Kamil_D Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Witam,Jaki skład powinny mieć skarpety? Sama bawełna szybko się mechaci, traci kolor i kiepsko się dopasowuje, zaś z poliestrem stopa się poci i łapie chłód. W większości spotykam 80% bawełny/bambusa, 17% poliestru i 3% elastanu, ale czy nie za dużo tu sztucznych materiałów?Poza tym, gdzie kupić rozsądnej jakości skarpety w rozsądnej cenie? Przez rozsądek rozumiem +/- 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Witam. Dobrze uszyta koszula MTM w Warszawie do 300 zł - możliwe czy nie? Jeśli tak to gdzie? Zapytaj Zakiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Calzedonia, Wólczanka/Vistula (ale tylko niektóre modele), Viccel, Happy Socks Co do składu - staram się zwykle szukać bawełny z dodatkiem elastyny, ale sama bawełna też jak najbardziej się nadaje.Poliamid w składzie da się przeżyć. Unikaj nylonu i poliestru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Calzedonia, Wólczanka/Vistula (ale tylko niektóre modele), Viccel, Happy Socks A jak ze składem? Jaki będzie optymalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Edytowałem post wyżej o skład A i przyzwoita jakościowo bawełna mechaci mi się zwykle dużo wolniej niż mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Dziękuje serdecznie, aczkolwiek mam jeszcze jedno pytanie - jak jest z rozmiarem skarpet? Mierzy się go w jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Ja zazwyczaj biorę rozmiar wyżej niż przy butach (buty roz. 41 - skarpety roz. 42) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Problem w tym, że mam bardzo szczupłą stopę, dlatego, sugerując się Twoim schematem, wybiorę 41 albo 40. Mógłbyś mi jeszcze doradzić, odnośnie tych trzech skarpet, które byś wybrał?1. http://allegro.pl/skarpety-meskie-roz-40-42-calzedonia-i3772071466.html 2. http://allegro.pl/tommy-hilfiger-skarpetki-damskie-3-x-juz-w-polsce-i3791477099.html 3. http://allegro.pl/tommy-hilfiger-skarpety-meskie-43-46-2-pak-i3807172581.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Czy fizycznie jest mozliwe przerobienie przez krawca mankietow marynarki na rozpinane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Jak do tej pory nie używałem skarpet Hilfigera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumak Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego krawca w Nowym Sączu lub okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Czy fizycznie jest mozliwe przerobienie przez krawca mankietow marynarki na rozpinane? Owszem, jest to możliwe, o ile krawcowi będzie się chciało z tym bawić...(rozprucie mankietu rękawa, wydłużenie rozporka, wyprucie atrap dziurek i zrobienie nowych maszynowo lub ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Powstaje pytanie - czemu ma to służyć? Samozadowoleniu. Pewnie nie prędko będę miał szafę marynarek, a mało ich w cenie ~500zł, które mają rozpinane mankiety. Jakoś nigdy nie lubiłem takich elementów dekoracji, które nie działają. W Zara wczoraj widziałem mankiety, które się rozpinały ale ostatni otwór był zaszyty... To znowu wymuszało ciągłe rozpięcie tego jednego guzika, co też mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 W Zara wczoraj widziałem mankiety, które się rozpinały ale ostatni otwór był zaszyty... To znowu wymuszało ciągłe rozpięcie tego jednego guzika, co też mi nie pasuje. Coś ty, ułatwiają ci bycie fajnym i trendnym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Zapewne jest to chwilowy trend z Pitti Uomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 (edytowane) Skoro kogoś doszyte metki zadowalają to nie widzę problemu. Trochę nie rozumiem takiego podejścia ale czułem że tak będzie. Przecież bardzo dużo sporo jest marynarek, które mają te 'dobre metki' a mankiety są atrapami. Edytowane 28 Grudzień 2013 przez tangoup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Drodzy miłośnicy elegancji, Czy ktoś z was wie ile kosztuje uszycie spodni u mistrza Tadeusza Basia w Łodzi? Szył ktoś może u niego? Chciałbym uszyć proste, szare spodnie z zaszewkami i guzikami na szelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 300 zł plus materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 lubo69, wielkie dzięki. Masz może jakieś fotki takich spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 W Zara wczoraj widziałem mankiety, które się rozpinały ale ostatni otwór był zaszyty... To znowu wymuszało ciągłe rozpięcie tego jednego guzika, co też mi nie pasuje. Standardowy manewr, umożliwiający skrócenie rękawa (ostatnią "dziurkę" się likwiduje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Nie szyłem spodni u p. Tadeusza. Porozmawiaj z nim, wybierz materiał. Uszyje tak jak będziesz chciał. Na forum masz zdjęcia kilku produkcji p. Basia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Zapytam was jeszcze, czy istnieje jakiś kolor kamizelki który komponowałby się z szarymi i granatowymi spodniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Do szarego pasuje praktycznie każdy kolor. Do granatowego także, może oprócz czarnego. Ale to są uogólnienia - zależy do czego ma być ta kamizelka i jaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Zaki kiedyś uszył spodnie u Pana Basia i wrzucił relację na swojego bloga http://www.szarmant.pl/spodnie-tweedowe-carlo-barbera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Chciałbym nosic kamizelkę podczas przyjęć rodzinnych i nie zakładać marynarki, np. szare spodnie, biala koszula i szara kamizelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi