TomaszKrakow Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Czesc, chcialbym wszystkich przestrzec przed butami marki Loake. Kupiłem buty Loake 1880 Sedbergh Dark Brown Grain za prawie 1500 zł. W lewym bucie po 2 tygodniach zaczęła się odklejać wkładka. Buty były używane z firmowymi prawidłami, przechowywane w normalnych warunkach wilgotności (nie suszone pod kaloryferem etc). Krakowski sklep Loake uwzględnił tę wadę i szewc podkleił tę wkładkę na moją prośbę - sprzedawca stwierdził, że taki sposób rozwiązania problemu jest OK. Po czym po kolejnych 2 tygodniach… zaczęła się ona ponownie odklejać. Jestem bardzo rozczarowany katastrofalnie niską jakością butów. Rozlatują się dosłownie od momentu zakupu. Człowiek wydaje 1500 zł, tylko po to żeby chodzić w te i we wte do sklepu, żeby mu je naprawili. Prosba zwrotu pieniedzy zostala skwitowana slowami, cytuje: “moze pan zlozyc reklamacje u nas, ta reklamacja bedzie rozpatrzona przez warszawe, natomiast ona bedzie z pewnoscia odrzucona… nie ukrywam…” Takze jak chcecie wydac 1500 zl na buty, w ktorych nie da sie chodzic bo coraz bardziej sie ciagle w nich odkleja wkladka, a na prosbe o reklamacje sprzedawca (Konrad z Krakowa) Wam mowi, ze zlozyc mozecie ale i tak to nic nie da… to kupcie sobie buty Loake. Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Doprawdy mrożąca krew w żyłach historia. W niejednym bucie niezależnie od ceny wkładka może się odkleić bo to tego typu element, a jak na razie Twoja reklamacja nie została odrzucona więc nie ma co płakać. 3 Cytuj
Awopiotr Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 @TomaszKrakow "... rozczarowany katastrofalnie niską jakością butów..." - a czy jeszcze coś złego dzieje się z tymi butami czy tylko ta wkładka spowodowała katastrofę? Złóż reklamację, wg moich doświadczeń z różnymi markami, ponowne przyklejenie całej wkładki będzie bardziej skuteczne niż tylko miejscowe podklejenie. Ale do katastrofy to jeszcze naprawdę daleko. 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 To napisz jeszcze który to szewc tak skandalicznie podkleił tę wkładkę. To tak ważne wydarzenie, że nie zasługuje na opisanie w odpowiednim wątku, tylko wymaga założenia oddzielnego! Mam nadzieję, że chociaż metkę równo wszyli. 1 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 8 godzin temu, TomaszKrakow napisał: a na prosbe o reklamacje sprzedawca (Konrad z Krakowa) Wam mowi, ze zlozyc mozecie ale i tak to nic nie da… to kupcie sobie buty Loake. cześć, dzięki za cynk, będę uważał na Konradów z Krakowa. 1 Cytuj
wally Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Zapraszam do sądu lub sądu polubownego, tu masz przykład jak się podchodzi do takich spraw. Nie trzeba o tym pisać na forum. gino rossi uzas.pdf Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi