Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

macie opinie na temat teczek skórzanych:

Orsonero (Panda)

http://www.sklep.orsonero.pl

lub

http://www.verostilo.com

Czy w niskim budżecie lepiej nie zawracać sobie głowy takimi produktami?

Pytanie padło do Panów ...ale jeżeli moja opinia w jakiś sposób pomoże Panu dokonać wyboru to czemu nie odpowiedzieć ;)

dot. verostilo- wprawdzie dotąd dokonałam tylko jednego zakupu u nich ale przymierzam się do kolejnego.

Moim skromnym zdaniem są warci polecenia, z wyborem damskiej aktówki miałam duży problem ale właśnie u nich udało mi się znaleźć to co chciałam, jakość i wykonanie aktówki, której u nich zakupiłam bez zarzutu, kontakt bez zarzutu,

posiadam   brązową aktówkę a zakup takiej tylko czarnej to raczej jedynie kwestia czasu

Rozumiem , że nie chodziło Panu o zakup damskiej aktówki ;) ale zawsze "jakaś" opinia jest lepsza niż żadna ;)

Pozdrawiam

J.

post-5324-0-45522400-1396867848_thumb.jp

Opublikowano

Ja przymierzam się do zakupu torby biglowej i aktówki w orsonero. Przekonuje mnie to, że mają własną garbarnię, więc relacja jakość-cena może być niezła (przy stosunkowo niskich cenach). Jestem też wielkim fanem skóry juchtowej w kolorze naturalnym - mają bogatą ofertę, mogę polecić juchtowe teczki na nieformalne okazje, pięknie się starzeją.

Dam znać czy ich wyroby są na poziomie moich oczekiwań (te ostatnie nie są wygórowane - bądź co bądź są to ceny w granicach 100 euro lub niewiele więcej).

Opublikowano

Ja używam torby juchtowej od orsonero (wtedy jeszcze pod inną nazwą) nieco ponad rok i jestem zadowolony. Torba przeżyła m.in. kilka dłuższych podróży koleją z laptopem w środku i nadal dobrze się sprawuje. Przy tych cenach (chociaż w raz ze zmianą nazwy wzrosły ceny) można się skusić. 

Opublikowano

Witam wszystkich na forum.

W temacie padło pytanie firmę Verostilo, od której swego czasu kupiłem teczkę skuszony niską ceną. O ile się nie mylę, był to ten model:

https://www.verostilo.com/teczki_skorzane/teczka_skorzana_braz_mauro_1.html

z tym, że w ubiegłym roku kosztował kilkadziesiąt złotych mniej (chyba 265 zł). Teczka prezentowała się całkiem nieźle i byłem z niej zadowolony, ale niedługo. Już po kilku miesiącach pojawiły się liczne przebarwienia, przetarcia i pęknięcia skóry, a kształt teczki mocno się zdeformował. Wszywiastko pomimo tego, że skóra teczki była impregnowana i odżywiana. Zdecydowałem się złożyć reklamację. Po odesłaniu teczki do Wrocławia dostałem wiadomość, że "reklamacja teczki nie została uznana jest potraktowana grzecznościowo. Mając na względzie dobre imię firmy i wysoki poziom obsługi naszych klientów podjęto decyzję o wymianie teczki na nową". Dostałem więc nową teczkę, z czego normalnie byłbym zadowolony, gdyby nie to, że ta nowa teczka wyglądała dużo gorzej od starej - skóra była pofałdowana, zwłaszcza z tyłu. Poza tym teczka po postawieniu na ziemi wyglądała, jakby była krzywa. Nie chciałem jednak bawić się w kolejną reklamację i teczka wylądowała w czeluściach szafy.

Zacząłem się rozglądać za kolejnym nabytkiem i wybór padł na polecaną na forum Barelybags. Konkretnie ten model:

https://www.barellybags.pl/product/Teczka-Gentle-Black/?id=51

Po przyjściu przesyłki do domu okazało sie, że teczka wygląda dużo gorzej niż na zdjęciach. Była po prostu brzydka poza tym. Poza tym wykończenie było niestaranne. Zdecydowałem się zwrócić towar i tutaj muszę przyznać, że firma spisała sie wzorowo, bo przysłała kuriera, a zwrot pieniędzy otrzymałem błyskawicznie.

Zrażony zakupami teczek przez internet udałem się do sklepu z galanterią skórzaną w galerii handlowej i tam kupiłem teczkę firmy Daag za nieco ponad 500 zł. Używam jej od kilku miesięcy, bardzo mi się podoba i póki co nie mam z nią żadnych problemów. Mam nadzieję, że posłuży mi dłużej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pytanie padło do Panów ...ale jeżeli moja opinia w jakiś sposób pomoże Panu dokonać wyboru to czemu nie odpowiedzieć ;)

dot. verostilo- wprawdzie dotąd dokonałam tylko jednego zakupu u nich ale przymierzam się do kolejnego.

Moim skromnym zdaniem są warci polecenia, z wyborem damskiej aktówki miałam duży problem ale właśnie u nich udało mi się znaleźć to co chciałam, jakość i wykonanie aktówki, której u nich zakupiłam bez zarzutu, kontakt bez zarzutu,

posiadam   brązową aktówkę a zakup takiej tylko czarnej to raczej jedynie kwestia czasu

Rozumiem , że nie chodziło Panu o zakup damskiej aktówki ;) ale zawsze "jakaś" opinia jest lepsza niż żadna ;)

Pozdrawiam

J.

Pozdrawiam

J.

Witaj Joasiu,

mnie ta torba bardzo się podoba. Lubię ten styl. Jeżeli dasz radę, to pokaż połączenie tej torby z Twoim ulubionym „ołówkiem” i spodniami. Oczywiście wystarczy sama kibić. Wyobrażam sobie do tego luźną bluzkę koszulową i buciki na średnim słupku.

Pozdrawiam

Tadek

Opublikowano

Witam wszystkich na forum,

od pewnego czasu przymierzam się do kupna skórzanej teczki, będzie to mój pierwszy zakup produktu tego rodzaju. Jestem w stanie pozwolić sobie na wydatek rzędu 350 - 400zł. Szukam teczki do codziennego użytku, która sprawdzi się podczas podróży komunikacją miejską, oprze się trudniejszym warunkom pogodowym, podsumowując zniesie trudy codzienności i bedzie wyrozumiała dla początkującego użytkowinika.
Przy zakupach tego rodzaju nie lubię korzystać ze sklepow internetowych - raczej wolę zapoznać się z produktem osobiście przed jego zakupem, dlatego też proszę o kilka praktycznych porad na co przede wszystkim zwrócić uwagę podczas zakupu takiej teczki - jakie jej elementy będą świadczyć o wysokiej jakości, co może zdradzić niedociągnięcia i mankamenty produktu, po czym poznać dobrą, solidną teczkę i z jakiej skóry powinna być ona wykonana aby spelniała wyżej wymienione oczekiwania?

Opublikowano

Unikaj skór lakierowanych. Mam taką teczkę i po 3 latach użytkowania jest cała odrapana, miejscami widać spore odpryski lakieru. Za 400 zł w sklepach stacjonarnych raczej nie kupisz czegoś wysokiej jakości. Ja osobiście przymierzam się do tego slow baga - z rabatem wychodzi ok 500 zł:

http://www.slowbag.pl/produkt/slow-business-czekoladowy-braz-karmelowy

Opublikowano

Świetna teczka, właśnie czegoś takiego szukam - minimalizm, jednak cena dość wysoka... Dlaczego sądzisz, że sklepy stacjonarne gorzej wypadają pod względem stosunku ceny do jakości? Wiem, że ogólną zasadą są niższe ceny w internecie niż w salonach, ale czy rzeczywiście dotyczy to także takich produktów?

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej zainwestować w teczkę raz 800 z, niż co kilka lat kupować nową za 400.

Na dłuższą metę wychodzi taniej.

Przy różnicy 100 zł, bym się w ogóle nie zastanawiał tylko brał droższą jeśli ładniejsza i z lepszych materiałów (100 zł to już naprawdę pozorna oszczędność).

Opublikowano

Świetna teczka, właśnie czegoś takiego szukam - minimalizm, jednak cena dość wysoka... Dlaczego sądzisz, że sklepy stacjonarne gorzej wypadają pod względem stosunku ceny do jakości? Wiem, że ogólną zasadą są niższe ceny w internecie niż w salonach, ale czy rzeczywiście dotyczy to także takich produktów?

A dlaczego miałoby nie dotyczyć? Nie wiem z jakiego miasta jesteś ale np. u mnie w Zielonej Górze teczki jako takiej jakości można znaleźć jedynie w Wittchenie i Ochniku (przy czym obie te marki mają kosmiczne ceny w stosunku do oferowanej jakości). Kiedyś był jeszcze Samsonite, ale chyba już go zamknęli. Generalnie dobrą jakość, w przyzwoitej cenie oferują w Polsce głównie mali, nieznani szerzej producenci/sprzedawcy. A tacy raczej nie mają sieci sklepów stacjonarnych, a jeden, góra dwa - zazwyczaj w rodzinnym mieście właściciela. 

Opublikowano

Doprecyzowuję :) :http://www.youtube.com/watch?v=k5vbPAvYJjU to jeden ze sposobów, ogólnie wszystkie polegają na tym samym.

1) Fazuje się krawędzie tak jak tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=k5vbPAvYJjU

2) następnie zabieramy się za papier ścierny i jazda (150- wyrównujemy niedoskonałości a następnie kosmetyka: 350, 600, ewentualnie 900, dla pedantów >1000)

3) delikatnie namoczoną szmatką lnianą polerujesz krawędzie do uzyskania wysokiego połysku (taki mirror shine)- wersja bardzo ekonomiczna. Można użyć też tak jak w pierwszym filmiku wood slickera albo nylon slickera i również na mokro szlifujesz krawędzie, ręcznie bądż maszynowo.  

4) nałożenie farby elastycznej do krawędzi

..... i można się cieszyć wypolerowaną krawędzią.

Jednocześnie zaznaczam, że nie wiem jak to wygląda w zakałdzie produkującym galanterię na przemysłową skalę. Pewnie są odpwiednie maszyny do do tego i po skończeniu tego etapu prac na pewno nie cierpią na rozpoznanie X50 wg. ICD 10 :P 

• Oceniam pozytywnie 1