pszemau Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Co do zastosowań szalikowych, to podobno szaliki w tej funkcji nieźle się sprawdzają. Plus, chyba da się je kupić w wersji wełnianej Fulara z wełny krawatowej nie widzę w ogóle, bawełna powinna być całkiem fajnym materiałem na "mniej formalny" fular, tylko uwaga na ryzyko wyglądania jak w bandance. Cytuj
mbs Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Tyle że szalik, jak dla mnie, dobrze wygląda pod płaszczem, gdy się jest na dworze, natomiast w pomieszczeniach wygląda to średnio, gdy się do marynarki i koszuli nosi szalik. Może wykroję fular ze starego szala i zobaczę jak to jest. Cytuj
pirat Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Ktoś, kiedyś zapewne wpadł na pomysł fulara z wełny i go wypróbował. To że się takich fularów nie spotyka, świadczy o tym, że są lepsze tkaniny na fular. edit: fular z harris tweed to by było coś Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Taki offtopic się zrobił, ale mnie osobiście najbardziej dziwi używanie kaszmiru / jedwabiu w skarpetach i bawełny na letnie spodnie. Jeszcze jedwab na koszulę i podszewkę mogę zrozumieć, jak ktoś ma gest i go stać na utrzymanie Już sama wełna na skarpety jest moim zdaniem przeznaczona tylko dla pasjonatów, u mnie powodowały uczucie dyskomfortu. Poza tym są niepraktyczne, bo łatwo jest zapomnieć i je uprać z bawełnianymi. Za to po odkryciu wełny w szalikach zimowych, praktycznie przestałem używać bawełnianych, wydają się cieplejsze, milsze w dotyku i nie łapią zapachów tak jak bawełniane odpowiedniki. Cytuj
frankenstein Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja akurat lubię bawełnę, szczególnie w letnich ubraniach. Być może to wynik skłonności alergicznych. Czapek wełnianych nie używam, bo nie lubię. Cytuj
HEMI Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Odświeżam Dorobiliśmy się w Polsce jakiś dobrych sklepów oferujących fulary? Najlepiej online, bo zakładam, że w Krakowie takich nie uświadczę. Cytuj
kubao Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 W Krakowie Janina przy Placu Dominikańskim. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi