pablocito Napisano 17 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2020 Bardzo ładna rzecz. Ostatnio też używam wizytownika jako etui na karty, choć i tych jest coraz mniej, bo wszystko już jest w telefonie, a portfela nie używam wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 22 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2020 W takim razie muszę chyba pomyśleć o jakiś stylowych etui na telefony 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 22 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2020 O to to to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 23 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 Dawno nic tu nie pokazywałem. Covid trochę mnie przycisnął i przez dwa tygodnie nie wchodziłem do warsztatu, później było parę projektów niezwiązanych z tematyką forum, ale w końcu powstało coś, co mogę zaprezentować. Pasek do sportowego zegarka Garmin Fenix, ale taki trochę bardziej "wyjściowy" niż oryginalny gumowy (który dodatkowo powodował uczulenie). Pasek w stylu rally uszyty z czarnej skóry Pueblo. Klient jest zadowolony, ale chciałbym poznać Wasze zdanie. Pasuje tego typu pasek do takiego zegarka? Może widzielibyście tu inny rodzaj skóry i styl paska? PS nie mam niestety zdjęć paska w komplecie z zegarkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 24 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2020 Moim zdaniem lepiej Fenixowi na silikonie , nylonie , czy jakimś canvasie , nie gra mi połączenie plastikowej koperty ze skórzanym paskiem 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. JakubPe Napisano 23 Marzec 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Ostatni "duży" projekt. Męska torba uszyta w całości ręcznie z roślinnie garbowanej skóry tłoczonej we wzór Dollaro (groszkowana), Podszewka z granatowej kozy. Torba w środku posiada kieszeń na laptopa 15", dwie kieszenie na portfel, telefon i dwie wsuwki na długopisy. Na zewnątrz torby inicjały przyszłego właściciela, a w środku wszywka z dedykacją. Zdjęcia słabe, robione w pośpiechu, gdyż trzeba było szybko wysłać torbę. 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. JakubPe Napisano 29 Marzec 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2021 Torba weekendowa w stylu bardziej casualowym. Uszyta ręcznie (oprócz podszewki) ze skóry crazy horse, suwaki YKK, okucia mosiężne, podszewka z płótna bawełnianego. Od dawna planowałem taką uszyć, bo bardzo podobaj mi się weekendówki z tej skóry. 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 7 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2021 W dniu 9.07.2020 o 17:47, JakubPe napisał: Zakupione nowe skóry, to i uszyć coś z nich trzeba było. Cztery card holdery w różnych wariacjach kolorystycznych (oliwkowa i koniakowa skóra to Pueblo). Skóra to Maya z garbarni Conceria il Ponte - roślinnie garbowana skóra bydlęca, ręcznie wykańczana dla uzyskania efektu vintage. Jeżeli ktoś ma chęć na taki portfel, to wszystkie są dostępne. Czy masz jeszcze coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 7 Listopad 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2021 @Solidmuszę sprawdzić czy coś zostało. W razie czego mogę uszyć 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. JakubPe Napisano 20 Kwiecień 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2022 Wracam po dłuższej przerwie. Nie pokazywałem tu nic dawno, ale w pracowni trochę się działo. Np portfel ze skóry strusia z kozią podszewką. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 26 Kwiecień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Ostatnio spod moich rąk wyszła taka torba weekendowa. Uszyłem ją z roślinnie garbowanej bydlęcej skóry, w środku podszewka z bawełnianego drelichu. Okucia z mosiądzu. Jako, że moje umiejętności szycia na maszynie nie są na zadowalającym mnie poziomie, szwy maszynowe ograniczyłem tu tylko do wszycia suwaków, pasków i podszewki. Rączki i zszycie głównych części konstrukcyjnych torby wykonałem ręcznie. Środek torby wykończyłem skórzaną lamówką. Pasek zaopatrzony jest w podkładkę na ramię z wypełnieniem z pianki - dla większego komfortu. Torba posiada kilka kosmetycznych wad, dlatego można ją nabyć w mocno obniżonej cenie - 1100 zł. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 5 Maj 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2022 Po poprzednim strusiowym portfelu zostało sporo skóry, więc uszyłem taki komplet. Klasyczny portfel z bilonówką i portfel na karty. Połączenie strusiej skóry z kozą Chevre Sully. Oba w pełni podszyte cienką kozią skórą. Portfele są na sprzedaż. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 28 Maj 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2022 Portfel zamówimy przez kolegę z forum. Na okładce rekin, środek że skóry Buttero, lniane nici. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 15 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2022 Kilka portfeli z ostatniego czasu. Turkusowy to rekin z wnętrzem ze skóry Buttero, Czarne mają okładki z kozy, a środki z konia - obie skóry garbowane roślinnie, fajne miękkie skóry. Ostatni - skóra Buttero na zewnątrz, w środku skóra z wzorem camo z garbarni Il Ponte. Czarne są dostępne od ręki w cenie 550 zł za sztukę. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 6 Listopad 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2022 Kilka portfeli w militarnych klimatach. Na zewnątrz skóra camo z Il Ponte, w środku Pueblo. Portfele są dostępne od ręki w cenie 450 zł. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 17 Listopad 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2022 Do kompletu uszyłem cardholdery. Te same skóry i takie same zestawienia kolorów jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 17 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2022 Ile mieszczą kart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 21 Listopad 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2022 @bratdominiksześć kart, po dwie w każdym slocie. Abo cztery i jakieś banknoty w środkowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 8 Luty 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2023 Najnowszy wyrób. Etui na przybory piśmiennicze bespoke. Skóra strusia z podszewką z kozy. Lniane nici. Jeszcze trochę strusia zostało, więc jak ktoś chciałby takie, to zapraszam 🙂 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 7 Czerwiec 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2023 Panowie, po targach zostało mi kilka niesprzedanych pasków do spodni. Normalnie paski robię na wymiar w cenie 200 zł, te oddam po 150 z wliczoną wysyłką paczkomatem. Paski są wykonane z 4 mm włoskich kruponów roślinnie garbowanej skóry bydlęcej, sprzączki mosiężne lub ze stali nierdzewnej. Szersze paski są skręcane śrubami, węższe są ręcznie szyte. Dostępne rozmiary: 39mm: czarny 87 cm, ciemny brąz 78cm 35mm: czarny 86 cm, ciemny brąz 82cm Paski mają po 5 dziurek, więc jest możliwość regulacji obwodu w obie strony 😉 Jakby ktoś był zainteresowany, to zapraszam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Velahrn Napisano 15 Lipiec 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2023 Zrobił się trochę sezon ogórkowy, więc postanowiłem, że wrzucę coś nowego. Jakiś czas temu dostałem prezent - zabytkową torbę lekarską, w stanie mocno "strychowym". Ponieważ bardzo lubię stare rzeczy, postanowiłem wziąć się do dzieła i ją odnowić! Niestety szybko okazało się, że torba wymaga więcej, niż potrafię zrobił. Wymyłem ją tylko cleanerem i zakonserwowałem skórę renowatorem, co dało bardzo fajny efekt, ale szwy zaczęły puszczać, no i torba wymagała nowej podszewki. Postanowiłem więc poszukać pomocy i skorzystałem z oferty forumowego kolegi @JakubPe - poprosiłem o wymianę podszewki i naprawdę. Jakub wziął się porządnie do roboty! Przy okazji wyszło kilka szczegółów. Na przykład, sama skóra była dobrej jakości, ale torba została usztywniona... tekturą, która po tych wszystkich latach rozmiękła - zdecydowaliśmy się wymienić to na usztywniacze ze skóry juchtowej. Również, metalowe części wymagały czyszczenia. Wreszcie - podszewka. Uznałem, że do koloru naturalnego skóry bardzo pasował by jakiś tartan. Jakub przedstawił kilka propozycji, wybrałem jedną z nich. Efekt widzicie poniżej, Uważam, że torba wyszła naprawdę fajnie, ze względu na patynę ma mnóstwo charakteru, a odświeżona i ponownie zszyta, prezentuje się naprawdę solidnie. Będę używał jako torby weekendowej! 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 20 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2023 @JakubPe @Velahrn super ciekawy jest ten patent z podszewką na panelach skórzanych, nie znałem tego wcześniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 21 Lipiec 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2023 @Zbytstosowałem to rozwiązanie w damskich szoperkach. Fajnie to wygląda i przyjemnie się szyje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 21 Lipiec 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2023 Praca z tą torbą to była czysta przyjemność. Pierwszy raz miałem w rękach torbę lekarską. Spodobało mi się to, jak szeroko ona się otwiera, dając łatwy dostęp do całej zawartości. Muszę poszukać takich zamknięć i chyba uszyję podobną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 16 Sierpień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2023 Kilka miesięcy temu uszyłem kolejny portfel ze skóry rekina. Przypomnialem sobie o nim podczas przeglądania zdjęć. Wnętrze jest ze skóry Buttero w kolorze whisky. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi