torunianin Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Wrzucam zdjęcie marynarki z Harris Tweed, którą uszyłem u krawca Gensikowskiego. Marynarka jest uszyta na włosiance - wykorzystałem ostatnie zapasy krawca. Nie ma już jej więcej. Marynarka jest uszyta bez klejenia. Ostatecznie zdecydowałem, że w tej formie marynarka jest mało praktyczna, bo jest bardzo gruba i tego typu tweed bardziej nadaje się na marynarko-kurtkę niż typową marynarkę. Dlatego zdecydowałem się ją przerobić. Pomógł mi w tym mój niezawodny krawiec od zadań specjalnych - Kazimierz Łomża. Efekt uważam, że jest bardzo ciekawy. Postaram się jakoś niedługo zrobić zdjęcia tej marynarki w nowej odsłonie. Cytuj
Ernestson Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Fajna. Jeżeli to nie problem to poproszę o zdjęcia detali. Co ma być przerabiane? Kieszenie są bez patek czy po prostu je schowałeś? Cytuj
torunianin Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Patki schowałem, bo sprawdzałem przed przeróbką. Zmiany będą następujące: - wszycie nowego kołnierza z innego materiału - dopasowanie rękawów - dodanie guzików Cytuj
constantin Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Patki schowałem, bo sprawdzałem przed przeróbką. Zmiany będą następujące: - wszycie nowego kołnierza z innego materiału - dopasowanie rękawów - dodanie guzików Cytuj
Ernestson Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Constantin, chciałeś coś napisać? Cytuj
constantin Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 witam.. Owszem chciałem coś napisać.. Krawiec z ulicy Mickiewicza wykonywał dla mnie podobne przeróbki, i ciekaw jestem, na jaką kwotę wycenił cytowany z goździkowej...mój 100 zł. Cytuj
mosze Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ładna marynarka, chyba zbyt ładna na przeróbki. Cytuj
djdomin Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Wrzucam zdjęcie marynarki z Harris Tweed, którą uszyłem u krawca Gensikowskiego. Marynarka jest uszyta na włosiance - wykorzystałem ostatnie zapasy krawca. Nie ma już jej więcej.Z ciekawości - kiedy ją szyłeś? Cytuj
torunianin Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ładna marynarka, chyba zbyt ładna na przeróbki.Dzięki. Tylko niestety mało praktyczna. Wrzucam zdjęcie marynarki z Harris Tweed, którą uszyłem u krawca Gensikowskiego. Marynarka jest uszyta na włosiance - wykorzystałem ostatnie zapasy krawca. Nie ma już jej więcej.Z ciekawości - kiedy ją szyłeś?Prawie rok temu. A czemu pytasz? I marynarka w wersji po transformacji z marynarki w kurtkę - idealną na naszą "włoską zimę"... Niestety kolory mocno zniekształcone z racji sztucznego światła. Harris Tweed pięknie ożywa, ale tylko w naturalnym świetle:) No i pozycja a'la Macaroni Cytuj
Ernestson Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jako marynarka podobała mi się bardziej. Myślałem że dodasz po prostu trzeci guzik i może patkę do zapinania postawionego kołnierza. Cytuj
4inHand Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Dzika, ale podoba mi się! Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Dobra robota z tą przeróbką, podobają mi się kieszenie zapinane na guziki. Cytuj
torunianin Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Ja jestem zadowolony, bo wreszcie mam ją, gdzie nosić. Wcześniej nie można było wytrzymać w niej w pomieszczeniach, bo było za ciepło. Cytuj
Fingor Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ciekawa Nie pasuje mi jedynie pełny kołnierz - tu zgadzam się z Ernestsonem, patka po jednej stronie i guzik po drugiej lepiej by tu pasowały. Ale dołożone guziki wyglądają dobrze, takie rozwiązanie chodziło mi po głowie od jakiegoś czasu i widzę, że ma to rację bytu Cytuj
djdomin Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Wrzucam zdjęcie marynarki z Harris Tweed, którą uszyłem u krawca Gensikowskiego. Marynarka jest uszyta na włosiance - wykorzystałem ostatnie zapasy krawca. Nie ma już jej więcej.Z ciekawości - kiedy ją szyłeś?Prawie rok temu. A czemu pytasz?Bo mi w sierpniu mówił, że resztki włosianki zużył niedawno na marynarkę Co nie zmienia faktu, że sutannę uszył mi na włosiance Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi