Bartek Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Jak sięgam pamięcią to z internetu poprzez modem też korzystali ludzie z różnych przedziałów wiekowych i nie było to jakoś nadzwyczaj utrudnione czy ktoś to jeszcze pamięta: 0202122 user: ppp pass: ppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Coś tam się pamięta W epoce "modemowej" miałem coś koło 11 lat. Najbardziej utkwiło mi to oczekiwanie na załadowanie się zdjęć - wczyta się czy nie wczyta, a może tylko do połowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 29 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 "wczyta się nie wczyta" pamiętam z kaset do Atari XEGS, magnetofon XC12 z sytemem turbo w późniejszym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Na Atari się już nie załapałem - zaczynałem od Amigi 500. Swego czasu maiłem nawet dedykowany monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Ha, śmieszne że tym, co wtedy się wszyscy podniecali jako super nowoczesne (128kb pamięci), teraz tego typu kostki, znacząco też szybsze, kupuje się prawie że na wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 A pamiętacie taką grę Preliminary Monty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Pożyczyłem kiedyś koledze, który świeżo pozyskał stację 5,25" Indianę Jonesa na 3 dyskietkach. Po paru godzinach oddał i stwierdził, że to jakaś lipa, bo ni ch..a nie wchodzą trzy, mieszczą się i to na siłę tylko dwie Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 A pamiętacie taką grę Preliminary Monty? Nie pamiętam, że tak się nazywała, ale ekran znajomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lashen Napisano 29 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2012 A pamiętacie taką grę Preliminary Monty? Nie pamiętam, że tak się nazywała, ale ekran znajomy. To alternatywny tytuł Montezuma's Revenge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2012 Dźwięk, którego nie da się zapomnieć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 30 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2012 Miałem najpierw Atari (dwie sztuki z serii XL), na kasety i na dyskietki, w całym komputerze faktycznie "najlepsze" było czekanie aż się gra włączy, wgrywało się 15 minut, ktoś w drugim pokoju włączył odkurzacz, delikatny spadek napięcia- i dupa- od nowa Później miałem Amigę, ale to już był techniczny szczyt, wszystko działało, nie wydawało pisków i pingów aż tyle co Atari, a do tego miałem tam takie gry jak "Olimpiada Letnia" na 5 albo 6 dyskietkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 30 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2012 A pamiętacie taką grę Preliminary Monty? Nie pamiętam, że tak się nazywała, ale ekran znajomy. To alternatywny tytuł Montezuma's Revenge Montezuma - trzeba było tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 1 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2012 River Raid wymiata ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 1 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2012 Niemiecka gra o helikopterku, ma fajny klimat w tym języku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 1 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2012 Mam bardzo duży szacunek do polskich twórców gier na Atari - moim zdaniem były na najwyższym poziomie, często dużo lepsze pod względem muzycznym i graficznym od zagranicznych produkcji. Mam na myśli takie gry jak Miecze Valgira, Magia Kryształu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 11 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2012 Tak do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 gier na ten komputer nie ma w sieci, ale zdjęcie znalazłem - to mój pierwszy sprzęt z 1986r: pamiętacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Panie, dotykowa (sensorowa) klawiatura, bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi