Velahrn Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik Granatową grenadynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 7 godzin temu, michasacuer napisał: ..... pod ciemny granat... Pod ciemny granat z opisu to bym założył burgundową grenadynę, a pod szarość ze zdjęcia, to tak jak koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 19 Październik Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik Jak bardzo kurczą się w praniu skarpety Falke Lufthansa? Przy rozmiarówce 39-42 lub 43-46 zastanawiam się czy przy moim 42 lepiej zamówić 43-46 i dać pralce pole do popisu. W końcu Pedemeia potrafiły stracić na wadze 2 numery😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Październik Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik Jeśli dobrze kojarzę, to jest model kompresyjny, profilaktyka przeciw zakrzepicy. Jeśli kupisz za duże, nie będą spełniały tej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 19 Październik Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik Mój błąd - chodziło mi o model Lhansa. Model kompresyjny to Lufthansa Energizing i tam rozmiarówka jest dosyć "wąska" w sensie 41-42, 42-43 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Październik Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik A dokładnie Lhasa, stolica Tybetu zresztą🙂 Tych nie mam, ale przy rozmiarze 41.5-42 wełniane skarpetki Falke w rozmiarze 39-42 są na mnie po wielu praniach w pralce OK, chociaż na styk. Jednak 43-46 nosiłbym raczej w wersji kaszmirowej po domu, bo w butach mogłyby się fałdować i powodować pęcherze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 19 Październik Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 23 minuty temu, lubo69 napisał: A dokładnie Lhasa, stolica Tybetu zresztą🙂 (...) Muszę wybrać się w końcu do okulisty 😅 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 24 Październik Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik Jakie macie panowie zdanie na temat jakości produktów marki Berg&Berg? Znalazłem ciekawy płaszcz https://bergbergstore.com/products/nolan-double-breasted-coat-navy i zastanawiam się na ile cena koresponduje tutaj z jakością. Ma ktoś może jakieś doświadczenia z tą marką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Październik Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik Mam tylko jedną rzecz, spodnie z cavalry twill z przeceny. Moim zdaniem są warte najwyżej tyle, ile za nie zapłaciłem, na pewno nie pełnej ceny. Cavalry twill sam w sobie jest super, ale odszycie i wykończenie modni nie jest na poziomie marki premium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 24 Październik Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 15 minut temu, lubo69 napisał: Mam tylko jedną rzecz, spodnie z cavalry twill z przeceny. Moim zdaniem są warte najwyżej tyle, ile za nie zapłaciłem, na pewno nie pełnej ceny. Cavalry twill sam w sobie jest super, ale odszycie i wykończenie modni nie jest na poziomie marki premium. Dzięki, to mi wystarczy aby się wstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 24 Październik Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik Udało mi się kupić w fajnej cenie buty które chodziły za mną od wielu lat – zamszowe Tricker'sy Bourton i WOW. Nigdy nie miałem tak wygodnych butów gyw od nowości. Pięta trzyma się zaskakująco dobrze jak na ogólną obszerność buta jak i na to że mam z tym zawsze problem przy swojej szczupłej pięcie. Jest minimalny luz, ale akceptowalny No i to pojawia się pewien dysonans - o ile czuję przyjemne dopasowanie i okalanie mojej stopy w śródstopiu i w palcach z jednoczesnym, jak mi się wydaje, zapasem, tak zastanawiam się czy buty nie rozciągną się za bardzo? Już teraz obłożyny schodzą się bardzo wyraźnie i nie ma tutaj żadnej przerwy na ewentualne ułożenie się w wyniku pracy buta podczas chodzenia. Nie skończy się to luźnym papciem za pół roku i latającą stopą? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 24 Październik Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 3 godziny temu, papiez_ napisał: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 25 Październik Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik Nowy dzień, nowe męczenie buły przeze mnie. Dzisiaj chciałbym poprosić opinie o jakości wykonania płaszczy przez markę Oscar Jacobson. Znalazłem taki https://www.oscarjacobson.com/en-eu/regular-fit-double-breasted-wool-coat-71891269-dark-blue-210/ Wszystko mi się w nim podoba (jeszcze tylko czekam na info z CS jakie jest gsm materiału, ale nie wygląda na lekki). Czy macie jakieś świeże doświadczenia z produktami tej marki i jakością wykonania? Na jakim poziomie to stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Październik Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik Ponownie ja odpowiem, ale skoro na forum mamy łącznie jakieś siedem osób...🙂 Oglądałem kilka płaszczy OJ (w Polsce i w Sztokholmie) i sprawiały na mnie wrażenie dość przeciętnych, to znaczy przede wszystkim cienkich. Jeśli poszukasz na forum, zobaczysz że taki płaszcz warto kupić za osiemset, ale złotych, nie euro. Znajdziesz też jednak pochlebne opinie. Może ktoś jeszcze się wypowie, bo jeśli będziesz słuchał tylko mnie, zima zastanie Cię w jakimś serdaczku... Z drugiej strony, w dzisiejszych czasach gruby i długi płaszcz to albo army vintage, albo tacy specjaliści jak S.E.H Kelly. Albo oczywiście uszyć. Mnie @Ernestson uszył, ale obecnie może być drogo. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 25 Październik Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 3 minuty temu, lubo69 napisał: Ponownie ja odpowiem, ale skoro na forum mamy łącznie jakieś siedem osób...🙂 Oglądałem kilka płaszczy OJ (w Polsce i w Sztokholmie) i sprawiały na mnie wrażenie dość przeciętnych, to znaczy przede wszystkim cienkich. Jeśli poszukasz na forum, zobaczysz że taki płaszcz warto kupić za osiemset, ale złotych, nie euro. Znajdziesz też jednak pochlebne opinie. Może ktoś jeszcze się wypowie, bo jeśli będziesz słuchał tylko mnie, zima zastanie Cię w jakimś serdaczku... Z drugiej strony, w dzisiejszych czasach gruby i długi płaszcz to albo army vintage, albo tacy specjaliści jak S.E.H Kelly. Cieńki, rozumiem, że chodzi głównie o tkaninę a nie jakość wykonania? Przedział cenowy podobny do poszetki a tam miałem wrażenie, że dużo nitek wystaje i podszewka jest jakoś tak niesolidnie skonstruowana. Mi się z tym płaszczem nie spieszy, najwyżej kupię coś po zimie. Chcę kupić piękny płaszcz na może całe życie (jak mi bebzon nie urośnie po drodze) więc nie nakładam sobie deadlinu na to. W zimie nie zmarznę bo mam puchuwkę nuptse i parkę (bo ja. tych wstrętnych każualowców jestem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Październik Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik Tak, tkaninę. Wykonanie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Październik Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 20 godzin temu, papiez_ napisał: Udało mi się kupić w fajnej cenie buty które chodziły za mną od wielu lat – zamszowe Tricker'sy Bourton i WOW. Nigdy nie miałem tak wygodnych butów gyw od nowości. Pięta trzyma się zaskakująco dobrze jak na ogólną obszerność buta jak i na to że mam z tym zawsze problem przy swojej szczupłej pięcie. Jest minimalny luz, ale akceptowalny No i to pojawia się pewien dysonans - o ile czuję przyjemne dopasowanie i okalanie mojej stopy w śródstopiu i w palcach z jednoczesnym, jak mi się wydaje, zapasem, tak zastanawiam się czy buty nie rozciągną się za bardzo? Już teraz obłożyny schodzą się bardzo wyraźnie i nie ma tutaj żadnej przerwy na ewentualne ułożenie się w wyniku pracy buta podczas chodzenia. Nie skończy się to luźnym papciem za pół roku i latającą stopą? Nawet gdyby się rozciągnęły, istnieje coś takiego jak tongue pads wklejasz to po wewnętrznej stronie języka i niweluje ci luz. Stosowałem taki zabieg z powodzeniem. Wklejki są mięciutkie (zamsz i pianka w środku), więc język buta może być nawet wygodniejszy niż wcześniej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 25 Październik Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 5 godzin temu, Michaś napisał: Czy macie jakieś świeże doświadczenia z produktami tej marki i jakością wykonania? Na jakim poziomie to stoi? Nie wiem jak płaszcze, ale mam kardigan merino z vinted za 6 dyszek i oceniam go wysoko - jest made in Italy, dzianina jest wysokiej jakości, nieporownywanie bardziej miękka i gładka w porownaniu np. ze swetrami Uniqlo czy innych budżetowych brandów. Świetnie sie trzyma po wielu praniach. Nie znam ceny pierwotnej, bo mnie to nie interesowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 27 Październik Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik Czy mieliście może styczność z firmą Velasca poza butami? Obecnie poszukuje dżinsowej koszuli i fajnej flanneli i tam mi się design podoba. Czy warte to jest swojej ceny? jeśli nie to czy polecicie jakieś miejsca gdzie kupić jakościowe koszule z miękkiego denimu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Październik Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik Velasca nie znam, z opisu i zdjęć wygląda dobrze. Jeśli chodzi o „eleganckie” koszule z denimu i flaneli, polecam: Mazzarelli, Finamore, Borriello, Borelli, 100 hands, Barba. Wiele z nich jest tu: https://www.michidamato.com/collections/camicie?filter.v.availability=1&filter.v.option.color=BLU&page=3&sort_by=created-descending jeśli zaś chodzi o workwear, z pewnością zaraz @Velahrnzaproponuje jakiegoś Bronsona czy innego Eastwooda🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 27 Październik Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 42 minuty temu, lubo69 napisał: Velasca nie znam, z opisu i zdjęć wygląda dobrze. Jeśli chodzi o „eleganckie” koszule z denimu i flaneli, polecam: Mazzarelli, Finamore, Borriello, Borelli, 100 hands, Barba. Wiele z nich jest tu: https://www.michidamato.com/collections/camicie?filter.v.availability=1&filter.v.option.color=BLU&page=3&sort_by=created-descending jeśli zaś chodzi o workwear, z pewnością zaraz @Velahrnzaproponuje jakiegoś Bronsona czy innego Eastwooda🙂 Ach te Barba piękne. Cena trochę zaporowa, ale kołnierzyki ładniejsze niż w velasca. Spróbuję poszukać jakiejś promki na to. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Październik Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik Jest na isuit, dodatkowo kod. Droga wysyłka. Sklep sprawdzony. https://isuit.it/en/designers/barba-napoli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 27 Październik Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 28 minut temu, lubo69 napisał: Jest na isuit, dodatkowo kod. Droga wysyłka. Sklep sprawdzony. https://isuit.it/en/designers/barba-napoli O jezu jaki piękny wybór i wyprzedaż :o. Aż podejrzanie to wygląda! Dzięki, ależ będę przebierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Październik Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2 godziny temu, lubo69 napisał: Jest na isuit, dodatkowo kod. Droga wysyłka. Sklep sprawdzony. https://isuit.it/en/designers/barba-napoli Tak sobie zerknąłem z ciekawości, i pierwsza którą kliknąłem: https://isuit.it/en/b01-barba-napoli-white-pa-ea-shirt-cku13p-5-0134097.html Composition 87% Polyamide 13% Elastane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Październik Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik A matka mówiła, nie klikaj w nieznane linki😈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi