dużą głowę ma to dziecko! To chyba po tatusiu ?

Konsternacja, niepewne uśmiechy - małżeństwo wychodzi ze sklepu.

Odpowiedź na pytanie dotyczące anegdotki nr 1 wydaje się być oczywista ;)

--------------------------------

Na dokładkę - sklep bez odzieży:

Market spożywczy - otwarte dwie kasy po przeciwległych stronach sklepu.

Sprzedawca z kasy nr 1 krzyczy przez cały sklep do sprzedawczyni z kasy nr 5, bezskutecznie próbując wbić kod na jajka:

MARLENA ZRÓB COŚ !!! JAJA MI NIE WCHODZĄ !!!

Marlena niemal tarza się ze śmiechu - na sprzedawcę spada lista porad od klientów z kolejki - w stylu "może być bez jaj" - "a kto ci powiedział, że powinny wejść?", "nie przejmuj się - może kiedyś ci się uda" ... itp. ;)

pozdrawiam

Opublikowano

W jednym ze sklepów w centrum Szczecina ;-)

Oglądałem koszulę, ale moją uwagę przykuły spinki sznurkowe, które były do niej dołączone.

Zapytałem Pani, czy mają może inne kolory takich spinek (tamte były czarne), Pani uśmiechnęła się do mnie z dziwną satysfakcją mówi "Nie.. to tylko atrapa..tu są prawdziwe spinki" pokazując na gablotę z typowymi srebrnymi spinkami ;)

Poczułem się urażony ;-) Odpowiedziałem jej tylko, że niektóre sklepy normalnie sprzedają takie spinki. Pani oczywiście zadowolona, iż w końcu mogła użyć swojej branżowej wiedzy i doświadczenia, aby "wyprowadzić" z błędu młodego człowieka, któremu spodobały się atrapy spinek.

Zrezygnowałem z polemiki.

A Wy jak reagujecie w takich sytuacjach? Podejmujecie walkę i edukujecie, czy odpuszczacie ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W salonie ślubnym, do którego zaszedłem szukając czarnej muchy wiązanej:

- Umie pan wiązać muchę? Naprawdę? Nauczy nas pan?

W sklepie z materiałami...

dzień dobry czy dostanę jedwabny żakard na krawaty?

Pani: żakardu z jedwabiem nie mamy, ale tutaj jest taki jedwab 100% ....

:)

A to mnie nie dziwi. Skoro na półce leży "LEN 100% POLIESTER"... A na moje poszukiwanie grubego tweedu kobieta podaje mi jakieś mięciusieńkie cieniusieńkie coś i wpiera, że to najwyższa klasa, bo włoski (o szkockim pewnie nie słyszała).
Opublikowano

Ja niestety składając ostatnio CV z listem motywacyjnym w sklepie z garniturami (zarówno slubnymi jak i "zwyklymi") na samym wejsciu uslyszałem, ze wola kobiety. Na nic sie zdała moja motywacja odnosnie dosc dobrej znajomosci klasyki, ostatnio zauwazylem ze zatrudnili ~20 letnia, baaardzo hojnie obdarzona przez nature blondynke ;|

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Warszawa - Promenada jeden ze sklepow z zegarkami. Poniewaz znam sie troche na tej materii, ale chcialem przetestowac sprzedawczynie poprosilem do przymierzenia dwa zegarki, dodam ze cena kazdego z nich to kilka srednich krajowych. Mierzac zegarki (dodam, ze tej samej marki, ale o zupelnie innych mechanizmach, specyfikacjach) chcialem zagadac.

- Jakie roznice sa w tych zegarkach, ktory by Pani polecila, zarekomendowala?

- Odpowiedz: Ten szwajcar i ten szwajcar obydwa sa dobre :)

Opublikowano

Witam

Przesyłam wiadomość dla Pana Eleganta, jeśli nadal jest Pan zainteresowany pracą to prosze o kontakt - 662-232-922. pozdrawiam:)

Opublikowano

Z Pana postu wynikało że jest Pan zainteresowany pracą w salonie z garniturami a my posiadamy taki salon stąd moja propozycja, oczywiście jesli kwestia jest nieaktualna to nie ma tematu...pozdr