CherryMorello Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Chciałem się podzielić filmikiem, który mi kroi serce. Piękna była Warszawa przed wojną. http://warszawawpigulce.pl/?p=2073 Myślę, że pomimo ograniczenia do 25km/h (ciekawe jak to kontrolowali!?) myślę, że bym się odnalazł w tych czasach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swordfishtrombone Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Krakowskie Przedmieście całkiem udanie odtworzyli. Ja tam wierzę, że Warszawa ma potencjał do wejścia do ligi najładniejszych miast w regionie (i nie mam na myśli województwa mazowieckiego, ale Europę Środkową). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Impersøne Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Dla głodnych wiedzy wątek na scyscraperze z kapitalnymi fotografiami przedwojennej Warszawy. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=a4e270c100422c9bf51a8ecb98c2d4fd&t=1595204 Serce się kraje kiedy ogląda się te stare zdjęcia Marszałkowskiej, która już bezpowrotnie odeszła. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vickson Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Fajnie, że powstał taki temat. Również darzę wielkim sentymentem przedwojenną Warszawę. Akurat dziś mamy 44 rocznicę podjęcia decyzji o odbudowie Zamku Królewskiego w Warszawie. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CherryMorello Posted June 23, 2015 Author Report Share Posted June 23, 2015 Tu Berlin: https://www.facebook.com/ziarulmetropolis/videos/837675556318823/?fref=nf Tak miło i spokojnie - co im do łba strzeliło, żeby nam Warszawę niszczyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koval Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 Berlin - rdzennie polskie miasto... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 Po polsku Kopanica. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
O.v.K. Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Berlin - rdzennie polskie miasto... Polskie może niekoniecznie, ale słowiańskie jak najbardziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Jaksa był lennikiem Polski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
O.v.K. Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Co nie czyni jeszcze miasta rdzennie polskim, bowiem średniowieczne lenno nie musiało być częścią składową danego państwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CherryMorello Posted June 24, 2015 Author Report Share Posted June 24, 2015 No dobra dobra, nie czepiać się proszę. Film był po prostu ciekawy a bez sensu było dodawać kolejny temat "Życie w dawnych zagranicznych miastach". Obaczcie stroje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts