Parmigiano Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 To co napisal Pan Tomek, kompletnie zmienia kwestie oplacalnosc uslugi za szycie. Czy zaklad krawiecki,ktory swiadczy takze uslugi MTM dalej placi ryczalt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 23 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Tylko ze w Polsce nikt nie uszyje full canvas. Rozumiem, że masz na myśli MTM? RTW. Nie wiem czy Cafardini robi canvas. Twins robił, ale czy Twins jeszcze cokolwiek robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 23 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 To co napisal Pan Tomek, kompletnie zmienia kwestie oplacalnosc uslugi za szycie. Czy zaklad krawiecki,ktory swiadczy takze uslugi MTM dalej placi ryczalt? Tomek, to ważny aspekt. Masz rację, w małych zakładach płacimy gotówką która idzie do kieszeni krawca. Vatu w cenie nie ma. Ale... już w cenie garnituru od Zaremby jest. Oczywiście w MTM-ach takich jak Balthazar czy Zegna też. Parmigiano, ale jakie zakłady krawieckie świadczą usługę MTM? Jeśli myślisz o Wiśniewskim to jestem przekonany, że też jest na ryczałcie jako rzemieślnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 23 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Will pisał gdzieś o 200 000 ale nie pamiętam czy unique userów czy wejść na bloga miesięcznie. Ja miałem w czasach występów w TV 20 000 uu. teraz 10- 12 tyś uu/ miesięcznie i około 25- 30 000 wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Ja mam 5 tys uu miesięcznie. Nie wiem jak z anglojęzycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Medyk Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Skoro była tu mowa o cenach polskich krawców, to pracownia Zaremba już je podniosła, przynajmniej według oficjalnej strony: http://zaremba-krawiec.pl/index2.php?menu=bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 W Gieves&Hawkes na Savile Row wyjściowa cena za garnitur bespoke (rozróżniają bespoke i MTM) to 3800 GBP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 Skoro była tu mowa o cenach polskich krawców, to pracownia Zaremba już je podniosła, przynajmniej według oficjalnej strony: http://zaremba-krawiec.pl/index2.php?menu=bespoke najważniejsze w biznesie jest słuchanie klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 1 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2011 W Gieves&Hawkes na Savile Row wyjściowa cena za garnitur bespoke (rozróżniają bespoke i MTM) to 3800 GBP. Spokojnie, wkrótce i u nas tyle zapłacisz, jeśli tempo wzrostu cen zostanie zachowane A odnosząc cenę garnituru bespoke od Zaremby i od G&H do średnich przychodów ludzi w Polsce i w Anglii to już dziś u nas jest drożej. Sytuacja podobna jak w nieruchomościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 Panowie, informacje cenowe są interesujące, ale bez omówienia kontekstu niewiele znaczą. Oprócz wspomnianych różnic między Polską i Anglią (zarobki, zamożność społeczeństw itp.) pojawia się wątpliwość, czy porównywanie Zaremby z Savile Row ma sens. Nie chodzi o jakość krawiectwa, tylko o sam fakt, że SR to symbol i tam z definicji MUSI być drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 Jeżeli część renomowanych zakładów wskakuje na wyższą półkę cenową, automatycznie część ich klientów przejmują zakłady, które oferują zbliżoną jakość za mniejsze pieniądze. Tylko części klientów siła nabywcza rośnie minimum współmiernie wraz z cenami zakładów w których szyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yukon Napisano 2 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 Poza tym rynek ubrań nie tylko bespoke jest o wiele bardziej rozbudowany w UK niż w Polsce. Nie mówię tylko o jakości, ale też ilości, cenach i stosunkach cena/jakość, dostępności ubrań dobrej jakości etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi