Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. 

kupiłem za 200 zł w TK Max buty SAX i mam pytanie co do podeszwy - skóra? GYW?

Szwy są prawdziwe ale od spodu i z wierzchu szwy mają inny rozstaw czy tak jakby były dwa osobne łączenia / szycia- czyżby „podróba” GYW? W środku buta szew również jest - może to podeszwa York? 
Mam tylko jedne buty szyte GYW Sendra i niestety nie znam się tak jak Wy- pomożecie w identyfikacji?

pozdrawiam serdecznie 

IMG_8469.jpeg

IMG_8470.jpeg

IMG_8471.jpeg

IMG_8472.jpeg

IMG_8473.jpeg

IMG_8475.jpeg

• 1 month later...
W dniu 15.02.2025 o 09:47, tryhp3 napisał:

Dziś poszperałem i widzę inne ciekawe marki np. BestSecret – Cordwainer, rozmiarówka tym razem całkiem szeroka.

O marce Cordwainer dowiedziałem się z tego blogu -> The Sartorius: CORDWAINER – BUTY Z ALMANSY

Ale te z BestSecret do niczego się nie nadają. Skóra cienka, papierowa, pęka od patrzenia, przetarcia od sznurówek w butach z fabryki.

Co prawda niektóre kopyta mają ładne i jak dla mnie są wygodne, ale wszystko co dostałem odesłałem.

image.thumb.jpeg.2e468c6831e0a7b0dd13e6becf554140.jpeg

image.thumb.jpeg.2232945bdeb4bf4d9d30c70f9b26d97f.jpeg

image.thumb.jpeg.76325fb1606db6f253220aaaf7db3bdf.jpeg

• Like 1

Zdjęcie 1. Rozdarcie w niewidocznej części (dwie na trzy zamówione pary tak miały).

Zdjęcie 2. Dosyć mocne przytarcie od sznurówki w bucie z fabryki. Pytanie jak te miejsca będą wyglądać kiedy but zacznie pracować.

Zdjęcie 3. But fabryczny a klamerki wyglądają już nieciekawie. Są na nich już drobne pęknięcia których nie uchwyciłem na tym zdjęciu. 

Ceny katalogowe są na poziomie Yanko, a w nich takich wad nie widziałem.

Nie twierdzę, że ta marka jest zła, ale to co do mnie przyszło jest mocno outletowe. 

14 godzin temu, tryhp3 napisał:

Zdjęcie 3. But fabryczny a klamerki wyglądają już nieciekawie. Są na nich już drobne pęknięcia których nie uchwyciłem na tym zdjęciu. 

Dobrze, ze dodałeś opis do nr 3. Nie do końca wychwyciłem ze zdjęcia, co jest uszkodzone.

• 3 weeks later...