lubo69 Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Penny loafers mogą być z cienkiego zamszu na pojedynczej skórzanej niepodzelowanej podeszwie i będą nieodpowiednie na jesienną słotę przy temperaturze bliskiej zera; mogą też być z cordovanu na grubej podeszwie zimowej i będą nieodpowiednie na plus osiemnaście pod koniec września:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Mam jeszcze dwa pytania Czy chukka boots będą dobrymi butami na wiosnę?Nie będą "za grube"? A czy z kolei w mokasynach penny loafers będę mógł chodzić jesienią? Zastawiam się jeszcze nad drugą parą i stąd te pytania. Chukka nie będą za grube, sam w mojej ulubionej parze potrafiłem chodzić w skrajnych sytuacjach przy 30*C (jak nie miałem zastępczej pary) i dawałem radę, skóra zapewnia komfort cieplny raczej Nie widzę przeciwwskazań do chodzenia w loafersach jesienią, jeżeli nie będzie na dworze powiedzmy 5*C i ulewa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Coltrane Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Czyli z tego co Panowie piszecie,bardziej będą uniwersalne chukki,tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Czyli z tego co Panowie piszecie,bardziej będą uniwersalne chukki,tak? od czego "bardziej"? dla studenta najbardziej uniwersalne bedą brązowe derby, w których przebiegnie wszystkie sezony - bycie uniwersalnym, nie oznacza zastosowania w 100%, ani nawet 80% możliwych sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Coltrane Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 "bardziej" było użyte do penny loafers Chociaż faktycznie jak to napisał Mateusz, na zdjęciach z pitti uomo ludzie chodzą w tych butach przy troszkę niższych temperaturach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi