MWojtylak Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2017 Purim sameach, Udało mi się za grosze kupić 1,4 m. lnu z domieszką jedwabiu i chciałbym uszyć sobie z tego kawałka spodnie. Problem polega na tym, że Zaremba jest poza moim budżetem i chciałbym znaleźć coś tańszego, najlepiej w Warszawie.Nie orientuję się w cennikach Bespoke więc nie będę tutaj rzucał kwoty w jakiej chcę się zmieścić. Byłbym bardzo wdzięczny za polecenie kogoś. Cytuj
eye_lip Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2017 Cześć - Mazurczak i Trzaska, Kazimierz Mystkowski - pogugluj na forum, przewijają się. 1 Cytuj
phantom Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 Mazurczak &Trzaska szyję właśnie u nich smoking i spodnie. Jednym słowem fachowcy w każdym calu. Cytuj
donki.szot Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2017 Chciałbym uszyć swoje pierwsze spodnie, nie mam materiału. Do tej pory mam dobre doświadczenia z koszulami Mercer/Buczyński, ale za spodnie z materiałem chcą tam chyba minimum 1300zł. Z tego co przeglądam forum - da się znacznie taniej. Niestety lektura forum wskazuje, że z wyżej polecanych krawców pierwsza dwójka już nie szyje, a pan Kazimierz nie żyje. Czy możecie polecić inne pracownie? Cytuj
Najmniejszy Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2017 Spodnie szyłem u Neski, dwie pary, koło skrzyżowania Korotyńskiego i Grójeckiej. Jestem bardzo zadowolony, chociaż jest dość ciężki w kontakcie. Liczy poniżej 400zł, ale dokładniej to już kwestia tego, jak polubi klienta i czy jest to stały klient. Leżą cudownie i wykończone są przyzwoicie, na moje jeszcze niewprawne oko brakuje tylko lamówek, zamiast obrębienia brzegów szwem. Cytuj
donki.szot Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 To jest cena z materiałem? Cytuj
Najmniejszy Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Za igłę, przy czym jak się szyje z materiałów, którymi dysponuje, to nie liczy sobie, o ile dobrze wiem. Przy czym nie ręczę, bo o ile odbrze wiem ma głównie (albo tylko) tkaniny bardizej garniturowe, wełny, a ja szyłem jedne lniane i drugie drelichowe, więc i tak przynosiłem własne. Warto przy baridzje niestandardowych detalach przynieść zdjęcie, i podkreślać, czego się chce, bo przy pierwszym zamówieniu diwe rzeczy zrobił nie tak jak chciałem (chociaż wyszło na dobre, z perspektywy czasu), plus nie do końca zrozumiał, o co chodzi w ,,fishtailu" z tyłu i mi tylko podniósł je z tyłu, ale przy drugim, zwłaszcza że po pierwszym podkreśliłem mu, co było nie tak, wszystko wyszło już świetnie, poza malutkim nieporozumieniem przy bilonóce. Generalnie warto się z nim najpierw obyć, żeby uniknąć nieporozumień Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi