Sekret Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Czy znacie markę Paraboot? Szukalem ale nie znalazłem żadnego info na forum. Kolega właśnie kupil buty (cena w przeliczeniu ok 1 600 PLN więc do tanich nie należą, ciekaw jestem jak jakość). http://en.paraboot.com/en-home Cytuj
saphir.pl Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Znamy! Saphir robi dla nich środki ... to musi być dobra marka Cytuj
lubo69 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Proceleusmatyk polecał buty tej marki kilkakrotnie na forum. Cytuj
JD! Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Frnacuska marka, chyba z tradycja tudzież renomą. Kojarzę ją z butami na masywnej podeszwie typu commando Cytuj
Velahrn Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia Ciekawy film o marce Paraboot Bardzo uprzejmy Francuz oprowadza po fabryce i pokazuje produkcje butów, od podeszwy po sznurowadła. Dowiedziałem się paru ciekawostek, np. 1. Że podszewka w parabootach jest ze skóry koźlęcej (coś mi właśnie nie pasowało w jej wyglądzie i dotyku w moich Michałach, na pewno nie była to skóra krowia ani świńska, myślałem - może jeleń?). 2. Że nazwa firmy pochodzi od brazylijskiego miasta Para, jednego z wiodących ośrodków handlu gumą naturalną (Paraboot było jedną z pierwszych fabryk w Europie robiących buty z gumową podeszwą). 3. Że wytwarzają te gumowe podeszwy "in-house", czyli samodzielnie (w czymś co przypomina wielką gofrownicę), co dzisiaj jest niezwykle rzadkie, ale oni robili tak od zawsze. Fredy mówi po angielsku czasem niezrozumiale i z silnym akcentem, ale wciąż, jest to lepszy angielski, niż mój francuski ;). 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi