Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jako, że podejmuję pracę gdzie mogę pozwolić sobie na więcej luzu (garnitur, ale bez krawata) - chciałbym zrealizować coś, co zawsze chciałem zrobić, tj. zrezygnować z "nieśmiertelnych" połączeń i pójść w nieco bardziej szalone kolory.

Przy czym nie chciałbym wyglądać jak festyniarz i nie iść na całość z wariackimi kolorami jak Saul Goodman :)

Chętnie usłyszę Wasze propozycje, ja myślałem o następujących połączeniach:

- Biały/kremowy garnitur, błękitna koszula (inspirowane Michaelem Jacksonem ze "Smooth Criminal").

- Jasny/ciemny szary garnitur i różne odcienie fioletu (obawiam się tylko, że jestem zbyt blady na "całościowo ciemną" kombinację).

- Czarny garnitur i różne odcienie różu. Moim zdaniem bardzo pasujące połączenie kolorów.

- Niebieski garnitur i złota koszula (brzmi kretyńsko? Tutaj sugeruję się tym, że połączenie ciemnego niebieskiego i złotego jest uznawane za "królewskie" połączenie i wiele produktów czy słodyczy jest tak ozdabianych właśnie).

Do jakiego garnituru będzie Waszym zdaniem pasować czerwona koszula? :) A bordowa? Lubię te dwa kolory koszul, ale mam pewien problem z doborem garnituru do niego.

Podkreślę, że chcę nieco zaszaleć, ale nie wyglądać jak pajac.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Dodam, że być może któryś z tych zestawów może wyglądać ok, ale w połączeniu z pewną siebie osobą która przerobiła już 100 klasycznych zestawów i ma dużo doświadczenia. W innym przypadku nie będziesz się w tym czuł pewnie i to widać od razu, a skoro pytasz na forum to nie jest to dla Ciebie;) 

• Like 4
Opublikowano

Koledzy mają rację, że wymienione zestawy wymagają silnego "nosiciela"! To co opisałeś ociera się trochę o zestawy dla Jokera. Takiego na mniejszą, jakby krajową  skalę! Poza pierwszą propozycją biały-błękitny, która mocno zwróci na Ciebie uwagę, ale mieści się w eleganckiej klasyce.

Rozważ na początek marynarki w zgaszonych kolorach: różowy i zielony to na początek wystarczająca ekstrawagancja. Z moich doświadczeń wynika, że nawet biel i malinowa czerwień marynarki "pobudzają" dość mocno otoczenie.

Dobrym przykładem do naśladowania mogą być zestawy bohatera filmu "Wielkie Piękno" lub zestawy Kolegi @Styleman

Jeżeli będziesz się w nich czuł zupełnie swobodnie wtedy przyjdzie czas na mocniejsze kolory, wzory.