Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Wczoraj
-
Jeśli spodnie nie opadły, marynarka wygląda ok.
-
-
Są tutaj na pewno lepsi znawcy ode mnie, ale tak na pierwszy rzut oka, to bym się zastanowił czy nie za krótka wręcz. Z tego co kojarzę, to ta metodą z kciukiem jest o tyle zawodna, że jednak ludzie mają różną długość rąk - ja przynajmniej zawsze patrzę raczej na proporcje całej sylwetki (czy marynarka dzieli ją w miarę na pół) i czy zakrywa z tyłu pośladki (powinna), natomiast żeby to ocenić kluczowe byłoby zobaczyć ją zapiętą i bez rąk w kieszeni, z rękami luźno opuszczonymi i właśnie z perspektywy obejmującej całą sylwetkę:)
-
Bespoke w Krakowie: Mainstreamowe marki czy warto?
temat odpowiedział Velahrn → na NowyKrakowski → Bespoke
Na 99 % jest to MTM. -
Pokaż zdjęcie z dłońmi wzdłuż marynarki, bez ugięcia, ocenimy.
-
Niestety do płaszczy się nie nadaje. Bardziej coś z drewna mnie interesuje
-
Dzień Dobry, pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Jestem w trakcie kompletowania garderoby do pracy i wybieram garnitur. Uprzejmie proszę o poradę odnośnie długości tej marynarki. Marynarka w moim odczuciu leży dobrze, niestety mam wątpliwości co do długości marynarki, czy aby nie jest ona jednak nieco za długa, powinna się chyba kończyć gdzieś w połowie kciuka.
-
temat odpowiedział NowyKrakowski → na NowyKrakowski → Bespoke
Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale jak rozumiem to jest MTM, a to jest bespoke w Bytomiu, czy wszystko mylę? A w Vistuli należy rozumieć, że to jest MTM? -
temat odpowiedział Servetch → na NowyKrakowski → Bespoke
Vistula i Bytom nie oferują wedle mojej wiedzy szycia bespoke. -
NowyKrakowski obserwuje zawartość → Bespoke w Krakowie: Mainstreamowe marki czy warto?
-
Cześć! Przymierzam się do zakupu garnituru przed weselem, jednak nie weselnego garnituru. Szukam czegoś, co będzie mi służyło dłużej i na wiele okazji. Jestem z Krakowa i najchętniej tu bym coś kupił (choć dojazd do Katowic nie jest wielkim problemem). Przeglądając forum, widzę bardzo różne opinie o rozmaitych krawcach. Jestem nietypowej budowy (muskularnej) i rzadko kiedy RTW leżą jakkolwiek przyzwoicie, jedynym wyjątkiem okazał się Boss One. Chciałbym wydać do ok. 5 tys. na garnitur. 1) Chciałbym Forumowiczów zapytać, czy ktoś się decydował na szycie bespoke w mainstreamowych firmach pokroju Vistula czy Bytom? Oferują tę usługę zauważalnie taniej od bardziej rzemieślniczych miejsc. 2) Czy na chwilę obecną (najświeższe wątki widzę sprzed wielu lat), ktoś może polecić jakieś miejsce w Krakowie? 3) Czy chcąc się zamknąć we wspomnianym budżecie (5k), jest sens bespoke'a czy lepiej kompromis z RTW czy jakimś MTM? Oczywiście proszę o przeniesienie wątku, jeśli niewłaściwy dział. Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
-
Zarejestrował się nowy użytkownik: NowyKrakowski
-
Sweter Lebowskiego (wyprodukowany przez Pendleton) od lat jest hitem sprzedażowym, jakby co https://www.pendleton-usa.com/product/the-original-westerley-mens-sweater/52124.html
-
E, to półśrodek. Idź na całość: https://www.permanentstyle.com/2025/07/an-education-in-jelly-sandals.html Polecam także sandały Rondini z manufaktury w Saint Tropez. Zakupiłem model British.
-
Krzysiek_W obserwuje zawartość → "Hierarchia" elegancji obuwia
-
Na pewnym etapie już wystarczy butow, ale dzisiaj zobaczyłem na jednym profilu IG zdjęcia od bardzo fajnie ubiegającego się japończyka i miał on sandały od Paraboot. Niby to do końca nie eleganckie, ale z drugiej strony snickersy do garnituru też są w większości 😉 Jak myślicie, do letnich spodni lnianych powinny być git https://www.paraboot.com/homme/sandales/pacific-sport-miel-vegetal-marron/
- Ostatni tydzień
-
Ostatnie pary BUTÓW DO PATYNOWANIA od teraz -55% Pozostały tylko rozmiary UK6.5 i UK7.5 - jak ktoś ma ochotę się naprawdę w niskiej cenie pobawić, to na pewno okazja. Andrzej przestał malować, a te buty w ofercie utrzymywaliśmy praktycznie tylko dla niego. Patynowanie jest naprawdę proste i wybacza wiele błędów Tu można się w zasadzie nauczyć patynowania https://patine.pl/blog/wyprzedaz-luksusowych-butow-gyw-do-malowania-i-patynowania/
- 1 196 odpowiedzi
-
- obuwie patynowane
- patine.pl
- (i 8 więcej)
-
Niby tak, fajne, ale raczej te nie do płaszcza czy marynarki - nie ryzykowałbym rozciągnienć w ramionach
-
-
No to po raz kolejny - gdzie kupię dobre wieszaki? Głównie garniturowe, płaszczowe i na spodnie. Skolyx niestety ma duże braki a i żeby cena była sensowna to trzeba większą ilość. Jakieś pomysły?
-
-
Gdzie można kupić minimalistyczną listonoszkę, coś w tym stylu: https://tomskor.pl/torby-i-plecaki/1955-12371-skorzana-listonoszka-na-ramie-meska-#/209-rozmiar-one_size ale z wysokiej jakości okuciami i metalowymi zamkami(suwakami)?
-
To prawda , szerokość nogawek skurczyła się niecały centymetr na płasko , czyli dajmy na to , półtora w obwodzie . A to już widać . Też lubię szersze nogawice . W pasie praktycznie nic się nie zmieniło . Za slimem zbytnio nie przepadam . Ale w sumie chyba wyszło ok . Szczególnie za tą cenę . Co do fotek , to wczorajsze były w ostrym słońcu i wyszły jasne . Te spodnie są zaś ciemne . Pytał się na prvie jeden z Użytkowników co to za buty ? Odpowiadam , że to te z królewską rękojmią . Tylko te białe spody są ciężkie w utrzymaniu. Koszula to T&A . Noszę r 44 i taki kupiłem w fasonie regular . To była prawie nówka bez metek , może raz prana , z jakiejś piwnicy chyba . Było to po prostu czuć . Ale cena lekko ponad 60 zł , z wysyłką od zagraniczniaka . Kiedyś udało mi się kupić dwie prawie nówki tej firmy po 40 zł za sztukę . Podobno tylko raz użyte na weselu . Ale w rozmiarze 45 . Po praniu dostały lekkiego przykurczu , więc prawdopodobnie ja pierwszy je prałem . 45 regular jest za obszerne dla mnie . 44 r troche za duże . Czyli muszę celować w 44 tailored . Ale niewielkim kosztem przerobiłem rozmiarówkę . Tkanina jest znakomita w dotyku . Leciutka i przewiewna . Ale wszystko bije koszula firmy Borrelli , też prawie nówkę dorwałem za niecałą stówkę . Koszulę tę, to po praniu wystarczy tylko strząchnąć i można zakładać . Może przesadzam , ale niewiele . Genialny materiał .
-
...cytować zdjęcia😉 Shrink to fit wyszedł bardzo dobrze.
-
@Sartolane Panie Mateuszu, czy ma Pan w planach jakieś sample sale w najbliższym czasie?
-
babicz999 obserwuje zawartość → Oddam – Kupię - Sprzedam
-
Dżinsy zdecydowanie wyglądają na tapered lub nawet slim. Czyniąc takie założenia, wyglądają naprawdę spoko. Jeśli chciałeś właśnie takiego efektu - to super. Ja natomiast jestem zwyrodnialcem, który lubi szerokie nogawki i bardzo wysoki stan, więc szukam czego innego w spodniach.
-
Tutaj kolor się mi podoba, te wcześniejsze zdjęcia chyba przepalone. Ale taki jakby nawet mocny slim się zrobił. Na tych wcześniejszych zdjęciach nogawka wyglądała na prostą.