Skocz do zawartości

SIHH 2015: Officine Panerai PAM00604 – Radiomir Firenze 3 Days 47mm Acciaio (Live)

kielas

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Dlaczego? To nie jest niszowa marka (Richemont group, czyli m.in Iwc, Mont blanc, Piaget, Jlc, Ralph Lauren, Baume Mercier).

Bardzo lubię pamy. Co prawda uważam, że marka zatraciła stary klimat, ale i tak ma w ofercie klasyki które się nie zmieniają. Miałem parę lat temu Radiomira 210 i bardzo dobrze wspominam ten model.

Co do rynku używek, jeśli masz na myśli zegarki sprzed 1997 roku (przed przejęciem przez Vendome group) to to droga zabawa dla pasjonatów.

Dlaczego? To nie jest niszowa marka (Richemont group, czyli m.in Iwc, Mont blanc, Piaget, Jlc, Ralph Lauren, Baume Mercier).

Bardzo lubię pamy. Co prawda uważam, że marka zatraciła stary klimat, ale i tak ma w ofercie klasyki które się nie zmieniają. Miałem parę lat temu Radiomira 210 i bardzo dobrze wspominam ten model.

Co do rynku używek, jeśli masz na myśli zegarki sprzed 1997 roku (przed przejęciem przez Vendome group) to to droga zabawa dla pasjonatów.

Panerai nigdzie nie rzucił mi się w oczy. Założyłem, że nikt ich nie dystrybuuje skoro ich nie ma.

Na szczęście szukam najprostszego Luminora, więc z kosztem jestem w pełni pogodzony.  

Może to herezja w tym wątku, szczególnie w dialogu z Tobą :), ale nie oczekuje zbyt wiele od zegarków. Mają dla mnie zastosowanie jedynie biżuteryjne.

Styleman - ostatnie dwa wklejone przez Ciebie zdjęcia przedstawiają zegar stołowy (kula o średnicy 65mm), a nie kieszonkowy :)

Więcej szczegółów - TUTAJ.

Zmylił mnie uchwyt na gorze,dobrze ze są fachowcy. :ugeek:

Sam zegar przypomina nieco powiększony model kieszonkowy, ale Panerai zastosował w nim bardzo ciekawy zabieg – z przodu oraz z tyłu doczepiono elementy ze szkła mineralnego, które nadają całości kształt kuli. Kula ta działa jak szkło powiększające, jeśli patrzymy na czasomierz pod odpowiednim kątem. Dzięki temu można dokładniej prześledzić np. pracę koła balansowego.