JakubPe Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 Witam serdecznie. W tym wątku chciałbym zaprezentować Wam moje produkty. Wszystkie są wykonywanie w 100% ręcznie. Używam skór i dodatków wysokiej jakości, przywiązuję wagę do jakości wykończenia. Cały czas się uczę poznając nowe materiały, techniki, narzędzia i doskonaląc warsztat. Mam na imię Jakub. Moja przygoda z kaletnictwem rozpoczęła się w 2012 roku od pierwszej własnoręcznie uszytej pochwy na nóż. W międzyczasie zainteresowałem się klasyczną elegancją i co za tym idzie - wysokiej jakości galanterią skórzaną. Pomyślałem, że spróbuje swoich sił. Duża część moich prac to produkty dla kobiet, ale co raz częściej pojawia się coś dla Panów. Poniżej trochę archiwalnych prac. Zapraszam do oglądania i komentowania. Nowe produkty będę wrzucał na bierząco w tym wątku. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 19 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 Tym razem coś męskiego. Portfel bifold na karty i banknoty oraz cardholder. Oba wykonane z ciekęcej skóry box calf, podklejone skórą kozią. Nici lniane, 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 21 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2020 Najnowszy portfel. Bydlęca skóra garbowana roślinnie, podszewka ze skóry koziej. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 21 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2020 A jedno oczko ściegu w górnym prawym rogu to gdzie się podziało? Koledzy nie pochwalili, więc ja pochwalę - widać twoje wysokie umiejętności, zielona damska torba w moim odczuciu genialna, plecak dosyć interesujący. Ogromny potencjał jest, będę śledził wątek. Kaletnictwo to takie hobby po godzinach czy już zajęcie zawodowe? Jeszcze w kwestii logo - wg mnie idealne. Rzadko się zdarza, że widzę logo na galanterii i uważam, że jest fajne, a to jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 21 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2020 Dziękuję. Górny ścieg był szyty przed złożeniem wszystkiego do kupy, tak rozmierzyłem. Na usprawiedliwienie powiem, że z tyłu jest tak samo 😉 Od niedawna zajmuję się kaletnictwem zawodowo i próbuję wyżyć z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 21 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2020 A jedno oczko ściegu w górnym prawym rogu to gdzie się podziało? Taki urok handmade. Trochę jak ze „słynnym błędem maszyny” do tkania denimu na dżinsy:). Ładne prace. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 29 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 Kolejny portfel. Uszyty z miękkiej skóry z delikatnym efektem pull up. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 9 Lipiec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2020 Zakupione nowe skóry, to i uszyć coś z nich trzeba było. Cztery card holdery w różnych wariacjach kolorystycznych (oliwkowa i koniakowa skóra to Pueblo). Skóra to Maya z garbarni Conceria il Ponte - roślinnie garbowana skóra bydlęca, ręcznie wykańczana dla uzyskania efektu vintage. Jeżeli ktoś ma chęć na taki portfel, to wszystkie są dostępne. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matematyk60 Napisano 9 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2020 Jaka cena cardholderów i gdzie można je zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 9 Lipiec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2020 Cena cardholderów to 160 zł za sztukę, a zakupić można bezpośrednio u mnie (np. poprzez kontakt na priv). Sklep internetowy jest w budowie i jakoś nie chce się ukończyć 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matematyk60 Napisano 9 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2020 Wyglądają bardzo zachęcająco. A czy można prosić o zdjęcia tyłu takiego cardholdera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 9 Lipiec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2020 Z tyłu są identyczne jak z przodu, tylko bez wybitego logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 9 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2020 Portfel na karty z roślinnie garbowanej skóry końskiej. Bardzo przyjemna, miękka skóra. Podszewka ze skóry koziej, lniane nici. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 16 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2020 Portfel na karty, tym razem uszyty z francuskiej skóry koziej w kolorze Marine, podszewką z pomarańczowej kozy garbowanej chromowo. Ażurowanie w stylu brogue. Ja lubię odważne połączenia kolorów, a wg Was może być, czy mało męskie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2020 Kolorystyka ok, brogueing trochę cepeliowy;-) Kwestia gustu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 16 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2020 6 godzin temu, JakubPe napisał: Portfel na karty, tym razem uszyty z francuskiej skóry koziej w kolorze Marine, podszewką z pomarańczowej kozy garbowanej chromowo. Ażurowanie w stylu brogue. Ja lubię odważne połączenia kolorów, a wg Was może być, czy mało męskie? Przepraszam, że się czepiam, ale portfel należy tylko do męskich akcesoriów? Połączenie kolorów mnie akurat się nie podoba, ale wcale nie uważam, żeby było nie męskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 16 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2020 Uważam, że tego typu portfele są raczej typowo męskie, kobiety wolą większe, z dużą ilością "przegródek". Mam jedną żonę od pięciu lat i zbyt wielu kobiet nie znam na tyle dobrze, żeby wiedzieć jakie noszą portfele, ale te które znam, nie używają card holderów 😉. Dla mnie chyba nie ma kolorów niemęskich, to pytanie było postawione trochę żartobliwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 16 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2020 53 minuty temu, JakubPe napisał: Uważam, że tego typu portfele są raczej typowo męskie, kobiety wolą większe, z dużą ilością "przegródek". Mam jedną żonę od pięciu lat i zbyt wielu kobiet nie znam na tyle dobrze, żeby wiedzieć jakie noszą portfele, ale te które znam, nie używają card holderów 😉. Dla mnie chyba nie ma kolorów niemęskich, to pytanie było postawione trochę żartobliwie. Luz. Ja zamieniłem swój pierwszy minimalistyczny (bardzo męski 😉)portfel na long wallet z wieloma przegródkami. Chociaż miałem do niego sentyment (pierwszy w miarę udany projekt), nigdy do niego nie wrócę właśnie przez małą "ładowność". Chciałem podobny podarować mojej żonie, ale jej bardziej przypadł do gustu biker wallet 😁 Nie było wyjścia - zrobilem taki jak chciała. Na szczęście w internecie jest masa szablonów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 21 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2020 Najnowszy portfel. Czekoladowa koza Chevre Sully z podszewką z kozy garbowanej chromowo w kolorze butekowej zieleni. W jednym miejscu wewnątrz portfela lekko ucieka szew, więc oddam sporo taniej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 21 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2020 Proszę o informację na PW jaka cena i czy dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 22 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2020 I ja też proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 5 Wrzesień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2020 Panowie, mam na sprzedaż taką torbę. Uszyta w całości ręcznie lnianymi nićmi, okucia z mosiądzu, nity przy rączkach miedziane. Wierzch torby jest z koniakowej, roślinnie garbowanej, cielęcej skóry, środek ze świńskiej licówki w kolorze bakłażanowym. Torba jest usztywniona pianką, w środku kieszeń na laptopa 15 cali i miejsce na trzy długopisy. Na zewnątrz dwie kieszenie, do których można schować rączki, posiada odpinany, bawełniany pasek na ramię. Skóra jest międlona, przez co w niektórych miejscach, może wydawać się jakby trochę pognieciona. Starałem się tak wykroić torbę, żeby miejsca te były jak najmniej widoczne. Co do ceny, proszę pisać, napewno się dogadamy 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 23 Wrzesień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 Na FB zrobiłem promocję na Dzień Chłopaka, to wrzucę też tu. Wszystkie produkty że zdjęcia w obniżonych cenach: Card holdery po 120 zł Portfel z kozy 300 zł Etui na klucze i pióra po 80 zł Wprawie wszystkie produkty pokazywałem w moim wątku, ale jak ktoś potrzebuje więcej szczegółów, to zapraszam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 26 Wrzesień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2020 Kilka minimalistycznych portfeli na karty z cielęcej skóry box calf z podszewką z zielonej kozy. Szyte lnianymi nićmi (do wyboru czarny lub zielony kolor nici). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubPe Napisano 17 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2020 W przypływie weny popełniłem ostatnio takie etui na karty, które może pełnić również rolę wizytownika. Uszyte z roślinnie garbowanej skóry, międlonej i wykańczanej olejami. Miękka i bardzo przyjemna skórka. Etui mieści 13 kart lub odpowiednio więcej wizytówek. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi