artisan Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 @Krzysztof G Ja swego czasu kupiłem spodnie z tego linku http://www.tallinder.com/pl/pl/man/all/trousers/mb438-59x/men-s-trousers Jestem z nich zadowolony, wełna jest dobrej jakości, odszycie/uszycie/przeszycie... ? jest ok, w tej cenie uważam te spodnie za dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 Korzystając z tej promocji zamówiłem pięc par, jedne już miałem. W tej cenie są ok. Cena bazowa 300 PLN moim zdaniem nieakceptowalna. Teraz gdy wychodzą 60-100 są ok pod względem materiału i wykonania. Co do kroju to moim zdaniem zbyt wąskie nogawki. Jak ktoś ma szerokie uda to nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 16 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2017 Ja się przejechałem na tych jeansach http://www.tallinder.com/pl/pl/man/all/jeans/mb465-59j/men-s-trousers zamówiłem rozmiar 36/34, bałem się że będą zbyt obszerne a okazały dużo za ciasne, jak rozmiar 33/34. Sama jakość materiału była ok i chętnie bym je zostawił. Ktoś może próbował tego modelu ? http://www.tallinder.com/pl/pl/man/recommended/sale/mb464-59j/men-s-trousers Czy również jest tak ciasny ten w/w, bo z tabeli rozmiarów wynika że byłby dobry. Nie mam ochoty drugi raz bawić się w zwroty tym bardziej, że zamówiony kurier nie przyjechał i musiałem przesyłkę wysyłać poprzez PP na własny koszt. Uczciwie muszę jednak przyznać, że firma zwróciła również koszty przesyłki po wysłaniu skanu. Kuszą mnie jeszcze te spodnie sztruksowe (zwłaszcza cena) bo z samym sztruksem mam różne doświadczenia. http://www.tallinder.com/pl/pl/man/recommended/sale/pm985-59x/men-s-trousers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 16 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2017 @artisanMam jeansy, o które pytasz. Rozmiarówka również i tutaj pokręcona. Ponadto nie jest to krój regularny tylko mocny slim. Miałem je może dwa razy na sobie i teraz zalegają w szafie. Szkoda, bo denim porządny w mojej opinii. Jeśli chodzi o cała markę, to zarówno opisy jak i rozmiary w sklepie internetowym są jednym wielkim nieporozumieniem. Mnie trochę szkoda tej marki, bo wiele rzeczy mieli bardzo dobrej jakości. W sumie, to nadal można w promocji zakupić koszule w cenie 70-120 zł z bawełny na licencji Tessitura Monti. Ja mam dwie i jestem z nich bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 16 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2017 5 godzin temu, pi_senny napisał: @artisanMam jeansy, o które pytasz. Rozmiarówka również i tutaj pokręcona. Ponadto nie jest to krój regularny tylko mocny slim. Miałem je może dwa razy na sobie i teraz zalegają w szafie. Szkoda, bo denim porządny w mojej opinii. Jeśli chodzi o cała markę, to zarówno opisy jak i rozmiary w sklepie internetowym są jednym wielkim nieporozumieniem. Mnie trochę szkoda tej marki, bo wiele rzeczy mieli bardzo dobrej jakości. W sumie, to nadal można w promocji zakupić koszule w cenie 70-120 zł z bawełny na licencji Tessitura Monti. Ja mam dwie i jestem z nich bardzo zadowolony. Dziękuję za informację, tak podejrzewałem, że i tutaj rozmiarówka może się nie zgadzać z tabelami rozmiarów. Mnie również trochę szkoda tej marki bo w aktualnych cenach są to produkty warte uwagi. W założeniu miała to być konkurencja dla MD i w sumie była. Z tych zakupów które zrobiłem wychodzi na to, że w bezpośrednim porównaniu, jakościowo okazali się lepsi od MD. Mimo to najwidoczniej LPP uznało, że w ogólnym rozrachunku lepiej opłaca się w Polsce sprzedawać taniej gorszej jakości wyroby (typu Reserved) niż drożej, lepsze pod marką Tallinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2017 Absolutnie nie umiem znaleźć przewagi Talinder'a nad MD. Buty i marynarki fatalne, a te się w MD bronią jako oferta "galeryjna". Mam kilka rzeczy z Talinder, ale szału nie robią (np. mniejsze poszetki, sztywny jeans w spodniach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 16 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2017 Marynarki i buty Tallindera wyglądają na fatalne, tzn żeby było jasne, nie miałem bezpośredniego kontaktu ale tak oceniam je na podstawie zdjęć. Oceniam te produkty które nabyłem, czyli koszule casualowe i spodnie garniturowe (akcesoriów nie próbowałem). Moja małżonka również nabyła kilka rzeczy i jest z nich zadowolona. Oboje mamy porównanie z MD i o ile jestem zadowolony z nieformalnych marynarek MD i chinosów, to dzianiny oceniam jako fatalne a koszule nie warte tej ceny (nawet w wyprzedaży). Moja żona z produktami damskimi MD ma gorsze doświadczenia niż ja. No ale to akurat żadne zaskoczenie, firmy odzieżowe często traktują damy po macoszemu. Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że nigdzie nie napisałem, iż "produkty Tallindera robią szał" tylko, że w tych cenach są godne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 18 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 Również zamówiłem spodnie z wyprzedaży: oliwkowe sztruksy oraz jasnoszare chinosy. Materiał ok, ale fason i rozmiarówka fatalna na moje dość rozbudowane nogi. Przy moim rozmiarze 33 nogawki okazały się za wąskie, zwłaszcza w udach, stan bardzo niski, a pas co najmniej o rozmiar zbyt szeroki. Na szczęście zwrot darmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 18 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 No to raczej wszystko jasne, dlaczego nie mogłem się zmieścić . Mogliby zmienić tabelę rozmiarów, oszczędziliby sobie i potencjalnym klientom zabawy w odsyłanie produktów i zwracanie kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi