roland Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Moja pierwsza koszula od Camiseria Burgos, na pierwszą miarę udałem się w dość dopasowanej koszul i zastrzegłem że chciałbym koszulę raczej "luźną", do całodniowego noszenia. Co do szczegółów technicznych poprosiłem o rozwiązania typowe dla firmy Burgos, które kilka rzeczy robi "po swojemu", na materiał wybrałem dość gruby niebieski prążek i zdecydowałem że będzie on poziomo, a nie pionowo. W zamyśle miało to "pogrubiać" i uważam że efekt ten został osiągnięty. Mierzyłem kilka kołnierzyków i ten przypadł mi do gustu, p. Carmen zaproponowała zaokrąglony mankiet na spinki. Ściągnięto miarę, koszulnik zaproponował nieco szerszy lewy mankiet. W międzyczasie miara i ostatecznie odbiór po około 5 tygodniach. Oto efekty, koszula noszona dotychczas kilka razy, na zdjęciach po całodniowej męczarni. Autorem tych cudownych fotek jest Kamil, niestety nie dysponowałem balkonem trochę szczegółów, co ciekawe u mankietu brak guzików koszula na dole wykończone jest w rulonik (jak poszetki), z tyłu koniec nie jest zaokrąglony, a ma kształt prostokątny, z przodu natomiast jest zaokrąglona. i na koniec firmowe fiszbiny 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Koszula na żywo prezentuje się świetnie. Choć nie miałem możliwości obejrzeć jej tak dokładnie, jak Kamil. Szelki i spinki jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Jestem ciekaw, jak poprzeczny pasek będzie się prezentowal z marynarką. Na pierwszy rzut oka ryzykowne, ale kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Zero ryzyka w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Na ten moment tyle powiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Koszula na żywo wygląda świetnie. Oczywiście na poprzeczne paski warto się zdecydować mając sylwetkę raczej bez nadmiaru centymetrów w obwodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papryk Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Koszula bardzo fajnie skrojona, ale poprzeczne paski mi się kojarzą jednoznacznie... http://i194.photobucket.com/albums/z259/alias588/Mens-Convict-Prisoner-Costume.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 przy tak grubych paskach wygląda to bardzo... oryginalnie... i dla wielu osób może sprawiać wrażenie mało eleganckiego... bosmanka pod garniturem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 27 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 O takiej koszuli myślałem już od kilku lat, do końca sam nie wiedziałem jak to będzie, ale kiedy natrafiłem na to zdjęcie - byłem pewny dobrego efektu. http://www.gentlemansgazette.com/wp-content/uploads/2012/03/deoveritas-horizontal-striped-shirt.jpg Zdecydowanie kolejne moje koszule również będą miały poziome paski, ale również na rękawach. Tylko mankiety i kołnierzyk zostaną "normalne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Może to kwestia zakłamania na fotografii ale mam wrażenie, że koszula powinna być znacznie mocniej wytaliowana przy twojej budowie.Nadmiar tkaniny na plecach sprawia wrażenie koszuli o co najmniej 2 rozmiary za dużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 27 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Zgodnie z dzisiejszymi standardami koszula jest sporo za duża, przecież slim fit to dzisiaj dobry rozmiar, a koszula taliowana to jakieś super slim fit. Dla porównania koszula od Tomka Milera, Tomek tłumaczył szwalni, że ma być "tak bardzo dopasowana jak to tylko możliwe". Ta koszula jest odczuwalna, tzn czasem krępuje ruchy... a mam koszule jeszcze bardziej dopasowane. Ta od Burgos jest nieodczuwalna czy da się ten efekt osiągnąć przy większym wytaliowaniu? Będę szukał i próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Ostatnio mocno wytaliowałem sobie trzy koszule, prosiłem, aby krawcowa nie przesadziła, ale nie do końca wyszło. Po pierwszym założeniu stwierdziłem ze zdziwieniem, że na siedząco ciężko się oddycha (!), za to udało się osiągnąć sylwetkę modela z e-sklepu maximo. Od pasa w górę, bo nóżek sobie nie pocienię. Być może trzeba koszule dzielić na te pod marynarkę (głównie wygoda) i te bez (czyste linie). Zresztą podobnie jest z długością rękawów - koszula pod marynarkę musi mieć lekki zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Albo przesiąść się na rozciągliwy oxford, wtedy można z dopasowaniem daleko pojechać. Koszula jak na obrazku nigdy nie będzie leżeć na człowieku, chyba że przed zdjęciami pozapinamy ją szpilkami z drugiej strony, nałożymy spodnie bez pochylania się i poprosimy kogoś o pomoc przy wyprostowaniu rękawów. Wtedy takie "kłamstwo" się będzie lepiej prezentować niż rzeczywistość (tym gorzej dla rzeczywistości) A w temacie tej konkretnie koszuli to dobrze wyszło, jedni stosują paski by się się optycznie zmniejszyć, inni by powiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Mi już przeszło mocne taliowanie koszul. Chociaż dalej muszę korzystać z usług mtm, to wolę komfort. Jednak człowiek cały dzień w tym siedzi i wygoda ma duże znaczenie. Poza tym taki kurczak mocno wytaliowany to dla mnie trochę trying too hard, nie mówiąc już o tym że nie powinniśmy zdejmować marynarki w pierwszej kolejności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Przy doborze fasonu i przy cięciu kolejnych centymetrów celem ściślejszego dopasowania należy brać pod uwagę, jakie ruchy będziemy wykonywać w tej koszuli. Moim osobistym testem ultimate jest zakładanie na koszulę swetra oraz zdejmowanie go. Niektóre moje koszule bespoke tego testu prawie nie zdają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Jestem ciekaw, jak poprzeczny pasek będzie się prezentowal z marynarką. Na pierwszy rzut oka ryzykowne, ale kto wie? (...) Oczywiście na poprzeczne paski warto się zdecydować mając sylwetkę raczej bez nadmiaru centymetrów w obwodzie. Koszula bardzo fajnie skrojona, ale poprzeczne paski mi się kojarzą jednoznacznie... http://i194.photobucket.com/albums/z259/alias588/Mens-Convict-Prisoner-Costume.jpg przy tak grubych paskach wygląda to bardzo... oryginalnie... i dla wielu osób może sprawiać wrażenie mało eleganckiego... bosmanka pod garniturem źródło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Misza, nie wiem tylko, czy przykład Flussera jest na poparcie "za" czy "przeciw" Ten zestaw zupełnie mi się nie podoba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Ani za, ani przeciw. Wszystko to kwestia indywidualnych upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Sama koszula jest super, gratuluje. Może nie na rozmowę o pracę ani na spotkanie z królową Anglii, ale są jeszcze inne okazje Co do kroju sam wolę bardziej dopasowane. Fakt mniej wygodne, ale wygląda się lepiej. Chociaż mój poziom tolerancji dla luźniej skrojonych koszul się zwiększa. Poza tym taki kurczak mocno wytaliowany to dla mnie trochę trying too hard, nie mówiąc już o tym że nie powinniśmy zdejmować marynarki w pierwszej kolejności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Wraz z abdykacją Juana Carlosa i koronacją Filipa VI na króla Hiszpanii, Camiseria Burgos została oficjalnym koszulnikiem króla Hiszpanii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Sama koszula jest super, gratuluje. Może nie na rozmowę o pracę ani na spotkanie z królową Anglii, ale są jeszcze inne okazje Co do kroju sam wolę bardziej dopasowane. Fakt mniej wygodne, ale wygląda się lepiej. Chociaż mój poziom tolerancji dla luźniej skrojonych koszul się zwiększa. Zamawiając pierwszą koszulę od Sebastiana Żukowskiego pojechaliśmy trochę za bardzo z taliowaniem (na szczęście full serwis - dało się naprawić). Drugą zatem zrobiliśmy tak: 1) talia jest taliowana jakieś 2cm słabiej ale nadal dość slim fit, 2) barki - tutaj mieliśmy większy kłopot - dla zachowania swobody ruchów przy jednoczesnym zapewnieniu dopasowania w klatce piersiowej zrobiliśmy na plecach dwie zaszewki (takie jak zaznaczone na środkowym obrazku). Koszula leży i działa znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 Nie, ie szyje Dałem tylko propozycję, jak zrobić koszulę zarówno dopasowaną, jak i nie krępująca ruchów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cravatte26 Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2014 Jakiej firmy jest material, z ktorego uszyles te koszule? Czy to wykonczenie "roulloter a la main" na dole koszuli jest trwale? Czy ten scieg nie pusci w czasie prania koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 24 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2014 Materiały nie są podpisane markami, mają bawełny hiszpańskie, szwajcarskie i egipskie, wybrałem oczywiście hiszpańską. Nt. trwałości mogę powiedzieć tylko tyle, że koszulę prałem 10-15 razy i dotychczas rulonik jest w formie niemal niezmienionej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi