DeanM Napisano 5 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2020 2 godziny temu, pablocito napisał: Łatwiej i bardziej równomiernie się aplikuje, łatwiej i głębiej się wchłania. Zabiera mniej czasu. Chcę zabezpieczyć skórzane spody dubbinem, metoda na ciepło wydaje się lepszą opcją niż na zimno. W jaki sposób rozpuszczasz dubbina, podgrzewając opakowanie czy podpalając tłuszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2020 NIGDY nie impregnuję Dubbinem podeszew. To zmiękcza skórę i sprawia, że jest bardziej podatna na ścieranie.Gdy smaruję cholewkę, po prostu chwilę ogrzewam nad podgrzewaczem do herbaty i „maluję” buty pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 5 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2020 Ciekawe, słyszałem że na początku zmiękcza, ale po wyschnięciu zapewnia powolniejsze zużycie spodów. Wrzucam temat w dedykowanym wątku może wywiąże się jakaś ciekawa dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2020 O ile pamietam ta dyskusja odbyła się w rzeczonym wątku już dawno dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 6 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2020 Pamiętam tę dyskusję, faktycznie, burzliwa była. Ja dubbinu używam tylko do elementów skórzanych w butach trekkingowych, no i do bardzo wysuszonych skór, takich, jak jakieś stare torby, czy wspomniany wyżej kożuch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi