liquid_force Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2019 Czy ktoś z Kolegów słyszał o takim wynalazku jak w miarę ładne, eleganckie buty z zamontowanymi blokami SPD !? Uwielbiam do pracy dojeżdżać rowerem, ale jednocześnie używanie dwóch rowerów (sportowego z pedałami SPD i oddzielnego roweru do pracy ze zwykłymi platformami) już mnie lekko denerwuje Dla podkreślenia, że nie żartuję, wklejam foto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Eeeeeeeeee trollujesz, prawda? Ale i tak się wypowiem! Nie miałem nigdy roweru z zatrzaskami jednak z obserwacji napotkanych cyklistów wysnułem wniosek że takie buty strasznie stukają podczas kontaktu z podłożem przez co w zasadzie dyskwalifikuje je do chodzenia. On 1/5/2019 at 10:18 PM, liquid_force said: jednocześnie używanie dwóch rowerów (...) już mnie lekko denerwuje Pro tip: zamiast dwóch rowerów używaj dwóch par butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liquid_force Napisano 8 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2019 Nie trolluję Wklejone zdjęcie to faktycznie jakiś żart, ale eleganckie buty na rower to już zupełnie realna sprawa. Za granicą spotkałem cyklistów w butach niesportowych, ale jednak z zatrzaskami - twierdzili, że buty były przerobione przez dołożenie jakiejś płytki w podeszwie i potem zamocowaniu do niej bloków SPD. 22 godziny temu, ciasteczkowy napisał: z obserwacji napotkanych cyklistów wysnułem wniosek że takie buty strasznie stukają podczas kontaktu z podłożem przez co w zasadzie dyskwalifikuje je do chodzenia. tak, bloki strasznie stukają o podłoże, ale tylko w butach w których wystają poza płaszczyznę podeszwy. Gdy blok jest schowany i nie wystaje poza podeszwę (na przykład w butach do jazdy górskiej), chodzenie w takim bucie, o ile nadal mniej komfortowe, to jednak nie powoduje stukania metalu o podłoże. To po prostu kwestia konstrukcji podeszwy, grubości bieżnika i montażu bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 O z tym sobie Kielman na pewno poradzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 16 godzin temu, liquid_force napisał: Za granicą spotkałem cyklistów w butach niesportowych, ale jednak z zatrzaskami - twierdzili, że buty były przerobione przez dołożenie jakiejś płytki w podeszwie i potem zamocowaniu do niej bloków SPD. W Polsce można kupić nakładki SPD na pedały. Ale autor wątku pewnie to wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 Dobrze się dowiedzieć czegoś nowego, minęło trochę czasu odkąd przestałem się tym interesować. Niemniej jednak, te schowane bloki wymagają grubszej podeszwy, na tyle grubszej że nie przypuszczam żeby to mogło wyglądać dobrze. I zastanawiam się czy tak czy inaczej byłoby to wygodne na tyle żeby chodzić 8h w takich butach. Jak jeżdżę do pracy na rowerze, zakładam zwykłe buty sportowe (bez zatrzasków), buty "eleganckie" pakuję do plecaka i na miejscu przebieram. Ale widzę że dać się da:) https://reynolds-england.com/products/spd-brogue-cycling-boot-in-full-grain-spona-brown-leather-9d6a43b2-d8ba-4b48-a3b0-166a287ccaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 Ja raczej za dam pytanie po co. Rower sportowy jest niewygodny do jazdy w niesportowych ubraniach. A jeśli już trzeba gdzieś przejechać kawałek, to naprawdę można to zrobić w zwykłych butach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi