Skocz do zawartości

Parasol bespoke - Pasotti Ombrelli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Servetch napisał:

Gratuluję zakupu! Mam parasol od CT, który jest wystarczająco dobry, nie potrafię uzasadnić zmiany, ale rozwiązanie solid stick bardzo mi się podoba.

Jak dobrałeś długość, w podobny sposób jak kijków trekkingowych?

Kwestia uzasadnienia zakupu jest raczej indywidualna. Nie od dziś wiadomo, że można do pracy jeździć autobusem komunikacji miejskiej, Fiatem500, Fordem Mondeo, Mercedesem S klasy lub być wożonym Bentleyem przez prywatnego szofera. Podobnie jest z parasolami jak i całą resztą przedmiotów w naszym życiu, przynajmniej moim zdaniem :).

Jeśli chodzi o sam parasol i długość kijka, to nie wiem czy tutaj jest pole do negocjacji z producentem bo nie pytałem, kolega życzył sobie zmianę koloru czaszy parasola na czarną bo oryginalny projekt zawiera inną. Z tym jak widać nie było żadnego problemu ?. Na koniec pozwolę sobie na nieco prywaty i dodam, że tego typu zamówienia realizuję zwykle dla moich stałych klientów a parasole nie stanowią części mojej stałej oferty.

Opublikowano
Godzinę temu, Servetch napisał:

Gratuluję zakupu! Mam parasol od CT, który jest wystarczająco dobry, nie potrafię uzasadnić zmiany, ale rozwiązanie solid stick bardzo mi się podoba.

Jak dobrałeś długość, w podobny sposób jak kijków trekkingowych?

Cześć.

Nie ma szczerze pojęcia, jak dobrać prawidłową długość parasola :), zdałem się więc na producenta (poza tym mam bardzo standardowy wzrost, czyli 180 cm). Z pewnością jednak nie jest to jak w kijkach trekkingowych, gdyż te są dużo dłuższe. No i kijkami się odpychasz przy chodzeniu (mowię tu o nordic walking), podczas gdy laską/parasolem podpierasz. 

umbrella-TGJ.00-900x600-c-center.jpg

Tu dżntelmen podpierający się parasolem

x1c7j4O2I00091T4T62075G3B3g0c9Z1.JPGA

A tu sportowiec z prawidłową długością kija.