+Immune+ Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Jedyna - wg mnie - "dopuszczalna" kombinacja boat shoes z marynarka, to: Navy Blue Blazer (Double Breasted) To odważny jesteś, bo jak dla mnie boat shoes z taką marynarką to dopiero będą się gryzły. #Gargamel Witam na forum. Bardzo fajna, letnia stylizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Witam, mój pierwszy post na tym forum zdjęcie z dzisiejszego spaceru Ladna weekendowa klasyka. Napisz prosze, "co jest co" - to juz taki "miejscowy" zwyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gargamel Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Witam, mój pierwszy post na tym forum zdjęcie z dzisiejszego spaceru Ladna weekendowa klasyka. Napisz prosze, "co jest co" - to juz taki "miejscowy" zwyczaj Marynarka - RC Business Koszula - Finshley & Harding (Van Graff) Chinos - Review (Peek & Cloppenburg) Pasek - Pietro Baldini Buty - Prima Moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Jedyna - wg mnie - "dopuszczalna" kombinacja boat shoes z marynarka, to: Navy Blue Blazer (Double Breasted) To odważny jesteś, bo jak dla mnie boat shoes z taką marynarką to dopiero będą się gryzły. Doskonale wiesz co mialem na mysli ... gdybys zas nie wiedzial (o co Cie nie posadzam), to mogles to wywnioskowac z mego tekstu odnosnie "celowosci" stroju. Wariacja (na dany temat) jest wyjatkiem potwierdzajacym regule. Poza tym "uczciwosc poznawcza" wymaga ustosunkowania sie do calego tekstu a nie bazowania na wyizolowanych elementach z kontekstu. Przykladu przez Ciebie zaprezentowanego nie uwazam za stroj na lodke, jacht ... to raczej "design-fantazja" na temat czegos co takie przeznaczenie posiadalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
87-100 Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Wezel wyglada na Four in Hand z dodatkowo dolozona poprzeczka, tzn. podwojnie przerzucona petelka. Warto jednak aby w miare mozliwosci na siebie zachodzily, lub aby wewnetrzna tylko minimalnie wystawala spod zewnetrznej. W przeciwnym wypadku wyglada to niechlujnie i stwarza wrazenia "poluznionego" wezla. taka dołożona poprzeczka do 4-in-hand zwie się węzełkiem "victoria" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 taka dołożona poprzeczka do 4-in-hand zwie się węzełkiem "victoria"Rzeczywiście, tak się ten węzeł nazywa - dziękuję w imieniu swoim i zainteresowanego kolegi. Bardzo rzadko używam, więc wyleciało mi z głowy. Pisał już zresztą o nim Zaki trochę wcześniej w tym samym wątku viewtopic.php?f=1&t=4&hilit=victoria&start=1430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gargamel Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Witam, mój pierwszy post na tym forum zdjęcie z dzisiejszego spaceru Bardzo fajnie, wyrzuciłbym jednak tshirt. Tshirt założony ze względów praktycznych, jak wychodziłem z domu pogoda była mniej słoneczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Dlatego, że knit jest w pewnym sensie luźny, nieformalny. Dla mnie roznica pomiedzy boat shoes i sport shoes nie jest duza. Do jednych i do drugich nie zalozylbym zadnego krawatu ... podobnie jak do sneakersow ( z ktorymi porownalbym boat shoes) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Wezel wyglada na Four in Hand z dodatkowo dolozona poprzeczka, tzn. podwojnie przerzucona petelka. Warto jednak aby w miare mozliwosci na siebie zachodzily, lub aby wewnetrzna tylko minimalnie wystawala spod zewnetrznej. W przeciwnym wypadku wyglada to niechlujnie i stwarza wrazenia "poluznionego" wezla. taka dołożona poprzeczka do 4-in-hand zwie się węzełkiem "victoria" Może/powinna wystawać tak jak u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 To ta góra jest aż tak bardzo formalna wg Ciebie..? Ciekawe rzeczy piszesz Moim zdaniem zbyt "formalna" do butow. Tutaj przyklad kombinacji do ktorej boat shoes pasuja ... chociaz blazer nie jest dwurzedowy ... lecz w polaczeniu z tak super-casual "stylizowana" reszta nadaje sie na "odzienie" na lodke, jacht: http://www.mrporter.com/product/301241 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 Jedyna - wg mnie - "dopuszczalna" kombinacja boat shoes z marynarka, to: Navy Blue Blazer (Double Breasted) To odważny jesteś, bo jak dla mnie boat shoes z taką marynarką to dopiero będą się gryzły. #Gargamel Witam na forum. Bardzo fajna, letnia stylizacja. Immune ... jako reakcje na moja wypowiedz podales przyklad damskiej marynarki nie zaznaczajac, ze jest ona damska! Nie wiedzac jeszcze o tym odpowiedzialem Ci a moja odpowiedz mozna znalezc pod zdjeciem owej marynarki przez Ciebie wklejonym. Nastepnie trwala dyskusja na jej temat do czasu, kiedy zauwazylem, ze mowimy o czyms co nie istnieje i ze ow damski Balmain Navy Blazer jest czyms innym anizeli tym, co sugerowales... czyli meska marynarka. Nastepnie cala owa dyskusje przeniosles do "sali klubowej" do tematu dotyczacego damskiej elegancji. Pragne Ci przypomniec, ze nie byl to OT tylko reakcja na ****************. Wybacz...ale inaczej tego nie umie nazwac. Dotyczyla ona rzeczy damskiej, ktora podales jako meska BARDZO PROSZĘ O NIEUŻYWANIE TEGO TYPU JĘZYKA NA FORUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 Czy naprawdę gccg uważasz mnie za idiotę? Postaram się kiedyś wrzucić z tą marynarką zestaw do bieżącego wątku. Mam jednak wrażenie, że jest dla mnie aktualnie odrobinę zbyt mocno wcięta w talii. Cóż, tak to jest jak się człowiek zapuści. Jak myślisz co oznacza ta wypowiedź? Może była to ironia odnośnie wcięcia w talii? Nie? Hmm.. W takim razie najwidoczniej lubię się przebierać za dziewczynkę. Czy Ty kolejny raz myślałeś, że wrzucam zdjęcie znalezione w Internecie podając je za swoje? Nie będę się tutaj zniżał do Twojego poziomu i obrzucał inwektywami, ale czy rzeczywiście jesteś na tyle ****? Komentujesz każdy mój post tłumacząc mi jak dziecku co mam w nim umieścić - zdjęcie butów bez ceny - źle, bez nazwy producenta - źle, brak podpisu - źle, zdjęcie niezgodne z Twoimi poglądami - źle. Gdybym ja Grzegorzu za każdym razem kiedy piszesz po raz setny ten sam post lub po raz setny wrzucasz swoje zdjęcie w trzewikach AS lub Tricker's interweniował jako moderator to miałbyś bez mała dwa razy mniej postów na swoim koncie. Człowieku, wyluzuj. Sam często cytujesz własne posty lub odpowiadasz w 10 osobnych postach 10 różnym osobom. Jest to już któraś sytuacja z rzędu kiedy traktujesz mnie jak kompletnego debila. O co Ci chodzi? Co Ci się tym razem nie spodobało, że nie zgodziłem się z Twoją oceną zestawienia boat shoes i blezera? A może to, że wrzuciłem pierwsze zdjęcie marynarki, które przyszło mi do głowy w tym temacie czyli dwurzędówka Balmain'a, którą w zeszłym roku kupiliśmy z moją obecną żoną w outlecie? To, że była to damska marynarka chyba niewiele zmienia w kwestii kolorów i formalności całego zestawu. Boat shoes pasują tutaj jak siodło do świni, a jeżeli masz inne zdane na ten temat to nikt Ci nie broni się ubierać w ten sposób. Nie ośmieszaj się jednak pisząc w jednym poście że do marynarki w kratkę nie pasują buty Sebago, w kolejnym porównując boat shoes do butów sportowych i snickersów, aby w jeszcze innym napisać że boat shoes świetnie pasują do klubowych marynarek. KONIEC DOBREGO. KAŻDY OT W TEMACIE CMDNS DŁUŻSZY NIŻ 5 POSTÓW (NIE DOTYCZY KOMENTARZY BEZPOŚREDNIO ZWIĄZANYCH Z POKAZYWANYM ZESTAWEM) BĘDZIE W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM KASOWANY. JEŻELI NIEKTÓRYM NIE ODPOWIADA PRZENOSZENIE TEMATÓW, BO PRZECIEŻ MODERATOR ZA KAŻDYM RAZEM MUSI PROSIĆ JAŚNIE PANA O ZGODĘ NA INGERENCJĘ W JEGO OŚWIECONE WYPOWIEDZI, TO BĘDZIEMY FUNKCJONOWALI W TRYBIE AKCEPTACJA LUB KASACJA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 To ta góra jest aż tak bardzo formalna wg Ciebie..? Ciekawe rzeczy piszesz Moim zdaniem zbyt "formalna" do butow. Tutaj przyklad kombinacji do ktorej boat shoes pasuja ... chociaz blazer nie jest dwurzedowy ... lecz w polaczeniu z tak super-casual "stylizowana" reszta nadaje sie na "odzienie" na lodke, jacht: [...] Wybacz Gccg. Odchodząc od współczesnej maniery zakładania blue jeans do wszystkiego - zaprezentowany zestaw nadaje się na jacht równie dobrze, jak marynarska koszulka w paski i granatowe marynarskie spodnie do jazdy konnej pozdr.Vslv p.s. +Immune+ - przepraszam, nie zauważyłem Twojego komunikatu (jechałem z góry na dół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 Czy naprawdę gccg uważasz mnie za idiotę? Postaram się kiedyś wrzucić z tą marynarką zestaw do bieżącego wątku. Mam jednak wrażenie, że jest dla mnie aktualnie odrobinę zbyt mocno wcięta w talii. Cóż, tak to jest jak się człowiek zapuści. Jak myślisz co oznacza ta wypowiedź? Może była to ironia odnośnie wcięcia w talii? Nie? Hmm.. W takim razie najwidoczniej lubię się przebierać za dziewczynkę. Czy Ty kolejny raz myślałeś, że wrzucam zdjęcie znalezione w Internecie podając je za swoje? Nie będę się tutaj zniżał do Twojego poziomu i obrzucał inwektywami, ale czy rzeczywiście jesteś na tyle ****? Komentujesz każdy mój post tłumacząc mi jak dziecku co mam w nim umieścić - zdjęcie butów bez ceny - źle, bez nazwy producenta - źle, brak podpisu - źle, zdjęcie niezgodne z Twoimi poglądami - źle. Gdybym ja Grzegorzu za każdym razem kiedy piszesz po raz setny ten sam post lub po raz setny wrzucasz swoje zdjęcie w trzewikach AS lub Tricker's interweniował jako moderator to miałbyś bez mała dwa razy mniej postów na swoim koncie. Człowieku, wyluzuj. Sam często cytujesz własne posty lub odpowiadasz w 10 osobnych postach 10 różnym osobom. Jest to już któraś sytuacja z rzędu kiedy traktujesz mnie jak kompletnego debila. O co Ci chodzi? Co Ci się tym razem nie spodobało, że nie zgodziłem się z Twoją oceną zestawienia boat shoes i blezera? A może to, że wrzuciłem pierwsze zdjęcie marynarki, które przyszło mi do głowy w tym temacie czyli dwurzędówka Balmain'a, którą w zeszłym roku kupiliśmy z moją obecną żoną w outlecie? To, że była to damska marynarka chyba niewiele zmienia w kwestii kolorów i formalności całego zestawu. Boat shoes pasują tutaj jak siodło do świni, a jeżeli masz inne zdane na ten temat to nikt Ci nie broni się ubierać w ten sposób. Nie ośmieszaj się jednak pisząc w jednym poście że do marynarki w kratkę nie pasują buty Sebago, w kolejnym porównując boat shoes do butów sportowych i snickersów, aby w jeszcze innym napisać że boat shoes świetnie pasują do klubowych marynarek. KONIEC DOBREGO. KAŻDY OT W TEMACIE CMDNS DŁUŻSZY NIŻ 5 POSTÓW (NIE DOTYCZY KOMENTARZY BEZPOŚREDNIO ZWIĄZANYCH Z POKAZYWANYM ZESTAWEM) BĘDZIE W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM KASOWANY. JEŻELI NIEKTÓRYM NIE ODPOWIADA PRZENOSZENIE TEMATÓW, BO PRZECIEŻ MODERATOR ZA KAŻDYM RAZEM MUSI PROSIĆ JAŚNIE PANA O ZGODĘ NA INGERENCJĘ W JEGO OŚWIECONE WYPOWIEDZI, TO BĘDZIEMY FUNKCJONOWALI W TRYBIE AKCEPTACJA LUB KASACJA. To, ze byla to damska marynarka zmienia WSZYSTKO w kontekscie dyskusji w ktorym ja zaprezentowales! Jako, przyklad, ze nie mam racji w moich stwierdzeniach, co pasuje do czego a co nie w meskim zestawie podales przyklad damskiej marynarki nie wspominajac, ze jest ona damska i doskonale wiedzac, ze jej kroj moze postawic pod znakiem zapytania argumenty, ktore w moich wypowiedzach staralem sie podac na poparcie mych tez. (Poza tym dress code dla kobiet jest "troszeczje" inne jak dla mezczyzn nie zaznaczajac) Odpowiadajc Ci w przekonaniu, ze jest to meska marynarka napisalem: "Doskonale wiesz co mialem na mysli ... gdybys zas nie wiedzial (o co Cie nie posadzam), to mogles to wywnioskowac z mego tekstu odnosnie "celowosci" stroju. Wariacja (na dany temat) jest wyjatkiem potwierdzajacym regule. Poza tym "uczciwosc poznawcza" wymaga ustosunkowania sie do calego tekstu a nie bazowania na wyizolowanych elementach z kontekstu. Przykladu przez Ciebie zaprezentowanego nie uwazam za stroj na lodke, jacht ... to raczej "design-fantazja" na temat czegos co takie przeznaczenie posiadalo." Nie zareagowales na to co napisalem (nie musiales oczywiscie tego czynic) a dyskusja toczyla sie nadal, w ktorej to rozmowie zaprezentowana przez Ciebie marynarka byla nadal traktowana jako meska ... Ty temu nie zaprzeczyles ... do czasu, kiedy odkrylem, ze jest to najzwyczajniej damska marynarka. Cala te czesc rozmowy przeniosles do "Sali klubowej" jako OT. Immunie to nie byl OT tylko reakcja na wprowadzenie forumowiczow w blada metoda przemilczen i niedopowiedzen Ja rowniez idiota nie jestem i podobne zachowanie nazwalem INFANTYLNYM ... ktore to slowo wykropkowales. Od kiedy to w jezyku polskim slowo "infantylny" uchodzi za obrazliwe? Nie sugeruj owymi "kropkami" prosze, ze uzylem wulgarnego jezyka bo to zwykle klamstwo!!! Ja nigdy nie twierdzilem, ze mam racje w dyskusjach na temat "ciuchow". Ale na poparcie moich twierdzen staram sie uzywac argumentow i w miare mozliwosci logicznie uzasadniac. Podobne "tanie chwyty", jak ow z damska marynarka budza moj niesmak!!! PS. Zdjecia moich butow uzywam w celu zilustrowania tego o czym pisze w dyskisji z kolegami. Mozej je kasowac jezeli sprawi Ci to przyjemnosc. Nie zrobi to na mnie wiekszego wrazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 To, ze byla to damska marynarka zmienia WSZYSTKO w kontekscie dyskusji w ktorym ja zaprezentowales! Jako, przyklad, ze nie mam racji w moich stwierdzeniach, co pasuje do czego a co nie w meskim zestawie podales przyklad damskiej marynarki nie wspominajac, ze jest ona damska i doskonale wiedzac, ze jej kroj moze postawic pod znakiem zapytania argumenty, ktore w moich wypowiedzach staralem sie podac na poparcie mych tez. (Poza tym dress code dla kobiet jest "troszeczje" inne jak dla mezczyzn nie zaznaczajac) Jeżeli sądzisz, że czerpię przyjemność z wyszukiwania wypowiedzi wybranych forumowiczów i szkalowania ich osądów to jest to nieprawdą. Wybór dwurzędowej damskiej marynarki klubowej nie był z mojej strony żadną intrygą. Po prostu chciałem szybko odpisać na Twój post, jako że propozycja boat shoes do klubowej granatowej marynarki po uprzednim skrytykowaniu innego sportowego, a w mojej ocenie mniej formalnego zestawu, wydała mi się dość kontrowersyjna. Nie zareagowales na to co napisalem (nie musiales oczywiscie tego czynic) a dyskusja toczyla sie nadal, w ktorej to rozmowie zaprezentowana przez Ciebie marynarka byla nadal traktowana jako meska ... Ty temu nie zaprzeczyles ... do czasu, kiedy odkrylem, ze jest to najzwyczajniej damska marynarka. Cala te czesc rozmowy przeniosles do "Sali klubowej" jako OT.Czasami wątek, w którym w przeciągu kilku minut pojawia się kilka wpisów ciężko śledzić. Zwłaszcza, że ja na forum wykonuje jeszcze inne czynności oprócz odpisywania na posty. Wierz mi lub nie, ale pierwszego Twojego postu po publikacji przeze mnie tego feralnego zdjęcia, zwyczajnie nie widziałem. Poza tym nic by to nie zmieniło, bo nigdy bym nie przypuszczał, że fakt "wrzucenia" przeze mnie zdjęcia damskiej marynarki wywoła taki ferment. Poza tym znowu sugerujesz mi co powinienem był zrobić. Jakim kodeksem się tym razem kierujesz, muszkietera, ronina, czy może smoka wawelskiego? Immunie to nie byl OT tylko reakcja na wprowadzenie forumowiczow w blada metoda przemilczen i niedopowiedzen Ja rowniez idiota nie jestem i podobne zachowanie nazwalem INFANTYLNYM ... ktore to slowo wykropkowales. Od kiedy to w jezyku polskim slowo "infantylny" uchodzi za obrazliwe? Nie sugeruj owymi "kropkami" prosze, ze uzylem wulgarnego jezyka bo to zwykle klamstwo!!! Jeżeli naprawdę sądzisz, że nie mam co robić o 3 czy 4 nad ranem niż knucie intryg przeciwko Twojej osobie, do czego używam zdjęć kobiecych blezerów to człowieku - LECZ SIĘ! Cały wątek przeniosłem do innego działu i tematu, pozostawiając zaledwie dwie czy trzy wypowiedzi w oryginalnym wątku, bo był to już kolejny duży OT, którego ostatnio w temacie CMDNS jest bardzo dużo. Nic więcej - żadna krzywda dla Pana Grzegorza, ani jego autorytetowi na forum się nie stała. A co do użytych przez Ciebie słów - cóż, być może w Twoim otoczeniu wyrażenie "infantylny" nie ma negatywnego wydźwięku. Dla mnie jest słowo generujące jednoznaczne konotacje pejoratywne. Z mojej strony koniec tematu. Jeżeli chcesz, proszę napisz do mnie wiadomość prywatną. Jeżeli jednak nie przestaniesz mnie publicznie obrażać bez powodu (bo nadal nie rozumiem o Co właściwie Ci chodzi), to nie będę cenzurował postów, w których mnie obrażasz tylko je kasował. Co do Twojej ostatniej uwagi - o kasowaniu zdjęć Twoich butów, szczerze mówiąc nawet nie wiem co mam Ci odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 mam nadzieję że to zakończy bój o damską marynarke bo temat trochę inny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 Witam, dzisiejszy zestaw określiłem jako, formalnie nieformalny wiosenny luz Chociaż dość formalny w zewnętrznej warstwie, został uzupełniony znacznie mniej formalnym sweterkiem i apaszką w miejsce koszuli i krawata. Trochę pragmatyzmu i trochę potrzeby wiosennego luzu złożyły się na całość. Mamy kolejny poniedziałek z zapowiedzią niezłej pogody. To znaczy niebo bez jednej chmurki od wschodu do zachodu słońca. Z temperaturami, szczególnie odczuwalnymi może być różnie - wszystko zależy od siły i kierunku wiatru. Na zestaw składa się: * marynarka McNeal - coś fantastycznego zarówno od strony kroju i wygody, jak również tkaniny zewnętrznej. Mogła być o rozmiar mniejsza, ale jest jak jest; * spodnie Butler and Webb - ciekawa jest całkowicie sztuczna tkanina, czyli mieszanka poliestru i wiskozy. Zadaje całkowicie kłam obiegowym i uzasadnionym opiniom nt.sztuczności. Do czasu przestudiowania metki byłem przekonany, że jest to wełna z jedwabiem; * cienki sweterek Cedarwood; * buty Lloyd; * bawełniana apaszka no name; * poszetka z cieniutkiej zadrukowanej bawełny no name; * skórzana torba no name; * okulary p/słoneczne absolutny no name - co jest ciekawe, że przy dobrej jakości szkieł i stalowych oprawkach nie ma najmniejszego śladu logo producenta Wszelkie komentarze mile widziane. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 mam nadzieję że to zakończy bój o damską marynarke bo temat trochę inny ...odnoszę wrażenie (nieodparte) że bój jest nie o damską "marynarkę" a o sposób jej wykorzystania w polemice (na początku jeszcze niewinnej), niestety użycie jej z premedytacją dla poparcia swojej opinii (bez informacji o tym że jest damska) i kontynuowanie tego - było/jest poniżej pewnego poziomu nawet jak na anonimowe forum wystarczyłoby magiczne słowo ... ale wszyscy jesteśmy dorośli (chyba) ale żebym nie podpadł władzy (wszak - Non est potestas nisi a Deo ) * marynarka McNeal - coś fantastycznego zarówno od strony kroju i wygody, jak również tkaniny zewnętrznej. Mogła być o rozmiar mniejsza, ale jest jak jest; * spodnie Butler and Webb - ciekawa jest całkowicie sztuczna tkanina, czyli mieszanka poliestru i wiskozy. Zadaje całkowicie kłam obiegowym i uzasadnionym opiniom nt.sztuczności. Do czasu przestudiowania metki byłem przekonany, że jest to wełna z jedwabiem; * cienki sweterek Cedarwood; * buty Lloyd; * bawełniana apaszka no name; * poszetka z cieniutkiej zadrukowanej bawełny no name; * skórzana torba no name; * okulary p/słoneczne absolutny no name - co jest ciekawe, że przy dobrej jakości szkieł i stalowych oprawkach nie ma najmniejszego śladu logo producenta nie oceniam nikogo w tym temacie ... (niegodnym ) @Vislav proszę słowo o kapeluszu, bardzo zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 Witam, dzisiejszy zestaw określiłem jako, formalnie nieformalny wiosenny luz Chociaż dość formalny w zewnętrznej warstwie, został uzupełniony znacznie mniej formalnym sweterkiem i apaszką w miejsce koszuli i krawata. Trochę pragmatyzmu i trochę potrzeby wiosennego luzu złożyły się na całość. Mamy kolejny poniedziałek z zapowiedzią niezłej pogody. To znaczy niebo bez jednej chmurki od wschodu do zachodu słońca. Z temperaturami, szczególnie odczuwalnymi może być różnie - wszystko zależy od siły i kierunku wiatru. Na zestaw składa się: * marynarka McNeal - coś fantastycznego zarówno od strony kroju i wygody, jak również tkaniny zewnętrznej. Mogła być o rozmiar mniejsza, ale jest jak jest; * spodnie Butler and Webb - ciekawa jest całkowicie sztuczna tkanina, czyli mieszanka poliestru i wiskozy. Zadaje całkowicie kłam obiegowym i uzasadnionym opiniom nt.sztuczności. Do czasu przestudiowania metki byłem przekonany, że jest to wełna z jedwabiem; * cienki sweterek Cedarwood; * buty Lloyd; * bawełniana apaszka no name; * poszetka z cieniutkiej zadrukowanej bawełny no name; * skórzana torba no name; * okulary p/słoneczne absolutny no name - co jest ciekawe, że przy dobrej jakości szkieł i stalowych oprawkach nie ma najmniejszego śladu logo producenta Wszelkie komentarze mile widziane. pozdr.Vslv Bardzo fajna marynarka. Wolałabym do niej koszule i krawat lub muche, ale rozumiem, ze miało być nieformalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 [...] [...]nie oceniam nikogo w tym temacie ... (niegodnym ) @Vislav proszę słowo o kapeluszu, bardzo zacny przepraszam, zapomniałem o kapeluszu. Kupiłem go kilka lat temu w Gdańsku za kilkaset złotych. To jest mniej więcej ten model Panama Hat by Mayser Mimo kilku lat intensywnego użytkowania ma się bardzo dobrze i jeszcze posłuży. Mój model jest trochę bardziej żółty i ma wąski skórzany pasek, a nie taśmę na otoku. Oceny, jak najbardziej - nie widzę problemu. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 [...] Bardzo fajna marynarka. Wolałabym do niej koszule i krawat lub muche, ale rozumiem, ze miało być nieformalnie. Bywa, że z kamizelką, koszulą i pod krawatem VIP Tym razem nieformalnie. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 To, ze byla to damska marynarka zmienia WSZYSTKO w kontekscie dyskusji w ktorym ja zaprezentowales! Jako, przyklad, ze nie mam racji w moich stwierdzeniach, co pasuje do czego a co nie w meskim zestawie podales przyklad damskiej marynarki nie wspominajac, ze jest ona damska i doskonale wiedzac, ze jej kroj moze postawic pod znakiem zapytania argumenty, ktore w moich wypowiedzach staralem sie podac na poparcie mych tez. (Poza tym dress code dla kobiet jest "troszeczje" inne jak dla mezczyzn nie zaznaczajac) Jeżeli sądzisz, że czerpię przyjemność z wyszukiwania wypowiedzi wybranych forumowiczów i szkalowania ich osądów to jest to nieprawdą. Wybór dwurzędowej damskiej marynarki klubowej nie był z mojej strony żadną intrygą. Po prostu chciałem szybko odpisać na Twój post, jako że propozycja boat shoes do klubowej granatowej marynarki po uprzednim skrytykowaniu innego sportowego, a w mojej ocenie mniej formalnego zestawu, wydała mi się dość kontrowersyjna. Nie zareagowales na to co napisalem (nie musiales oczywiscie tego czynic) a dyskusja toczyla sie nadal, w ktorej to rozmowie zaprezentowana przez Ciebie marynarka byla nadal traktowana jako meska ... Ty temu nie zaprzeczyles ... do czasu, kiedy odkrylem, ze jest to najzwyczajniej damska marynarka. Cala te czesc rozmowy przeniosles do "Sali klubowej" jako OT.Czasami wątek, w którym w przeciągu kilku minut pojawia się kilka wpisów ciężko śledzić. Zwłaszcza, że ja na forum wykonuje jeszcze inne czynności oprócz odpisywania na posty. Wierz mi lub nie, ale pierwszego Twojego postu po publikacji przeze mnie tego feralnego zdjęcia, zwyczajnie nie widziałem. Poza tym nic by to nie zmieniło, bo nigdy bym nie przypuszczał, że fakt "wrzucenia" przeze mnie zdjęcia damskiej marynarki wywoła taki ferment. Poza tym znowu sugerujesz mi co powinienem był zrobić. Jakim kodeksem się tym razem kierujesz, muszkietera, ronina, czy może smoka wawelskiego? Immunie to nie byl OT tylko reakcja na wprowadzenie forumowiczow w blada metoda przemilczen i niedopowiedzen Ja rowniez idiota nie jestem i podobne zachowanie nazwalem INFANTYLNYM ... ktore to slowo wykropkowales. Od kiedy to w jezyku polskim slowo "infantylny" uchodzi za obrazliwe? Nie sugeruj owymi "kropkami" prosze, ze uzylem wulgarnego jezyka bo to zwykle klamstwo!!! Jeżeli naprawdę sądzisz, że nie mam co robić o 3 czy 4 nad ranem niż knucie intryg przeciwko Twojej osobie, do czego używam zdjęć kobiecych blezerów to człowieku - LECZ SIĘ! Cały wątek przeniosłem do innego działu i tematu, pozostawiając zaledwie dwie czy trzy wypowiedzi w oryginalnym wątku, bo był to już kolejny duży OT, którego ostatnio w temacie CMDNS jest bardzo dużo. Nic więcej - żadna krzywda dla Pana Grzegorza, ani jego autorytetowi na forum się nie stała. A co do użytych przez Ciebie słów - cóż, być może w Twoim otoczeniu wyrażenie "infantylny" nie ma negatywnego wydźwięku. Dla mnie jest słowo generujące jednoznaczne konotacje pejoratywne. Z mojej strony koniec tematu. Jeżeli chcesz, proszę napisz do mnie wiadomość prywatną. Jeżeli jednak nie przestaniesz mnie publicznie obrażać bez powodu (bo nadal nie rozumiem o Co właściwie Ci chodzi), to nie będę cenzurował postów, w których mnie obrażasz tylko je kasował. Co do Twojej ostatniej uwagi - o kasowaniu zdjęć Twoich butów, szczerze mówiąc nawet nie wiem co mam Ci odpowiedzieć. Nie mam zamiaru ponizac sie do poziomu dyskusji, w ktorej interpretacja faktow neguje ich zdroworozsadkowo oczywiste znaczenie w duchu przemilczania tego co rzeczywiscie istotne, zas argumentem staje sie odsylanie kogos „do lekarza” Pozdrawiam gccg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 przepraszam, zapomniałem o kapeluszu. Kupiłem go kilka lat temu w Gdańsku za kilkaset złotych. To jest mniej więcej ten model Panama Hat by Mayser Mimo kilku lat intensywnego użytkowania ma się bardzo dobrze i jeszcze posłuży. Mój model jest trochę bardziej żółty i ma wąski skórzany pasek, a nie taśmę na otoku. Oceny, jak najbardziej - nie widzę problemu. pozdr.Vslv zacny a nawet bardzo zacny ... muszę sobie sprawić podobny masz dobrą "rękę" do kapeluszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 Nie mam zamiaru ponizac sie do poziomu dyskusji, w ktorej interpretacja faktow neguje ich zdroworozsadkowo oczywiste znaczenie w duchu przemilczania tego co rzeczywiscie istotne, zas argumentem staje sie odsylanie kogos „do lekarza” Pozdrawiam gccg Tak tniemy cytaty. Gccg, przenieś się może na priv, jak chcesz coś wyjaśnić Immune, co?Ja juz skonczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 przepraszam, zapomniałem o kapeluszu. Kupiłem go kilka lat temu w Gdańsku za kilkaset złotych. To jest mniej więcej ten model Panama Hat by Mayser Mimo kilku lat intensywnego użytkowania ma się bardzo dobrze i jeszcze posłuży. Mój model jest trochę bardziej żółty i ma wąski skórzany pasek, a nie taśmę na otoku. Oceny, jak najbardziej - nie widzę problemu. pozdr.Vslv zacny a nawet bardzo zacny ... muszę sobie sprawić podobny masz dobrą "rękę" do kapeluszy Z pewnością mogę polecić firmę Mayser. Swój kapelusz kupiłem w Gdańsku, w sklepie niezbyt oddalonym od Muzeum Morskiego. Nie pamiętam nazwy sklepu, ani dokładnej lokalizacji. Wybrałem się na spacer w przerwie konferencji transportowej, w sumie bez żadnego konkretnego celu. Przez okno zobaczyłem niezłą kolekcję kapeluszy i eleganckich stylowych męskich ubrań w stylu safari. Wszedłem popatrzeć bez zamiaru zakupu. Miła sprzedająca pani namówiła mnie na przymiarkę stwierdzając z uśmiechem, że to nic nie kosztuje. Założyłem kapelusz, spojrzałem w lustro, wyjąłem kartę i zapłaciłem - było to coś pomiędzy 300-400 PLN. Byłem namawiany również do przymierzenia marynarki - przezornie nie dałem się skusić pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi