Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

co sądzicie na temat dzisiejszego pokolenia innowacyjnych projektantów? Jakby nie było ich projekty również czerpią z klasyki (choć czasami podobieństwo jest mocno ukryte), natomiast nie można im powiedzieć, że powielają utarte koncepcje (dla mnie pozytywny objaw w modzie).

Naszło mnie na takie przemyślenia po obejrzeniu zdjęć znajomego, co organizuje Fashion Week Poland (edycja 2011 w Łodzi), gdzie między innymi pokazał mi takie stroje:

Dołączona grafika

Ciekawe, co Panowie sądzą na ten temat.

Opublikowano

Nigdy nie przypuszczalem, ze stary worek po ziemniakach z wycietym otworem na glowe moze prezentowac sie elegancko w porownaniu z "kreacjami" Fashion Week Poland.

Czy ta impreza to promocja anty-sztuki?

Opublikowano

wierzę, ze to zdjęcie nie jest reprezentatywne dla tego co jest w Łodzi ostatnio lansowane ;)

Byłem w Łodzi na kilku pokazach i na prawdę warto było poświęcić na to czas - w szczególności polecam finał konkursu "złota nitka" (już chyba ze 20 lat tradycji).

Opublikowano

ich hasło reklamowe:

'jeśli podarte t-shirty comme des garcons są dla ciebie zbyt eleganckie - przyjdź do nas' :lol:

Czy rzeczywiscie trzeba nazywac siebie "projektantem mody" zeby cos takiego wymyslic? Patrzac na to przypomina mi sie "eksperyment" pokazywany w tv a polegajacy na tym, ze malpie dano farby, pedzel i plotno. Namalowala ona "obraz" a nastepnie wypowiadali sie na jego temat krytycy sztuki nie znajacy autora tego "dziela". Ilez bylo w nim ekspresji ... etc :lol: