Dr Kilroy Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 Znam stronę, bardzo przydatna! Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalker Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 Ten Mustasch brzmi ciekawie Co do The Sword to mam niestety z nimi problem, bo o ile Age of Winters (debiucik) był albumem, który słuchałem przez długi czas i z autentyczną przyjemnością, to każde kolejne wydawnictwo po prostu mnie nuży. Niby wszystko ok, wokal, gitary w tym samym stylu ale jakoś nie łapie mnie to, w przeciwieństwie do pierwszej płyty. Podobnie zresztą mam z Sahg gdzie pierwszy album do dziś uważam za naprawdę swietne granie, podczas gdy dwójka i trójka są już zwyczajnie przyzwoite. Dzięki za rekomendację. Sahg nie znałem. Do tematu można dorzucić jeszcze: Priestess Red Fang Witchcraft, Black Mountain i Graveyard jeśli chodzi o oldschool iczerpanie ze źródeł )) Baroness znasz? Jedna z najciekawszych grup w ostatnich latach. Red Album to arcydzieło;) Blue album i Yellow and Green też znakomite, choć do tego ostatniego musiałem się przekonywać. Swego czasu specjalnie pojechałem na nich do Pragi. Niestety mieli wypadek autobusowy i skład im się troche przetasował. No i Torche oraz Wolves Like Us. Uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoantonio Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Ostatnio była dyskusja o Koncercie Noworocznym w Wiedniu, więc chcąc przedłużyć temat muzyki klasycznej polecam transmisje live z Metropolitan Opera z Nowego Jorku. Niesamowite wydarzenie. Mimo, iż jest to na ekranie to niepowtarzalny klimat Met można spokojnie odczuć siedząc w kinowym fotelu. W niektórych operach występuje światowej sławy Piotr Beczała, nasz polski tenor mający w dorobku mediolańską La Scalę czy londyński Covent Garden.W Krakowie transmisje odbywają się w Kinie Kijów i Kinie Mikro. Nie wiem jak w innych miastach, ale jeszcze raz gorąco polecam przede wszystkim fanom opery. http://www.kijow.pl/cykle/szczegoly/cykle_id/8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 To ja dorzucę coś w bardziej warszawsko-żydowskich klimatach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Szukam od dłuższego czasu, ale niezbyt intensywnie "Borysa Godunowa" w reżyserii Żuławskiego. Niestety wójek Google nie daje rady go wykryć. Film jest z 1989 roku, więc może nie istnieć na DVD, ale może się mylę? Pomożecie? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 http://chomikuj.pl/tbyml/Filmy/Andrzej+*c5*bbu*c5*82awski/Boris+Godunov+(*c5*bbu*c5*82awski),1745916173.avi(video) Na chomiku. Sam tam konta nie mam, ale najwyraźniej Godunow jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 http://chomikuj.pl/tbyml/Filmy/Andrzej+*c5*bbu*c5*82awski/Boris+Godunov+(*c5*bbu*c5*82awski),1745916173.avi(video) Na chomiku. Sam tam konta nie mam, ale najwyraźniej Godunow jest. Dzięki To już znalazłem, ale jest z dubbingiem i o słabej jakości. Szukam DVD albo dobrego nagrania. (Fragmenty słabej jakości są też na Youtubie). Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertasdf Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 "Benjamin Zander ma dwie zaraźliwe pasje: muzykę klasyczną i pomaganie nam w uzmysłowieniu sobie naszej nieodkrytej miłości do niej - i przez analogię, nieodkrytą miłość do wszystkich nowych możliwości, nowych doświadczeń, nowych relacji. A leading interpreter of Mahler and Beethoven, Benjamin Zander is known for his charisma and unyielding energy -- and for his brilliant pre-concert talks": http://www.ted.com/talks/benjamin_zander_on_music_and_passion.html Zaczyna się lekko i dowcipnie jak programy rozrywkowe maestro Malickiego. Dalej jest jeszcze lepiej (IMHO). Pozdr, wojvv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 W 101. urodziny kompozytora: Pozdrawiam, Dr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 100 lat Dr Kilroy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Dziękuję. Ładnie się wstrzeliłem między Lutosławskiego a Mozarta. A propos, świetny avatar z Cage'em, polecam Sonaty i interludia na fortepian preparowany, choć 4'33'' od czasu do czasu również nie zaszkodzi. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 A propos Cage'a: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Na dzisiejszą rocznicę: Pozdrawiam, Dr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Witold Lutosławski za pulpitem drygenckim podczas XVII Warszawskiej Jesieni w 1973 r. Jak wieść niesie frak i garnitury Witold Lutosławski zamawiał u Pana Grucy na ulicy Widok. Uwaga na współczesny język dźwiękowy. Warto również posłuchać ostatniego wywiadu z Witoldem Lutosławskim z 1993 r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Mój ukochany twórca i jeden z najlepszych polskich poetów. Tak bardziej lirycznie http://www.youtube.com/watch?v=FZnooeuHbu0 edit: Oczywiście mówiąc o jednym z najlepszych poetów mam na myśli p. Kaczmarskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Jan Ptaszyn Wróblewski, legenda polskiego jazzu. Jeden z mych ulubionych utworów. Polecam posłuchać. http://w20.wrzuta.pl/audio/6afsz7ZEAxh/jan_ptaszyn_wroblewski_-_stopniowanieTutaj trochę standardów. https://www.youtube.com/watch?v=0mzWJle0ppc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 31 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2014 Jedna z moich ulubionych symfonii. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Na 56. gali Grammy Awards album "Night in Calisia" zdobył statuetkę w kategorii "best large band". To pierwsza w historii polskiego jazzu nagroda Grammy.W Polsce płyta ukazała się w listopadzie 2012 r. "Night in Calisia" nagrano z okazji jubileuszu 1850-lecia Kalisza. Materiał został zamówiony u Włodka Pawlika przez Dyrektora Filharmonii Kaliskiej Adama Klocka. BRAWO! Zamiast hydraulika reklamującego PL w końcu coś na poziomie zmodzono! http://www.youtube.com/watch?v=OnGEDGJeuOI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Jazzman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Ta płyta była słaba. Natomiast genialne i niestety zapomniane w przypadku Stańko są stare płyty -- "Music for K" oraz "TWET". I z tej samej branży, Zbigniew Namysłowski:Kujawiak Goes Funky: Winobranie: ostatnio też bardzo za mną chodzi to: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 @Olgierd dzięki za Casha. Co do koksu Stańki to trębacz miał zjazd w dół, ale na szczęście wrócił z podróży. Mimo wszystko okładka mi się podoba. Z kwintetu Stańki lubię Purple Sun: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertasdf Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Za mną też ostatnio chodzi pewien Jezus. Czekoladowy Od tego pana: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi