Wodzu Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Przez blog Teachingmensfashion trafiłem na szwedzką markę odzieżową, która może być konkurencją dla znanej i lubianej marki Suit Supply - Grand Frank. Materiały pochodzenia naturalnego ze znanych tkalni, marynarki szyte metodą half-canvas, niezłe proporcje (choć niektóre marynarki są dość krótkie, górny guzik również mógłby być umieszczony niżej). Marka na pewno ustępuje holenderskiej marce rozmiarówką, jednak istnieje "dopiero" 2 lata i można powiedzieć, że się ciągle buduje. Wysyłka jest darmowa, niezależnie od wartości zamówienia. Mieliście jakiś kontakt z Grand Frank? Może macie coś od nich? Jak oceniacie ofertę firmy? Dla formalności, link do strony: https://www.grandfrank.com/eu/ 2 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Całkiem fajnie to wygląda na zdjęciach. Nie podobają mi się tylko mocno kontrastowe guziki. "Krótkość" marynarek i za wysoko położony guzik wynika z tego, że garnitury i marynarki są prezentowane na wysokich modelach (187-188 cm). Dla kogoś niższego powinno to wyglądać lepiej. Cytuj
Wodzu Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Tutaj jeszcze link do materiału od TMS odnośnie garniturów tej marki (pomijam kwestię rzetelności materiału): Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Fajnie, że podają wymiary modeli prezentujących ubrania. Wydają się być ciekawą opcją dla osób o sylwetce zdecydowanie "athletic fit" - marynarki dobrze leżą na modelach o 102-103 cm w klatce przy 80 cm w talii (pytanie czy do sesji zdjęciowej były dopasowywane u krawca i w ilu miejscach upinane szpilkami...). Cytuj
Dapi Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Wydaje mi się że pachę to mają jeszcze wyżej niż SuSu. Ciekawe... Cytuj
Wuj Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Przede wszystkim wieeeeelki plus za to, że można wybrać różne rozmiary spodni i marynarki. Zupełnie nie rozumiem polityki SuSu w tym przypadku. Ja ostatnio trochę kilogramów zrzuciłem, mam 83 w pasie i 117 w klatce i dopasowanie klasycznego 52 z SuSu robi się nie lada wyzwaniem dla mojej pani krawcowej - zebrać w pasie, puścić w plecach, fałda poznańska, no i spodnie o 8 - 10 cm, plus zwężanie... Kombinacja alpejska. Cytuj
Wodzu Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 W ofercie jest kilka ciekawych krawatów (zagadką pozostaje użyte wypełnienie), niektóre są przecenione. Z ciekawości i obniżki zamówiłem granatowy bawełniany knit. Jego szerokość to 6cm, w ofercie widziałem też takie o szerokości 6,5cm. Kolor to bardziej jasny granat, nie jest to typowy navy blue. Dodatkowo otrzymałem kupon rabatowy na 10%. Jaki knit jest, każdy wie, nie będę oceniał marki według tego krawata (ubogi wybór rozmiarów garniturów skreśla mnie jako potencjalnego klienta). Dla pełnego obrazu dwa zdjęcia: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi