Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Purim sameach,
Udało mi się za grosze kupić 1,4 m. lnu z domieszką jedwabiu i chciałbym uszyć sobie z tego kawałka spodnie. Problem polega na tym, że Zaremba jest poza moim budżetem i chciałbym znaleźć coś tańszego, najlepiej w Warszawie.Nie orientuję się w cennikach Bespoke więc nie będę tutaj rzucał kwoty w jakiej chcę się zmieścić. Byłbym bardzo wdzięczny za polecenie kogoś.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciałbym uszyć swoje pierwsze spodnie, nie mam materiału. Do tej pory mam dobre doświadczenia z koszulami Mercer/Buczyński, ale za spodnie z materiałem chcą tam chyba minimum 1300zł. Z tego co przeglądam forum - da się znacznie taniej. 

Niestety lektura forum wskazuje, że z wyżej polecanych krawców pierwsza dwójka już nie szyje, a pan Kazimierz nie żyje. Czy możecie polecić inne pracownie?

Opublikowano

Spodnie szyłem u Neski, dwie pary, koło skrzyżowania Korotyńskiego i Grójeckiej. Jestem bardzo zadowolony, chociaż jest dość ciężki w kontakcie. Liczy poniżej 400zł, ale dokładniej to już kwestia tego, jak polubi klienta i czy jest to stały klient. Leżą cudownie i wykończone są przyzwoicie, na moje jeszcze niewprawne oko brakuje tylko lamówek, zamiast obrębienia brzegów szwem. 

Opublikowano

Za igłę, przy czym jak się szyje z materiałów, którymi dysponuje, to nie liczy sobie, o ile dobrze wiem. Przy czym nie ręczę, bo o ile odbrze wiem ma głównie (albo tylko) tkaniny bardizej garniturowe, wełny, a ja szyłem jedne lniane i drugie drelichowe, więc i tak przynosiłem własne. Warto przy baridzje niestandardowych detalach przynieść zdjęcie, i podkreślać, czego się chce, bo przy pierwszym zamówieniu diwe rzeczy zrobił nie tak jak chciałem (chociaż wyszło na dobre, z perspektywy czasu), plus nie do końca zrozumiał, o co chodzi w ,,fishtailu" z tyłu i mi tylko podniósł je z tyłu, ale przy drugim, zwłaszcza że po pierwszym podkreśliłem mu, co było nie tak, wszystko wyszło już świetnie, poza malutkim nieporozumieniem przy bilonóce. Generalnie warto się z nim najpierw obyć, żeby uniknąć nieporozumień