pszemau Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Co do zastosowań szalikowych, to podobno szaliki w tej funkcji nieźle się sprawdzają. Plus, chyba da się je kupić w wersji wełnianej Fulara z wełny krawatowej nie widzę w ogóle, bawełna powinna być całkiem fajnym materiałem na "mniej formalny" fular, tylko uwaga na ryzyko wyglądania jak w bandance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Tyle że szalik, jak dla mnie, dobrze wygląda pod płaszczem, gdy się jest na dworze, natomiast w pomieszczeniach wygląda to średnio, gdy się do marynarki i koszuli nosi szalik. Może wykroję fular ze starego szala i zobaczę jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Ktoś, kiedyś zapewne wpadł na pomysł fulara z wełny i go wypróbował. To że się takich fularów nie spotyka, świadczy o tym, że są lepsze tkaniny na fular. edit: fular z harris tweed to by było coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Taki offtopic się zrobił, ale mnie osobiście najbardziej dziwi używanie kaszmiru / jedwabiu w skarpetach i bawełny na letnie spodnie. Jeszcze jedwab na koszulę i podszewkę mogę zrozumieć, jak ktoś ma gest i go stać na utrzymanie Już sama wełna na skarpety jest moim zdaniem przeznaczona tylko dla pasjonatów, u mnie powodowały uczucie dyskomfortu. Poza tym są niepraktyczne, bo łatwo jest zapomnieć i je uprać z bawełnianymi. Za to po odkryciu wełny w szalikach zimowych, praktycznie przestałem używać bawełnianych, wydają się cieplejsze, milsze w dotyku i nie łapią zapachów tak jak bawełniane odpowiedniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 30 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2011 Ja akurat lubię bawełnę, szczególnie w letnich ubraniach. Być może to wynik skłonności alergicznych. Czapek wełnianych nie używam, bo nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Odświeżam Dorobiliśmy się w Polsce jakiś dobrych sklepów oferujących fulary? Najlepiej online, bo zakładam, że w Krakowie takich nie uświadczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 Poszetka.com ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 28 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2013 W Krakowie Janina przy Placu Dominikańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcviper Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 Warszawa, Bracka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi