De Lasalle Napisano 25 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2018 Pojawiła się marka własna Szwedów ze Skoaktiebolaget, warto założyć nowy temat. Poniżej model Alvarez w rozmiarze 8.5 UK. Zszedłem pół numeru w dół, pasują idealnie. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 @De Lasalle jak oceniasz ich jakość? Tak się składa, że jakiś już czas przymierzam się do kupienia u nich zamszowych oxfordów: https://www.skoaktiebolaget.com/collections/oxfords/products/lof-tung-oxenham-tobacco-suede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 29 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Jakość jest bardzo dobra, zdążyłem je dobrze rozchodzić i chętnie po nie sięgam. Skóra jest bez zarzutu, nie widzę, by odstawała od tych stosowanych przez AS czy C&J. Co ważne, jest miękka, buty nie wymagały łamania, czego nie można zawsze powiedzieć chociażby o wyrobach Yanko. Jedna uwaga - są obszerne w podbiciu, co mnie akurat cieszy. Podoba mi się także to, że nie poszli na łatwiznę, rzemyk to plecionka, co nie jest standardem u konkurencji - vide C&J Cavendish. Producenta widziałbym na poziomie ww. angielskich odpowiedników. Za cenę przekraczającą nieznacznie Yanko to dobry wybór i lepsze buty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. roter6 Napisano 27 Listopad 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2018 Korzystając z BF skusiłem się na czarne monki. Zadowolony jestem:) Jakość wykonania bez zarzutu. Wszystko równiutko, bez zacięć, nadmiaru kleju, itp. Skóra bardzo dobrej jakości. Z ciekawostek: nazwiska założycieli są podzielone na podeszwach. Prawy but ma Löf, a lewy Tung. Kontakt ze sklepem super. Pochodzę trochę to powiem jak się w nich czuję, ale na start jest dobrze:) To ten model: https://www.skoaktiebolaget.com/collections/lof-tung/products/lof-tung-harrison 4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 27 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2018 Jak z tęgością tych butów? Do jakiego kopyta Yanko moglibyście porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 27 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2018 @michau z Yanko mam trzewiki na Y960G. Pod względem tęgości podobne mam odczucia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 27 Listopad 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2018 Piękna skóra. Wrzuć zdjęcia, gdy już je nadgryzie ząb czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2018 świetne @roter6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. De Lasalle Napisano 12 Listopad 2019 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 L&T Garcia. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 @De Lasalle jak oceniasz? Mam kilka upatrzonych butów od nich i zastanawiam się czy warto kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 4 godziny temu, De Lasalle napisał: L&T Garcia. czadowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 13 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2019 14 godzin temu, Pawcio napisał: @De Lasalle jak oceniasz? Mam kilka upatrzonych butów od nich i zastanawiam się czy warto kupić. Mam jedynie dwie pary loafersów, obie pokazane w tym wątku. Pierwsze z nich to najwygodniejsze but GYW jakie mam, a chodzę dużo. Ładnie się starzeją, wnętrze się nie zdziera, choć są domyślnymi butami do założenia nawet do sklepu. Drugie maja pierwsze wyjście dopiero przed sobą, ale wyglądają pięknie. Wykonanie jest bez zastrzeżeń, a sama konstrukcja buta, jak sprawdziłem, bardzo miękka (mam w zwyczaju przed pierwszym wyjściem w każdej nowej parze ugniatać sztywną kulę pięty, żeby ją zmiękczyć, nie lubię się męczyć). Muszę powiedzieć, że nieoczekiwanie i wbrew sobie kupiłem wyścigówki w stylu C&J Merton, choć zawsze wolałem bardziej stateczne kopyta, ale się polubiliśmy. Polecam, ja już pozostanę raczej przy C&J i L&T, innych producentów sobie daruję. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jacek. Napisano 30 Wrzesień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2020 Odświeżę temat. Od jakiegoś czasu przymierzałem się do zakupu 'cięższych' butów na gumowej podeszwie. Rozważałem Yanko, Herringi, CJ Pembroke i właśnie LT. Ostatecznie padło na LT. Model: https://www.skoaktiebolaget.com/collections/derbies/products/lof-tung-irwin-mahogany-country-calf Nie umiem oceniać butów inaczej niż pod kątem wygody i estetyki:) ale wydają się być porządnie wykonane.Miałem je na nogach ok 3h. Początkowo twarda skóra zaczęła fajnie pracować. Wymagają jeszcze rozchodzenia. Co mnie pozytywnie nastawiło to, że nie są aż tak ciężkie jak przypuszczałem. Na plus ekspresowa wysyłka - buty zakupione w poniedziałek rano dotarły do mnie we wtorek o 12:00. Starannie zapakowane, z dodatkową ściereczką i zapasowymi sznurowadłami (które wymienię na mniej delikatne i dłuższe). Generalnie póki co jestem bardzo zadowolony. 4 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi