Jump to content

[Poznań] Krawiec do poprawek

321
 Share

Recommended Posts

Przejrzałem poznańskie tematy w dziale, jednak wszystkie dotyczą krawców miarowych, którzy obawiam się, że zajmują się raczej szyciem garniturów niż taliowaniem koszul :-).

Poszukuję więc zakładu do poprawek typu taliowanie koszul, drobne poprawki przy marynarce, skracanie spodni itp. Najlepiej centrum lub południowa Wilda.

Przyszły do mnie koszule z CT i slim fit wcale nie jest slim, poduchę bym na brzuch musiał sobie domontować, żeby dobrze leżało ;-).

Ja korzystam z usług p. Adamczaka: https://plus.google.com/110342267991524369182/about?gl=pl&hl=pl

Taliował mi koszule TM Lewin i wyszło w porządku. Z przeróbek marynarek i spodni też jestem zadowolony. Dodatkowo to bardzo terminowy krawiec i jeszcze nie było sytuacji bym musiał czekać dłużej niż obiecywał. 

Choć przy zamawianiu u niego garnituru trzeba bardzo uważać ;)

Jestem bardzo zadowolony z usług tego krawca. P. Adamczak wykazał się pełnym profesjonalizmem, płaszcz początkowo bezkształtny po przeróbkach jest idealnie dopasowany do mojej sylwetki.
W kwestii przestrzegania terminów: Pierwotnie całość prac miała trwać 7 dni. Ku mojemu zaskoczeniu otrzymałem telefon po dniach dwóch z informacją o możliwości odbioru płaszcza w każdej chwili, ponieważ jest gotowy!
Polecam usługi tegoż rzemieślnika. Myślę, że zostanę stałym klientem!

• 1 year later...

Drodzy forumowicze, pomocy!
Który krawiec poznański (lub z okolicy) skróci rękawy marynarki od góry?
Już chyba dziesięciu przysięgało, że się nie da, sama zwątpiłam... Czytałam wielokrotnie, że się da, więc dobierając garnitur dla chłopaka (ja się interesuję modą, a on nie, więc taki mamy układ) nie przejęłam się za długimi rękawami - reszta leży wg mnie dobrze. Guziki na rękawie są odpinane, więc skracanie od dołu odpada. Widziałam wielu polecanych krawców, którzy zajmują się szyciem na miarę, ale tacy pewnie więcej wezmą za przeróbkę niż ci z trochę niższej półki.

P.S. Wspaniałe forum, dziękuję, że jesteście! Czytam od dawna, ale dopiero teraz się zarejestrowałam.

Drodzy forumowicze, pomocy!

Który krawiec poznański (lub z okolicy) skróci rękawy marynarki od góry?

Już chyba dziesięciu przysięgało, że się nie da, sama zwątpiłam... Czytałam wielokrotnie, że się da, więc dobierając garnitur dla chłopaka (ja się interesuję modą, a on nie, więc taki mamy układ) nie przejęłam się za długimi rękawami - reszta leży wg mnie dobrze. Guziki na rękawie są odpinane, więc skracanie od dołu odpada. Widziałam wielu polecanych krawców, którzy zajmują się szyciem na miarę, ale tacy pewnie więcej wezmą za przeróbkę niż ci z trochę niższej półki.

P.S. Wspaniałe forum, dziękuję, że jesteście! Czytam od dawna, ale dopiero teraz się zarejestrowałam.

Łąkowa 20/4

Zapraszamy :)

• 2 years later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Wiesław Adamczak, Malwowa 35. Trzeba jednak uważać, należy jasno określić co się chce i upewnić, że zostało poprawnie zrozumiane. Ogółem jestem zadowolony z dotychczasowych realizacji, ale zdarzało się, że pan Adamczak sam podjął jakąś decyzję, raz na plus, ale drugi raz już na minus.

• 3 weeks later...