woyakko Napisano 5 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2015 Witam Szukam specjalisty od tzw fałdy poznańskiej. niestety w kilku zakładach w mojej okolicy lub zrobiono mi takie poprawki złe lub w ogóle się nie podejmowano może ktoś polecić jakis zaklad? ew czy moze ktos umie wytłumaczyć jak taka faldę spod kolnierza usunąć abym mogl lepiej tłumaczyć przy kolejnych próbach. pozdrawiam w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 5 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2015 Witam, chciałbym zwęzić kilka koszul w pasie. Czy warto udać się z taką małą przeróbką do lepszego krawca (np. wspomniania tu Chmielna) czy można w zasadzie w lokalnym zakładzie? Ile coś takiego może kosztować? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyakko Napisano 5 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2015 Jakiś? Oczywiście - polecam Ci zakład krawiecki, najlepiej męski. Nie osiedlowy punkt przeróbek krawieckich. a jakis ... konkretny, gdzie ktos z was z powodzeniem takie poprawki robil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Likwidowałem fałdę poznańską u p. Kruszewskiego, Jerozolimskie, obok British Council. Wszystko ok, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Np. tutaj: http://poprawkikrawieckie.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Fałdę poznańską likwidowałem kilka razy z dobrym skutkiem. To jest dość prosta przeróbka. Co do większego fiku-miku - zgoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyakko Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 marynara poszla do p.Kruszewskiego. w srode dowiem sie jak poszlo ale p.Kruszewski zdawal sie wiedziec co robi:) dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Telewicz Napisano 22 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2015 Panowie, potrzebuje zmienić/zmniejszyć płaszcz - szukam na forum, ale zazwyczaj wszyscy piszą o marynarkach, spodniach itp Kogo warto odwiedzić w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Telewicz Napisano 22 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2015 W innym temacie ktoś polecał udanie się na ul. Chmielną, natomiast jak wspomniałem, sprawa dotyczyła marynarki, a nie płaszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Nie wiem co rozumiesz poprzez "zmienić/zmniejszyć", ale ja poprawki płaszcza(skracanie rękawów i taliowanie) robiłem przy Pl. Wilsona, we wspomnianym już przeze mnie w innym temacie zakładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Telewicz Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 kupiłem płaszcz, który był za duży, a mi się podobał - dlatego też chcę zmniejszyć i zmienić zarazem ogólny krój jak się nazywa ten zakład, bo nie wiem w którym poście o nim wspomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Zakład się nazywa "Usługi krawieckie" Prowadzi pani Kraińska, o ile się nie mylę. Znajduje się na ulicy Słowackiego, od strony Pl. Wilsona. Obawiam się jednak, że wykonanie tego o czym mówisz nie miałoby większego sensu - jeśli ci się podobał, to po co chcesz zmieniać krój? Jeśli ci się nie podobał, to po co go kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Telewicz Napisano 27 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2015 podobał mi się jeżeli chodzi o kolor, materiał i wykończenia, natomiast nie było rozmiaru, który byłby najbliżej moich oczekiwań, tylko nieco na wyrost Dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roj Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Witam, Czy ktoś może polecić kogoś do poprawek.przeróbek krawieckich (zwężenie, taliowanie) marynarek czy koszul - okolice Wilanów, Mokotów (Stegny, Sadyba etc.)? Czy jednak najbliżej będzie na Chmielną do Pana Mazura? Problem jest taki, że jeśli są tu jakieś punkty krawieckie to chyba nie są za pan brat z internetem :/ Edycja: Właśnie zobaczyłem, że to mój pierwszy post więc niniejszym witam serdecznie wszystkich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Chciałem zwęzić spodnie w udach i skrócić je w stanie. Zależy mi na czasie bo spodnie chciałem oddać w tę środę/czwartek i najlepiej odebrać w środę za tydzień. Niestety forumowy spec od spodni Pan Janusz Kruszewski nie przyjmuje już nowych zamówień. Czy mógłby ktoś polecić kogoś gdzie terminy nie będą na wrzesień i w miarę sprostałby bardziej niestandardowej przeróbce? Cena jest drugorzędnym aspektem w tym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 p. Mazur na Chmielnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Faktycznie, widzę, że często polecany. Zadzwonię tam jutro. Mam nadzieję, że jest trochę luzu w grafiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roj Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 mam złe wiadomości, z tego co wiem Pan Mazur ma urlop od tego (najbliższego) weekendu przez chyba dwa tygodnie (ale lepiej zadzwonić żeby się upewnić) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Potwierdzam, 3tyg nie będzie go, podobnie Kruszewski w Alejach znika na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krach Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Witam serdecznie, chciałbym poprawić marynarkę (zebrać trochę materiału "pod kołnierz"), to samo tyczy się podszewki w kamizelce (jest dość luźna przy ściągnięciu i "marszczy się" pod marynarką, co przez nią przebija). Podobne poprawki tyczą się koszuli. Czy macie kogoś godnego polecenia poza p. Mazurem (urlop) oraz p. Kruszewskim (urlop)? Na forum trafiłem na stare wpisy dot. p. Mystkowskiego, lecz ceny ma bardzo wysokie. Czy znacie jeszcze "solidne" miejsca, gdzie mógłbym się zgłosić ze swoimi zmianami w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Zapewne większość cechowych krawców zrobi solidnie takie poprawki, popularność wymienionych wynika pewnie z dogodnej lokalizacji (centrum Warszawy). Przykładowo solidnie poprawki zrobi Pan Józef Rumowski z Działdowskiej, cenowo trochę jak u Mazura (w przypadku marynarek proponuję dzwonić wcześniej, ponieważ krawiec nie zawsze jest w lokalu w godzinach otwarcia, a "dyżurująca" tam pani nie zawsze sama chce przyjąć zlecenia na trochę trudniejsze przeróbki, skądinąd słusznie). Z kolei typowe przeróbki koszul (taliowanie, operacje na rękawach itd.) są dość proste i spokojnie możesz z nimi pójść do któregoś polecanego na forum punktu z poprawkami, niekoniecznie do krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krach Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Kyle, dzięki za informacje. Widzę, że trafiłem na taki okres, że każdy robi sobie odpoczynek - właśnie rozmawiałem z p. Rumowskim i również bierze urlop, chociaż akurat na najkrótszy okres z ww. Panów, jedynie na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Dzień dobry, czy możecie proszę polecić zakład krawiecki w Warszawie, który dokonałby przeróbki na koszuli? Chodzi o "przerobienie" kołnierzyka na button-down. Wydaje mi się, że zakłady trudniące się krawiectwem ciężkim odpadają. Dzwoniłem do Pana Mazura i nie jest zainteresowany, czemu się zresztą nie dziwię. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 xkoziol, koszula z kołnierzem windsor, ale jednak za szerokim na moją szyję - niezapięta rozkłada się trochę jak homonto (albo chiński t-shirt). Jedynym sensownym rozwiązaniem jest "zaaplikowanie" funkcji button down, czyli rozcięcie na wyłogach dziurek, wraz z obszyciem, na wpięcie do guzików, które zostaną przyszyte do koszuli pod spodem. Niby nic, ale wolę oddać koszulę w sensowne ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Pochwalisz się jak wyszła taka przeróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi