Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Meermin

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za tak wiele wątków, lecz nie mogłem wszystkich zdjęć pomieścić w jednym

Dzięki za zdjęcia. Masz prawo być wkurzonym, takiej ilości wad nie zebrałbym wśród wszystkich butów jakie kiedykolwiek kupiłem.

Mam nadzieję, że moich tak nie zmasakrują - czekam jeszcze na wiśniowe derby z kordowanu.

P.S. Też polecam czerwone lub bordowe kremy, dają fajny efekt na brązie.

To są buty sprzed reklamacji. Po reklamacji, miesiąc, przysłano buty w dobry stanie lecz kolor znacząco różny od oferowanego. Co robić? Czekać kolejny miesiąc na nowe? Przyjąć te? (kolor mi się podoba). Iść do sądu? Jakiego? Mam nauczkę co do meermina. Wczoraj kremowałem i yanko i meerminy i stąd moje przemyślenia odnośnie szczegółów i jakości wykończenia. Z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że skóra, jakość wykończenia i ogólne wrażenia estetyczne sytuują Meermina na poziomie Berwicka lub ciut niżej.

Z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że skóra, jakość wykończenia i ogólne wrażenia estetyczne sytuują Meermina na poziomie Berwicka lub ciut niżej.

Uznając reklamację pewnie po prostu wysłali Ci co mieli. To całe ich MTO to nic innego jak wprowadzenie przedpłat na zwykłe buty. Sprytny pomysł, swoją drogą.

Masz pełne prawo czuć rozgoryczenie, ale z tym porównaniem do Berwicka nie przesadzajmy ;). Moje Meerminy wcale tak źle się nie prezentują, a sam kordowan jest bardzo wysokiej jakości. Szczerze mówiąc, jest sporo lepszy niż Horween w Yanko, które mam z forumowego MTO. 

W takim razie meermin jest wyżej pozycjonowany niż Brewick? A jak w stosunku to crownhill? Loake?

A Partenope tak na poziomie Gordonów?

Nie ma niestety prostych odpowiedzi, to zależy o jakich liniach produktów mówisz. Trudno porównać najtańszą linię Meermina, np. do linii 1880 Loake - wypada gorzej.  Ale za to, każdy Meermin wypada o wiele lepiej niż koszmarki Loake z linii desing, itd...

• Oceniam pozytywnie 3

TomiW01:

Dzięki za zdjęcia, wygląda to tragicznie. Aż dziwne że nie było im wstyd wysyłać coś takiego, w pełni rozumiem Twoje wkurzenie. Ale to są zdjęcia butów przed reklamacją, a ciekaw jestem dlaczego para po reklamacji nadal wypada według Ciebie blado w porównaniu do Yanko. Ja mam jedne trzewiki Yanko i jedne Meermin i nie dostrzegam przewagi Yanków jeżeli chodzi o jakość wykończenia, szczegółów (a wręcz niektóre rzeczy np. haczyki są lepsze w Meerminach). Dlatego ponawiam pytanie - mógłbyś napisać o jakie szczegóły konkretnie chodzi?

Nie zgodzę się też z sytuowaniem Meerminów (klasycznych) na półce Berwicka. Miałem w ręku koło 10 par Berwicków, mam też kilka par Meerminów i w mojej opinii między tymi butami jest zauważalna duża różnica jakościowa (na korzyść Meermina).

• Oceniam pozytywnie 2

Nie ma niestety prostych odpowiedzi, to zależy o jakich liniach produktów mówisz. Trudno porównać najtańszą linię Meermina, np. do linii 1880 Loake - wypada gorzej. Ale za to, każdy Meermin wypada o wiele lepiej niż koszmarki Loake z linii desing, itd...

Różnica w jakości pomiędzy berwickiem a meerminem zasadza się według mnie na jakości prezentowanych zdjęć. Gdyby sklep klasyczne buty w bardziej "koloryzujący" sposób pokazał swoje berwicki nie widzielibyśmy żadnej różnicy w stosunku do meermina.