321 Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Przejrzałem poznańskie tematy w dziale, jednak wszystkie dotyczą krawców miarowych, którzy obawiam się, że zajmują się raczej szyciem garniturów niż taliowaniem koszul . Poszukuję więc zakładu do poprawek typu taliowanie koszul, drobne poprawki przy marynarce, skracanie spodni itp. Najlepiej centrum lub południowa Wilda. Przyszły do mnie koszule z CT i slim fit wcale nie jest slim, poduchę bym na brzuch musiał sobie domontować, żeby dobrze leżało . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baker Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Ja korzystam z usług p. Adamczaka: https://plus.google.com/110342267991524369182/about?gl=pl&hl=pl Taliował mi koszule TM Lewin i wyszło w porządku. Z przeróbek marynarek i spodni też jestem zadowolony. Dodatkowo to bardzo terminowy krawiec i jeszcze nie było sytuacji bym musiał czekać dłużej niż obiecywał. Choć przy zamawianiu u niego garnituru trzeba bardzo uważać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwiekalorie Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Wypróbuję usługi tegoż rzemieślnika. W najbliższym czasie wybiorę się do niego ze swoim płaszczem.Mam nadzieję, że żałować nie będę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
constantin Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Wypróbuję usługi tegoż rzemieślnika. W najbliższym czasie wybiorę się do niego ze swoim płaszczem. Mam nadzieję, że żałować nie będę! Miło mi, że możemy się na coś przydać, witam na forum!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwiekalorie Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Jestem bardzo zadowolony z usług tego krawca. P. Adamczak wykazał się pełnym profesjonalizmem, płaszcz początkowo bezkształtny po przeróbkach jest idealnie dopasowany do mojej sylwetki.W kwestii przestrzegania terminów: Pierwotnie całość prac miała trwać 7 dni. Ku mojemu zaskoczeniu otrzymałem telefon po dniach dwóch z informacją o możliwości odbioru płaszcza w każdej chwili, ponieważ jest gotowy!Polecam usługi tegoż rzemieślnika. Myślę, że zostanę stałym klientem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda1 Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Drodzy forumowicze, pomocy!Który krawiec poznański (lub z okolicy) skróci rękawy marynarki od góry?Już chyba dziesięciu przysięgało, że się nie da, sama zwątpiłam... Czytałam wielokrotnie, że się da, więc dobierając garnitur dla chłopaka (ja się interesuję modą, a on nie, więc taki mamy układ) nie przejęłam się za długimi rękawami - reszta leży wg mnie dobrze. Guziki na rękawie są odpinane, więc skracanie od dołu odpada. Widziałam wielu polecanych krawców, którzy zajmują się szyciem na miarę, ale tacy pewnie więcej wezmą za przeróbkę niż ci z trochę niższej półki.P.S. Wspaniałe forum, dziękuję, że jesteście! Czytam od dawna, ale dopiero teraz się zarejestrowałam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Spróbuj u Zbigniewa Radlickiego, na pewno potrafi tylko nie wiem na ile bawi się w wykonywanie przeróbek: Oś. Tysiąclecia 71 lok. 135 piętro A, tel. 604 318 067 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda1 Posted November 5, 2015 Report Share Posted November 5, 2015 Dziękuję, zadzwonię i zapytam. Jeśli jeszcze ktoś o kimś takim wie, to chętnie też sprawdzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted November 6, 2015 Report Share Posted November 6, 2015 Krupa i Rzeszutko. Potrafią i, o ile wiem, bawią się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krupa & Rzeszutko Posted November 6, 2015 Report Share Posted November 6, 2015 Drodzy forumowicze, pomocy! Który krawiec poznański (lub z okolicy) skróci rękawy marynarki od góry? Już chyba dziesięciu przysięgało, że się nie da, sama zwątpiłam... Czytałam wielokrotnie, że się da, więc dobierając garnitur dla chłopaka (ja się interesuję modą, a on nie, więc taki mamy układ) nie przejęłam się za długimi rękawami - reszta leży wg mnie dobrze. Guziki na rękawie są odpinane, więc skracanie od dołu odpada. Widziałam wielu polecanych krawców, którzy zajmują się szyciem na miarę, ale tacy pewnie więcej wezmą za przeróbkę niż ci z trochę niższej półki. P.S. Wspaniałe forum, dziękuję, że jesteście! Czytam od dawna, ale dopiero teraz się zarejestrowałam. Łąkowa 20/4 Zapraszamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda1 Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, ostatecznie marynarkę zawieźliśmy do pana Zbigniewa Radlickiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sensacja Posted September 16, 2018 Report Share Posted September 16, 2018 Jak to wygląda w roku Pańskim 2018? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enygma Posted October 2, 2018 Report Share Posted October 2, 2018 Tak samo, Pan Radlicki oraz Pan Rzeszutko są pewniakami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tol Posted October 17, 2018 Report Share Posted October 17, 2018 Czy znacie jeszcze jakiegoś dobrego krawca w Poznaniu? Niestety Panowie wymienieni wyżej nie mają za bardzo czasu na poprawki garnituru w najbliższym czasie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikołaj.J Posted October 17, 2018 Report Share Posted October 17, 2018 Wiesław Adamczak, Malwowa 35. Trzeba jednak uważać, należy jasno określić co się chce i upewnić, że zostało poprawnie zrozumiane. Ogółem jestem zadowolony z dotychczasowych realizacji, ale zdarzało się, że pan Adamczak sam podjął jakąś decyzję, raz na plus, ale drugi raz już na minus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tol Posted November 2, 2018 Report Share Posted November 2, 2018 Ostatecznie skorzystałem z usług Pana Zbigniewa Radlickiego i jestem bardzo zadowolony. Miłe i fachowe podejście oraz cierpliwość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts