Skocz do zawartości

[TORUŃ] Marynarka tweedowa - Gensikowski, ul. Goździkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzucam zdjęcie marynarki z Harris Tweed, którą uszyłem u krawca Gensikowskiego. Marynarka jest uszyta na włosiance - wykorzystałem ostatnie zapasy krawca. Nie ma już jej więcej. Marynarka jest uszyta bez klejenia.

Dołączona grafika

Ostatecznie zdecydowałem, że w tej formie marynarka jest mało praktyczna, bo jest bardzo gruba i tego typu tweed bardziej nadaje się na marynarko-kurtkę niż typową marynarkę. Dlatego zdecydowałem się ją przerobić. Pomógł mi w tym mój niezawodny krawiec od zadań specjalnych - Kazimierz Łomża.

Efekt uważam, że jest bardzo ciekawy. Postaram się jakoś niedługo zrobić zdjęcia tej marynarki w nowej odsłonie.

Opublikowano

Wrzucam zdjęcie marynarki z Harris Tweed, którą uszyłem u krawca Gensikowskiego. Marynarka jest uszyta na włosiance - wykorzystałem ostatnie zapasy krawca. Nie ma już jej więcej.

Z ciekawości - kiedy ją szyłeś?
Opublikowano

Ładna marynarka, chyba zbyt ładna na przeróbki.

Dzięki. Tylko niestety mało praktyczna.

Wrzucam zdjęcie marynarki z Harris Tweed, którą uszyłem u krawca Gensikowskiego. Marynarka jest uszyta na włosiance - wykorzystałem ostatnie zapasy krawca. Nie ma już jej więcej.

Prawie rok temu. A czemu pytasz?

I marynarka w wersji po transformacji z marynarki w kurtkę - idealną na naszą "włoską zimę"...

Niestety kolory mocno zniekształcone z racji sztucznego światła. Harris Tweed pięknie ożywa, ale tylko w naturalnym świetle:)

Dołączona grafika

No i pozycja a'la Macaroni :)

Dołączona grafika

Opublikowano

Ciekawa :) Nie pasuje mi jedynie pełny kołnierz - tu zgadzam się z Ernestsonem, patka po jednej stronie i guzik po drugiej lepiej by tu pasowały. Ale dołożone guziki wyglądają dobrze, takie rozwiązanie chodziło mi po głowie od jakiegoś czasu i widzę, że ma to rację bytu ;)

Opublikowano

Prawie rok temu. A czemu pytasz?
Bo mi w sierpniu mówił, że resztki włosianki zużył niedawno na marynarkę :)

Co nie zmienia faktu, że sutannę uszył mi na włosiance :)