lubo69 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Penny loafers mogą być z cienkiego zamszu na pojedynczej skórzanej niepodzelowanej podeszwie i będą nieodpowiednie na jesienną słotę przy temperaturze bliskiej zera; mogą też być z cordovanu na grubej podeszwie zimowej i będą nieodpowiednie na plus osiemnaście pod koniec września:-) Cytuj
MateuszT. Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Mam jeszcze dwa pytania Czy chukka boots będą dobrymi butami na wiosnę?Nie będą "za grube"? A czy z kolei w mokasynach penny loafers będę mógł chodzić jesienią? Zastawiam się jeszcze nad drugą parą i stąd te pytania. Chukka nie będą za grube, sam w mojej ulubionej parze potrafiłem chodzić w skrajnych sytuacjach przy 30*C (jak nie miałem zastępczej pary) i dawałem radę, skóra zapewnia komfort cieplny raczej Nie widzę przeciwwskazań do chodzenia w loafersach jesienią, jeżeli nie będzie na dworze powiedzmy 5*C i ulewa. 1 Cytuj
John Coltrane Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Czyli z tego co Panowie piszecie,bardziej będą uniwersalne chukki,tak? Cytuj
Hargin Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Czyli z tego co Panowie piszecie,bardziej będą uniwersalne chukki,tak? od czego "bardziej"? dla studenta najbardziej uniwersalne bedą brązowe derby, w których przebiegnie wszystkie sezony - bycie uniwersalnym, nie oznacza zastosowania w 100%, ani nawet 80% możliwych sytuacji Cytuj
John Coltrane Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 "bardziej" było użyte do penny loafers Chociaż faktycznie jak to napisał Mateusz, na zdjęciach z pitti uomo ludzie chodzą w tych butach przy troszkę niższych temperaturach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi