CherryMorello Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 Chciałem się podzielić filmikiem, który mi kroi serce. Piękna była Warszawa przed wojną. http://warszawawpigulce.pl/?p=2073 Myślę, że pomimo ograniczenia do 25km/h (ciekawe jak to kontrolowali!?) myślę, że bym się odnalazł w tych czasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 Krakowskie Przedmieście całkiem udanie odtworzyli. Ja tam wierzę, że Warszawa ma potencjał do wejścia do ligi najładniejszych miast w regionie (i nie mam na myśli województwa mazowieckiego, ale Europę Środkową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Impersøne Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Dla głodnych wiedzy wątek na scyscraperze z kapitalnymi fotografiami przedwojennej Warszawy. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=a4e270c100422c9bf51a8ecb98c2d4fd&t=1595204 Serce się kraje kiedy ogląda się te stare zdjęcia Marszałkowskiej, która już bezpowrotnie odeszła. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Fajnie, że powstał taki temat. Również darzę wielkim sentymentem przedwojenną Warszawę. Akurat dziś mamy 44 rocznicę podjęcia decyzji o odbudowie Zamku Królewskiego w Warszawie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Tu Berlin: https://www.facebook.com/ziarulmetropolis/videos/837675556318823/?fref=nf Tak miło i spokojnie - co im do łba strzeliło, żeby nam Warszawę niszczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Berlin - rdzennie polskie miasto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Po polsku Kopanica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Berlin - rdzennie polskie miasto... Polskie może niekoniecznie, ale słowiańskie jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Jaksa był lennikiem Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Co nie czyni jeszcze miasta rdzennie polskim, bowiem średniowieczne lenno nie musiało być częścią składową danego państwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 24 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 No dobra dobra, nie czepiać się proszę. Film był po prostu ciekawy a bez sensu było dodawać kolejny temat "Życie w dawnych zagranicznych miastach". Obaczcie stroje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi