Skocz do zawartości

Dobieranie akcesoriow - etui do cygar, do pior itd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie, czy do butow, paska do spodni, paska do zegarka w kolorze brazowym pasuje:
1: etui na cygara, etui na pioro oraz pioro wieczne w kolorze czarnym kalendarz okladka kolor brazowy.
2: etui na cygara w kolorze czarnym, etui na piora w kolorze brazowym, pioro wieczne w kolorze czarnym
   lub habana, kalendarz okladka kolor brazowy.

Poprawnie to wszytko w odcieniach brazow ale to troche nudno.

Prosze o wasze opinie.

pozdrawiam

Edward

Opublikowano

Zastanawiam sie, czy do butow, paska do spodni, paska do zegarka w kolorze brazowym pasuje:

1: etui na cygara, etui na pioro oraz pioro wieczne w kolorze czarnym kalendarz okladka kolor brazowy.

2: etui na cygara w kolorze czarnym, etui na piora w kolorze brazowym, pioro wieczne w kolorze czarnym

lub habana, kalendarz okladka kolor brazowy.

Poprawnie to wszytko w odcieniach brazow ale to troche nudno.

Prosze o wasze opinie.

pozdrawiam

Edward

Nie widzę potrzeby dopasowywania tych elementów do stroju. Idea szczytna, ale ja np. używam jednego kaledarza z wieloma parami butów. Jak miałbym to pogodzić? Wymieniać okładki?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Wydaje mi się, że zupełnie wystarczające jest posiadanie akcesoriów wykonanych w jednym kolorze, a jeszcze lepiej z tej samej kolekcji lub materiału. Butów i innych elementów odzieży nie ma sensu w to mieszać. 

Opublikowano

Moim zdaniem w ogóle przesadne dopasowywanie kolorów jest niezdrowe. Też tak kiedyś robiłem, ale stwierdziłem jakiś czas temu, że taki przesadnie 'matchy-matchy look' jest wręcz mało poważny i sprawia kiepskie wrażenie. Owszem, paski (w tym od zegarka) i buty trzeba dopasowywać, ale już resztę (wliczając w to teczkę) niekoniecznie. Wybrać jeden kolor i konsekwentnie się go trzymać - u mnie to kolor mlecznej czekolady, ale równie dobrze może być granatowy, oliwkowy, co kto lubi... unikałbym czerni, zbyt płaska i ponura. W ostateczności mieć jeden zestaw akcesoriów na dzień (w kolorze) i jeden na wieczór (czarny; oczywiście na wieczór aktówka i kalendarz raczej się nie przydadzą, ale etui na wizytówki, pióro, cygaro - już tak).

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Moim zdaniem w akcesoriach typu etui na pióro, wizytówki, nawet teczka, najlepiej się sprawdza, jak już wygląda na nieco zużyte. Ja akurat lubię te akcesoria w ciemnym brązie, ale np. etui do kluczy, kupione dawno temu, jest czarne, ale się ładnie, "na brązowo", poprzecierało i jest w porządku. To chyba nie powinno, jako całość, wyglądać jak jak godzinami zestawiane przed wyjściem. Trochę luzu i coś "od czapy" nie zaszkodzi.

Opublikowano

Ja osobiście unikam czarnej skóry z prostego powodu - nie widać na niej starzenia, które według mnie jest jednym z największych plusów tego materiału :) Za to wszelkie inne kolory starzeją się doskonale. Szczególnie lubię skórę oliwkową.

Opublikowano

Ja osobiście unikam czarnej skóry z prostego powodu - nie widać na niej starzenia, które według mnie jest jednym z największych plusów tego materiału :) Za to wszelkie inne kolory starzeją się doskonale. Szczególnie lubię skórę oliwkową.

eee tam :) skombinuj sobie coś w czarnym pull up-ie ;)