michal-krk Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 Lubie sie przejsc na silke, ale przez to mam problem z doborem spodni (koszul tez, te w duzych rozmiarach sa na "brzuchaczy" a nie "klatowcow", ale ten problem nie jest tak dokuczliwy). Zwykle kupuje spodnie o rozmiar wieksze i zwezam w pasie u krawca, jednak teraz i ta metoda przestala dzialac. Jakie firmy produkuja spodnie szerokie w udach? Wiem, ze Hugo Boss robi bardzo waskie, wiekszosc z tych ktore mam to Pierre Cardin. Poradzi ktos cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 Suitsupply w opcji custome made ma możliwość poszerzenia wymiarów w udzie. W rozmiarze 48, można zwiększyć szerokość o 2,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 Należy rozejrzeć się za spodniami firm z USA, najlepiej w traditional (classic) fit. Nie dość, że są szerokie w nogawkach (niektóre naprawdę są bardzo "generous"), to jeszcze na ogół dołem nie są wykończone i mają duży zapas materiału, co umożliwia zrobienie manszetu (który przydaje się szczególnie, bo szerokie spodnie dobrze jest dociążyć dołem, żeby się lepiej układały w nogawce). Ja mam trochę par spodni z Jos A Bank, to taka myślę ichnia Vistula, ale na ogół spodnie są z naturalnych materiałów (mam m. in. dwie pary z flaneli wełnianej), tylko niestety (i o dziwo) musieli się przestraszyć RODO, bo wyłączyli jakiś czas temu możliwość przeglądania strony z adresów IP z Europy i trzeba trochę pokombinować. Myślę, że z powodzeniem można też poeksplorować inne firmy jak Brooks Brothers, choć nie mam praktycznych doświadczeń z ich spodniami. Można poszukać na ebayu spodni tych firm, pewnie by się coś znalazło w dobrych cenach, sprzedawców można zawsze zapytać o dokładne wymiary poszczególnych egzemplarzy. Inna opcja to znaleźć rozsądnego cenowo krawca i zamawiać pod wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-krk Napisano 21 Grudzień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 @Kylesprowadzasz sobie bez problemu spodnie z USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 Brooks Brothers akurat to roznie z szerokością. Ja tez mam masywne uda i z reguły są ok, choć kilka par slim fit musiałem odesłać. Sprobuj tez Polo, Classic fit na 99% będzie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 3 godziny temu, michal-krk napisał: @Kylesprowadzasz sobie bez problemu spodnie z USA? Raczej z problemami :-). Mam kogoś na miejscu. Ale niezależnie dla chcącego przeszkody są zwykle do przezwyciężenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 Probowałeś spodni z podwyższonym stanem od Macaroniego albo 4gentelman? Sa również szersze w udach. Ja mam dość masywne uda (choć może nie jakies kulturystyczne, bo uprawiam tez sport wydolnościowy) i spodnie od masowych producentów się nie sprawdzają, podczas gdy wspomniane marki dają rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-krk Napisano 21 Grudzień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 16 minutes ago, Jakub84 said: Probowałeś spodni z podwyższonym stanem od Macaroniego albo 4gentelman? Sa również szersze w udach. Ja mam dość masywne uda (choć może nie jakies kulturystyczne, bo uprawiam tez sport wydolnościowy) i spodnie od masowych producentów się nie sprawdzają, podczas gdy wspomniane marki dają rade. Nie moge znalezc gdzie moge kupic spodnie Macaroni - sprowadzasz z zagranicy? A 4gentleman ma bardzo ladne, ale bardzo maly wybor - szyjesz tam na miare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 17 minut temu, michal-krk napisał: Nie moge znalezc gdzie moge kupic spodnie Macaroni https://macaronitomato.com/kategoria-produktu/spodnie-meskie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 lubo69 mnie uprzedził Co do 4g to wg mnie ostatnio poszerzyli asortyment, nie mam poczucia, wg mnie oferta przyzwoita. Tam nie ma klasycznego szycia na miarę, bo działają tylko online, ale możesz sam zebrać miarę i odszyja Ci spodnie z oferty wg niej (jak to działa, nie sprawdzałem, ale właściciel ma proklienckie podejście). Jeśli chcesz sobie podnieść ciśnienie to jest jeszcze Benevento (jest o nich watek na forum) Chociaz nie bede narzekał, bo dziś dostałem info, ze zamówione na BF spodnie idą, a na 2022 obiecują sie ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 Ja też mam dość rozbudowane uda i spodnie od Milera dają radę, co możesz też sobie porównać patrząc w tabele rozmiarowe, tzn. chinosy są naprawdę luźne w udach. Spodnie w kant też w udach ok, tylko stan trochę za niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 4 godziny temu, FranciszekMaurer napisał: Ja też mam dość rozbudowane uda i spodnie od Milera dają radę, co możesz też sobie porównać patrząc w tabele rozmiarowe, tzn. chinosy są naprawdę luźne w udach. Spodnie w kant też w udach ok, tylko stan trochę za niski. Dla mnie spodnie od Milera są tak wąskie (mam garnitur Phoenix), że nie jestem w stanie ich nosisz ze skarpetkami-podkolanówkami, bo się zahaczają w łydce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranciszekMaurer Napisano 21 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2021 2 minuty temu, Velahrn napisał: Dla mnie spodnie od Milera są tak wąskie (mam garnitur Phoenix), że nie jestem w stanie ich nosisz ze skarpetkami-podkolanówkami, bo się zahaczają w łydce... W łydkach faktycznie są zwężane, ale w udach szerokie, co prawda te garniturowe mają za niski stan niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 24 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2021 To jeszcze podpowiem spodnie od Poszetki, te z wysokim stanem i zakładkami, całkiem wygodne przy grubym udzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi