Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lubie sie przejsc na silke, ale przez to mam problem z doborem spodni (koszul tez, te w duzych rozmiarach sa na "brzuchaczy" a nie "klatowcow", ale ten problem nie jest tak dokuczliwy).

Zwykle kupuje spodnie o rozmiar wieksze i zwezam w pasie u krawca, jednak teraz i ta metoda przestala dzialac.

Jakie firmy produkuja spodnie szerokie w udach? Wiem, ze Hugo Boss robi bardzo waskie, wiekszosc z tych ktore mam to Pierre Cardin. Poradzi ktos cos?

Opublikowano

Należy rozejrzeć się za spodniami firm z USA, najlepiej w traditional (classic) fit. Nie dość, że są szerokie w nogawkach (niektóre naprawdę są bardzo "generous"), to jeszcze na ogół dołem nie są wykończone i mają duży zapas materiału, co umożliwia zrobienie manszetu (który przydaje się szczególnie, bo szerokie spodnie dobrze jest dociążyć dołem, żeby się lepiej układały w nogawce). Ja mam trochę par spodni z Jos A Bank, to taka myślę ichnia Vistula, ale na ogół spodnie są z naturalnych materiałów (mam m. in. dwie pary z flaneli wełnianej), tylko niestety (i o dziwo) musieli się przestraszyć RODO, bo wyłączyli jakiś czas temu możliwość przeglądania strony z adresów IP z Europy i trzeba trochę pokombinować. Myślę, że z powodzeniem można też poeksplorować inne firmy jak Brooks Brothers, choć nie mam praktycznych doświadczeń z ich spodniami. Można poszukać na ebayu spodni tych firm, pewnie by się coś znalazło w dobrych cenach, sprzedawców można zawsze zapytać o dokładne wymiary poszczególnych egzemplarzy.

Inna opcja to znaleźć rozsądnego cenowo krawca i zamawiać pod wymiar. 

Opublikowano

Probowałeś  spodni z podwyższonym stanem od Macaroniego albo 4gentelman? Sa również szersze w udach. Ja mam dość masywne uda (choć może nie  jakies kulturystyczne, bo uprawiam tez sport wydolnościowy) i spodnie od masowych producentów się nie sprawdzają, podczas gdy wspomniane marki dają rade. 

Opublikowano
16 minutes ago, Jakub84 said:

Probowałeś  spodni z podwyższonym stanem od Macaroniego albo 4gentelman? Sa również szersze w udach. Ja mam dość masywne uda (choć może nie  jakies kulturystyczne, bo uprawiam tez sport wydolnościowy) i spodnie od masowych producentów się nie sprawdzają, podczas gdy wspomniane marki dają rade. 

Nie moge znalezc gdzie moge kupic spodnie Macaroni - sprowadzasz z zagranicy? A 4gentleman ma bardzo ladne, ale bardzo maly wybor - szyjesz tam na miare?

Opublikowano

lubo69 mnie uprzedził :-)

Co do 4g to wg mnie ostatnio poszerzyli asortyment, nie mam poczucia, wg mnie oferta przyzwoita. Tam nie ma klasycznego szycia na miarę, bo działają tylko online, ale możesz sam zebrać miarę i odszyja Ci spodnie z oferty wg niej (jak to działa, nie sprawdzałem, ale właściciel ma proklienckie podejście).

Jeśli chcesz sobie podnieść ciśnienie to jest jeszcze Benevento (jest o nich watek na forum) :-) Chociaz nie bede narzekał, bo dziś dostałem info, ze zamówione na BF spodnie idą, a na 2022 obiecują sie ogarnąć. 

Opublikowano
4 godziny temu, FranciszekMaurer napisał:

Ja też mam dość rozbudowane uda i spodnie od Milera dają radę, co możesz też sobie porównać patrząc w tabele rozmiarowe, tzn. chinosy są naprawdę luźne w udach. Spodnie w kant też w udach ok, tylko stan trochę za niski.

Dla mnie spodnie od Milera są tak wąskie (mam garnitur Phoenix), że nie jestem w stanie ich nosisz ze skarpetkami-podkolanówkami, bo się zahaczają w łydce...

Opublikowano
2 minuty temu, Velahrn napisał:

Dla mnie spodnie od Milera są tak wąskie (mam garnitur Phoenix), że nie jestem w stanie ich nosisz ze skarpetkami-podkolanówkami, bo się zahaczają w łydce...

W łydkach faktycznie są zwężane, ale w udach szerokie, co prawda te garniturowe mają za niski stan niestety