Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam do odchudzenia i skrócenia trencz. Czy możecie polecić zakład, gdzie bez obaw mogę się z tym udać? Czy nie orientujecie się może czy taki zakład jest gdzieś w Będzinie, Dąbrowie Górniczej albo w Sosnowcu?

Pozdrawiam

Swój trencz odchudzałem u krawca w FH w Sosnowcu. Z efektu byłem bardzo zadowolony, panią trzeba tylko naprowadzić i być pewnym swojego zdania. Skracałem kiedyś u niej rękawy w kurtce skórzanej, ciężko było jej wmówić jaka długość jest poprawna ale jak już przemówiłem, to efekt był bombowy.

Opublikowano

To znaczy, ze skróciła tyle, ile chciałeś?  :roll:

Tak. Wcześniej to były teksty typu "będzie za krótko, tak się nie nosi, powinno być do kciuka, dobrze pan przecież ma". 

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Poszukiwana pracownia krawiecka w Katowicach gdzie skracają rękawy koszuli z przeniesieniem listwy i potrafią poradzić sobie z dopasowaniem marynarki - korzystałem z Posztka.com - ale ze względu na dużą ilość pracy zawiesili usługi krawieckie - niestety. Czy ktoś z forumowiczów może kogoś polecić?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ponowię pytanie Kolegi - poszukiwana pracownika krawiecka w Katowicach (i okolicach), do "obrobienia" marynarki.

Czy polecany niegdyś Pan Kazimierz Pawelec nadal świadczy swoje usługi?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli z punktów w Katowicach mamy do wyboru:
1) Tiviano
2) Silesia City Center
3) www.pogotowiekrawieckie.katowice.pl, Panewnicka 79, 40-001 Katowice
4) stylowakrawcowa.pl - Zakład Krawiecki Styl, Osiedle Tysiąclecia 86a

5) poszetka.com - chwilowo zawieszone zlecenia na przeróbki krawieckie ze względu na duże ilości zamówień bespoke. 
6) Kazimierz Pawelec Krawiec, ul.Krzywa 5, 40-064 Katowice - podszedłem dziś na ulicę Krzywą 5, ale niestety zastałem szyld lokal do wynajęcia. 

7) jakeś poprawki krawieckie możliwe są też w galerii katowickiej na poziomie -1, Pani zapewniała, że są w stanie poprawić garnitur. Próbował ktoś poprawić cokolwiek?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja mogę się odnieść do punktu na Panewnickiej - skorzystałem z powodu zawieszenia usług krawieckich przez Poszetka.com - skracałem rękawy koszuli, dopasowanie tej koszuli, skracanie rękawów w kurtce, skracanie i zwężanie jeansowych spodni. Generalnie usługi wykonane poprawnie, minimalnie za krótko wyszły rękawy w koszuli - jednak zdecydowanie bardziej odpowiada mi w Poszetka.com podejście do klienta. Dlatego podkreślę, że w Poszetka.com zawsze byłem w 100% zadowolony zarówno z jakości usług jak i obsługi klienta - liczę, że ich usługi krawieckie powrócą.

W Tiviano dostałem informację, że nie świadczą usług krawieckich, ale robią wyjątki dla swoich klientów z tego co zrozumiałem.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.07.2018 o 08:27, origanum_vulgare napisał:

Poszukiwana pracownia krawiecka w Katowicach gdzie skracają rękawy koszuli z przeniesieniem listwy i potrafią poradzić sobie z dopasowaniem marynarki - korzystałem z Posztka.com - ale ze względu na dużą ilość pracy zawiesili usługi krawieckie - niestety. Czy ktoś z forumowiczów może kogoś polecić?

Osiedle Tysiąclecia - Karo Moda - bardzo dobrze skracają rękawy z przeniesieniem listy, korzystałem chyba z 15 razy już.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Również szukam krawca do przeróbek garnituru. Głównie interesuje mnie skrócenie rękawów w marynarce, dlatego zależy mi na kimś sprawdzonym. Jakiś czas temu dzwoniłem w tym celu do Handelsman & Royce przy Placu Wolności. Pani powiedziała mi, że oczywiście jest taka możliwość. Oni dzwonią po krawca, z którym współpracują i umawiają spotkanie u siebie. Czy ktoś korzystał u nich z takich usług?

Poszetka.com wznowiła przyjmowanie zleceń na przeróbki.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Podbijam temat z pytaniem o skrócenie rękawów w swetrze z kaszmiru o jakieś 3-4cm - jest ktoś w Kato lub okolicy od takich tematów?

Na marginesie chciałem zaznaczyć, że korzystam na bieżąco z Poszetka.com i zawsze jestem zadowolony, kilkanaście zleceń zawsze starannie i rzetelnie wykonanych ... ale swetra chyba nie ogarną chodź jeszcze nie pytałem;).

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 4 lata później...
Opublikowano

Odświeżam po 5 latach - kto robi dobre poprawki krawieckie? Chciałbym np. oddać marynarkę, ale chcę porządnego efektu. Gdzie ją oddać do ludzi, którzy wiedzą co robią? Dom Krawca?