Üxküll Napisano 2 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 To ostatni mohikanin obuwia na miarę w Krakowie. Miasto spsiało, taka wydmuszka z rzemiosłem w zaniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 Niestety ale Kraków (najprawdopodobniej) przestał być miastem, w którym można zamówić buty. Pracownia Pana Bukowskiego na ul. Sławkowskiej zakończyła działalność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 Niestety ale Kraków (najprawdopodobniej) przestał być miastem, w którym można zamówić buty. Pracownia Pana Bukowskiego na ul. Sławkowskiej zakończyła działalność... Ech, jakie czasy, tacy centusie krakowscy! http://jazon.hist.uj.edu.pl/zjazd/materialy/banach.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weles Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Jak mi powiedziała Pani z agencji turystycznej obok Bukowskiego wykończył Majchrowski i jego polityka podwyższania czynszów. Sama też zamierza zwinąć interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Jako ciekawostkę historyczną - zasłyszaną od dobrze poinformowanego Pana Tadeusza Januszkiewicza - podam, że Pan Jerzy Bukowski był podwykonawcą Józefa Sikory, warszawskiej legendy szewstwa miarowego, co dobrze świadczyło o jego umiejętnościach rzemieślniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Jesteś pewien że dotyczyło to Pana Jerzego Bukowskiego czy może raczej jego ojca o takim samym nazwisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2013 Jesteś pewien że dotyczyło to Pana Jerzego Bukowskiego czy może raczej jego ojca o takim samym nazwisku. Józef Sikora zmarł w 1985 r., a z Panem Januszkiewiczem rozmawialiśmy o żyjącym Bukowskim ze Sławkowskiej. O ile dobrze pamiętam to dyplom mistrzowski Jerzego Bukowskiego juniora odnosił się do lat 70. XX w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lck Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Czy ktoś z szanownych kolegów Krakusów wie, czy p. Bukowski definitywnie zakonczył działalność czy też planuje przenosiny w inne miejsce? A może znacie Panowie jakiegoś innego szewca godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cravatta&Fazzoletto Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Czy ktoś z szanownych kolegów Krakusów wie, czy p. Bukowski definitywnie zakonczył działalność czy też planuje przenosiny w inne miejsce? A może znacie Panowie jakiegoś innego szewca godnego polecenia? Przyłączam się do pytania kolegi - szukam kogoś, kto w Krakowie potrafi zrobić sensowne wiedenki lub monki. Będę wdzięczny za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Przyłączam się do pytania kolegi - szukam kogoś, kto w Krakowie potrafi zrobić sensowne wiedenki lub monki. Będę wdzięczny za informację. Dlaczego chcesz koniecznie wykonać buty w Krakowie? Czy nie warto wybrać się do Stolicy pod wiadomy adres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 o nie... naprawdę zamknął pracownię??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz W. Fita Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Miałem trzy pary butów od jego ojca - w tym plecionki. Sprzedałem w USA za dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cichy Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Miałem trzy pary butów od jego ojca - w tym plecionki. Sprzedałem w USA za dobrą cenę. 5! Obrotny chłopak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz W. Fita Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Potwierdzam. Pracowni już nie ma. Byłem tam tydzień temu. Inni znani mi szecy, którzy robią buty na zamówienie to: 1. Stradomska 27, tel 033 879 77 55 lub 7950488 032 Na wystawie widziałem tylko zakurzone buty damskie. W samym sklepiku nikogo nie było tylko kartka z danymi kontaktowymi. Gość podobno głównie robi buty dla starszych ludzi. W lombardzie obok dowiedziałem się że też oficerki szyje. Sam nie widziałem jego żadnych męskich butów ani z nim nie rozmawiałem. 2. Dębowski Szewc Kaletnik. Krakowska 13 Podobno robi też buty oprócz napraw szewskich. Pani w sklepie chwaliła się że to fach przekazywany z ojca na syna. Na ścianie wisiałą jakaś karteczka z opisem historii zakładu. Sam żadnych butów gotowych tam nie widziałem. Pani na moje zainteresowanie tematem zareagowała informacją że chętnie nauczą fachu jeśli ktoś jest chętny. Odnośnie cen to jak przytoczyłem kwotę 1200zł od bukowskiego to stwierdziła że teraz to pewnie ze 2tyś bym zapłacił. Sama wspomniała też że za zwykłe klasyczne (nazwała je "Warszawskie") to do 1000 można się zmieścić. Ale wspomniałą że jak ktoś chce super eleganckie to tak pewnie około 3 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi