DeanM Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 2 godziny temu, pablocito napisał: Łatwiej i bardziej równomiernie się aplikuje, łatwiej i głębiej się wchłania. Zabiera mniej czasu. Chcę zabezpieczyć skórzane spody dubbinem, metoda na ciepło wydaje się lepszą opcją niż na zimno. W jaki sposób rozpuszczasz dubbina, podgrzewając opakowanie czy podpalając tłuszcz? Cytuj
pablocito Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 NIGDY nie impregnuję Dubbinem podeszew. To zmiękcza skórę i sprawia, że jest bardziej podatna na ścieranie.Gdy smaruję cholewkę, po prostu chwilę ogrzewam nad podgrzewaczem do herbaty i „maluję” buty pędzelkiem. Cytuj
DeanM Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 Ciekawe, słyszałem że na początku zmiękcza, ale po wyschnięciu zapewnia powolniejsze zużycie spodów. Wrzucam temat w dedykowanym wątku może wywiąże się jakaś ciekawa dyskusja. Cytuj
pablocito Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 O ile pamietam ta dyskusja odbyła się w rzeczonym wątku już dawno dawno temu Cytuj
Manolete Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Pamiętam tę dyskusję, faktycznie, burzliwa była. Ja dubbinu używam tylko do elementów skórzanych w butach trekkingowych, no i do bardzo wysuszonych skór, takich, jak jakieś stare torby, czy wspomniany wyżej kożuch. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi