Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak najbardziej do chodzenia. Po mistrzu i jego asystentce którzy mieli na sobie buty przez siebie zrobione mogę stwierdzić że wyglądają fantastycznie nie tylko na półce.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Piękne zdjęcia i buty, chociaż (zawodowe zboczenie) jak na japoński zakład, to u tego pana jest potencjał do poprawy w zakresie porządku w pracowni :D można zawsze powiedzieć że to w imię sztuki i ona się rządzi swoimi prawami ;)

Opublikowano

Ja dorzucam jeszcze w takim razie zdjęcia z pracowni w Tokyo, którą dziś odwiedziłem. 

Ciekawe te tassel-kapcie na jednym ze zdjęć. Pewnie na export, bo w Japonii kapcie nie są zazwyczaj wyprofilowane (lewy i prawy takie same). Albo to już taka ekstrawagancja, że nawet wypada wyjść z nich z toalety do pokoju na kolację (kolega p_b będzie wiedział o co chodzi).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Midlife-Crisis

W ogóle by mnie to nie zdziwiło  Przedwczoraj byłem gościem w domu, gdzie jedną z zasad był zakaz załatwiania się na stojąco (z mężczyznami włącznie).

Podczas wizyty w pracowni zapytałem o to jak rozkładają się proporcje klientów i powiedziano mi, że pomimo organizowanych trunk showów większość klienteli to nadal Japończycy. W samej pracowni w Tokyo pojawiają się podobno jedynie nieliczni obcokrajowcy.

Natomiast do wszystkich pozytywnych zazdrośników, żeby nie było aż tak kolorowo to moja wycieczka udała się jedynie w połowie, miałem zamiar odwiedzić również Yohei Fukudę, ale pocałowałem jedynie klamkę (pracownia równie dobrze zakamuflowana). Być może byli na obiedzie, bo było tuż po 17.

Obie pracownie są od siebie oddalone o około 10 minut spaceru, a w mniej więcej połowie drogi natknąłem się na taki oto przybytek (to chyba jakiś francuski odpowiednik polskiego ministerstwa śledzia i wódki :-P ):

post-156-0-99555600-1466060476_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 6