xyz Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Balmoral, MTO, 200 Euro (przesyłka wliczona), ciemny brąz (fotografia z Facebook przekłamuje kolor), GW, podeszwa skórzana, fit G. 10690186_730199137033350_9031543684593172180_n.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 16 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2014 Nowe modele, MTO. 10686801_734652129921384_3087101588910281376_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 29 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Kolejne nowe buty: http://www.crownhillshoes.com/categoria/modelo-caballero/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Znalazłem te fajne buty http://www.crownhillshoes.com/producto/zapatos-hombre-oxford-goodyear-negro/ ale nigdzie nie widzę opisu tęgości. Wiesz może czy jest to gdzieś opisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Marka wyglada na interesującą, ale opisywane problemy z rozmiarówką zniechęcają do zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 30 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Tęgość G. Nie miałem żadnych problemów z ich rozmiarówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Mógłbyś podać ich rozmiar z jednoczesnym zmierzeniem faktycznej długości wkładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 xyz a gdzie masz wypisane tęgości w konkretnych modelach? Ja nie wiem gdzie Ty wypatrzyłeś to G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 30 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Buty noszę G, Crownhill pasują idealnie (nawet oxfordy) - więc są G. Proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 No nie takie proste... Każdy model może mieć inne kopyto, inną tęgość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 31 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Mógłbyś podać ich rozmiar z jednoczesnym zmierzeniem faktycznej długości wkładki? 42, długość stopy 27 cm, buty są odpowiednie, zarówno oxfordy, quarter brogue, jak i loafersy z beef-roll. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Faktycznie ciekawe te balmorale. A nie cisna po bokach? Ja mam tez tegosc G i moje Herringi w F na poczatku byly przyciasnawe po bokach. Jak z jakoscia skory? Porownywalna do Barkera/Herringa, czy zauwazalnie gorsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 31 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Nie wiem czy nie cisną. MTO, w sprzedaży od 2 dni j/w, na razie niby tylko w Hiszpanii. G to nie F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Hello, According to your request, we have to explain that the Wellesley last, in which is fabricated the Edinburgh model, is no wide enough to rise a G fitting, so we can produce a shoe for you with guaranties to fit you comfortable. We apologize for that Regards Customer Service Department Crownhill Shoes Spain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 "so we can produce a shoe for you with guaranties to fit you comfortable." Znaczy się że mogą wyprodukować but który na ciebie będzie pasował mimo że standardowy model jest za wąski. Też tak to rozumiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 No a jak to można inaczej rozumieć? Może będzie równie wąski, ale bez porównania komfortowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Ja to zrozumialem tak, ze jest to oferta bespoke lub quasi-bespoke i zazycza sobie za nia na pewno z 2x tyle, ile wynosi standardowa cena ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Wystarczy zadać pytanie do właściwego jego odbiorcy No chyba, że ktoś ma na forum kryształową kulę lub jest telepatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Wlasciwie sadzilem, ze nie ma innej opcji, ale skoro sugerujecie cos innego, sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowak Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Kupowałem u nich brązowe, zamszowe monki w maju. Zanim zamówiłem pytałem ich o rozmiar, pojawił się temat tęgości. Podałem im w mailu 42 F po czym później zrobiłem zamówienie na stronie, numer 42 buta i czekałem 3 , 4 tyg. gdyż zlecili wykonanie w takiej wielkości fabryce. Użytkownik "Anachronis" jak czegoś nie wie to niech po prostu nie wypowiada się w temacie, a w szczególności nie pisze " na pewno". Z butów jestem bardzo zadowolony, wtedy przesyłka do Polski była gratis i była to najlepsza oferta jakość/cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 4 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Z własnego doświadczenia, zrozumienia informacji zawartych w opisie butów, oraz korespondencji z właścicielem (nie z obsługą sklepu): kopyto Wellesley (m.in. trzewiki balmoral) jest szersze niż pozostałe. Skoro pozostałe są G, to Wellesley jest .... również przynajmniej G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 bardzo fajne są te buty. Cały czas jakoś do nich "dojrzewam". Tak czysto hipotetycznie... ciekawe na jakiej półce ustawiłby te buty kolega Immune. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 4 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 bardzo fajne są te buty. Cały czas jakoś do nich "dojrzewam". Tak czysto hipotetycznie... ciekawe na jakiej półce ustawiłby te buty kolega Immune. Cenna byłaby również opinia pana Michała Kędziory. Prezentuje on w Internecie, wg mnie, dość oryginalne buty tej firmy. Używam identycznych od kilku miesięcy i wydają się być ok + cost vs utility. Ale ostateczną ocenę pozostawmy ekspertom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Z własnego doświadczenia, zrozumienia informacji zawartych w opisie butów, oraz korespondencji z właścicielem (nie z obsługą sklepu): kopyto Wellesley (m.in. trzewiki balmoral) jest szersze niż pozostałe. Skoro pozostałe są G, to Wellesley jest .... również przynajmniej G. I wez tu czlowieku badz madry, skoro wlasciciel mowi jedno, a obsluga drugie... Poprosze ich po prostu o wymiary wkladki dla rozmiaru 8,5 i zobaczymy co wyjdzie. O ile odpisza, bo na ostatnie pytanie poki co odpowiedzi nie dostalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi