rolnik z warszawy Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 Witam, Kupiłem ostatnio tkaninę na spodnie i zastanawiam się jakie miejsce polecacie aby je wykonać w Warszawie. Chciałbym zmieścić się w 400zł za igłę. Planowałem uszyć coś na wzór gurkha, więc wolałbym żeby krawiec miał w przeszłości takie realizacje za sobą. Pozdrawiam Cytuj
wally Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Nie chcę Cię martwić, ale ze znanych mi warszawskich krawców nie wiem, czy któryś ma obecnie ceny za samą igłę w granicach ok. 400 zł. W dziale Bespoke jest wymienionych kilka pracowni krawieckich, musiałbyś podzwonić do nich z pytaniem o cenę. Wiem, że ceny z materiałem zaczynają się od ok. 700-1200 zł za parę. W poniższym wątku masz wymienionych kilka pracowni m.in. Sebastiana Żukowskiego, Józefa Rumowskiego, Zbigniewa Radlickiego. Sugeruję research na własną rękę. Jeśli mimo to ceny okażą się za wysokie to w Szczecinie p. Wacław Nietubyć robi świetny bespoke za 250 zł, tylko pozostaje kwestia wydania dodatkowych 200 zł dla PKP na dojazd w celu dwóch przymiarek Cytuj
Velahrn Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 W dniu 1.01.2019 o 23:58, rolnik z warszawy napisał: Witam, Kupiłem ostatnio tkaninę na spodnie i zastanawiam się jakie miejsce polecacie aby je wykonać w Warszawie. Chciałbym zmieścić się w 400zł za igłę. Planowałem uszyć coś na wzór gurkha, więc wolałbym żeby krawiec miał w przeszłości takie realizacje za sobą. Pozdrawiam Wiem, że trochę nie Warszawa, ale pan Tadeusz Baś w Łodzi robi świetne spodnie, za 400 zł za igłę. Cytuj
Pendoro Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ostatnio szylem spodnie u pana Kazimierza Łomzy płacicłem 400 zotych material był mój zdjęcia postaram sie zrobic jutro Cytuj
TDab Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Pan Józef Rutkowski robił w kwocie 400 zł bez materiału, ale obecnie chyba będzie ciężko coś u niego zrobić. Lata robią swoje. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Pendoro Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 T Dab Chyba pan Rumowski z Warszawskiej Woli... stan zdrowia co raz gorszy nie mniej jednak wart jest uwagi Cytuj
TDab Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 T Dab Chyba pan Rumowski z Warszawskiej Woli... stan zdrowia co raz gorszy nie mniej jednak wart jest uwagiTak, słownik mnie poprawił jak widać nieudanie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Pendoro Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jest kilku krawców młodych duchem,którzy znaja się na robocie tylko trzeba wiedziec czego sie chcę. Jeszcze jest pan Stanisław Neska z Grójeckiej pan Walenty Piecyk z warszawskiego grochowa Cytuj
Mr.G Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 @rolnik z warszawy W cenie 400pln/ igła spodnie robi Mistrz Stenka, młody, utalentowany, otwarty na nowe i nietypowe rozwiązania, sprowadził się akurat do Warszawy w formie filii. https://www.facebook.com/769192786749410/photos/a.770497793285576/773525836316105/?type=3&theater warto się wybrać chociażby w ten Piątek (01.02.19) ;) Cytuj
Non Vid Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 WSKRZESZAM ?♂️ temat. Jestem ciekaw, czy ktoś z Was poleca jakieś MTM/Bespoke stricte do spodni z dobrym stosunkiem jakości do ceny, najlepiej dostępne w Warszawie? Zauważyłem, że ceny na tym polu są bardzo nierówne — w Atelier Zabłotny szyją spodnie od 2700 PLN (!) za parę, podczas gdy np. płaszcze są od 7000 PLN. Z kolei w Miler Menswear para spodni kosztuje od 1400 PLN. Z kolei w Proper Cloth para wełnianych spodni kosztuje nas od 1100 PLN. Oczywiście poza ceną, jest też kwestia jakości, ale teoretycznie w spodniach trudniej coś "zepsuć", niż np. w marynarce... Cytuj
lubo69 Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 Event forumowy trunk show AROS Sarajewo, termin: przyszła niedziela, godz. 10 - 13, Warszawa. Realizacja ok. 4 tygodnie. Nie będzie drogo, bo mamy jako forum zniżkę 25%. Dostępne przeróżne materiały. Można uszyć same spodnie. 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi