Bartek Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Jak sięgam pamięcią to z internetu poprzez modem też korzystali ludzie z różnych przedziałów wiekowych i nie było to jakoś nadzwyczaj utrudnione czy ktoś to jeszcze pamięta: 0202122 user: ppp pass: ppp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Coś tam się pamięta W epoce "modemowej" miałem coś koło 11 lat. Najbardziej utkwiło mi to oczekiwanie na załadowanie się zdjęć - wczyta się czy nie wczyta, a może tylko do połowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Posted June 29, 2012 Author Report Share Posted June 29, 2012 "wczyta się nie wczyta" pamiętam z kaset do Atari XEGS, magnetofon XC12 z sytemem turbo w późniejszym czasie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Na Atari się już nie załapałem - zaczynałem od Amigi 500. Swego czasu maiłem nawet dedykowany monitor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Ha, śmieszne że tym, co wtedy się wszyscy podniecali jako super nowoczesne (128kb pamięci), teraz tego typu kostki, znacząco też szybsze, kupuje się prawie że na wagę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 A pamiętacie taką grę Preliminary Monty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Pożyczyłem kiedyś koledze, który świeżo pozyskał stację 5,25" Indianę Jonesa na 3 dyskietkach. Po paru godzinach oddał i stwierdził, że to jakaś lipa, bo ni ch..a nie wchodzą trzy, mieszczą się i to na siłę tylko dwie Dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 A pamiętacie taką grę Preliminary Monty? Nie pamiętam, że tak się nazywała, ale ekran znajomy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lashen Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 A pamiętacie taką grę Preliminary Monty? Nie pamiętam, że tak się nazywała, ale ekran znajomy. To alternatywny tytuł Montezuma's Revenge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Dźwięk, którego nie da się zapomnieć: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Miałem najpierw Atari (dwie sztuki z serii XL), na kasety i na dyskietki, w całym komputerze faktycznie "najlepsze" było czekanie aż się gra włączy, wgrywało się 15 minut, ktoś w drugim pokoju włączył odkurzacz, delikatny spadek napięcia- i dupa- od nowa Później miałem Amigę, ale to już był techniczny szczyt, wszystko działało, nie wydawało pisków i pingów aż tyle co Atari, a do tego miałem tam takie gry jak "Olimpiada Letnia" na 5 albo 6 dyskietkach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 A pamiętacie taką grę Preliminary Monty? Nie pamiętam, że tak się nazywała, ale ekran znajomy. To alternatywny tytuł Montezuma's Revenge Montezuma - trzeba było tak od razu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NastyKanasta Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 River Raid wymiata ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Niemiecka gra o helikopterku, ma fajny klimat w tym języku: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kynio Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Mam bardzo duży szacunek do polskich twórców gier na Atari - moim zdaniem były na najwyższym poziomie, często dużo lepsze pod względem muzycznym i graficznym od zagranicznych produkcji. Mam na myśli takie gry jak Miecze Valgira, Magia Kryształu itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NastyKanasta Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Tak do tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 gier na ten komputer nie ma w sieci, ale zdjęcie znalazłem - to mój pierwszy sprzęt z 1986r: pamiętacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Panie, dotykowa (sensorowa) klawiatura, bajer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts