Simon Napisano 13 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2011 Jako że zauważyłem kilku kolegów z Katowic na forum, mam pytanie gdzie dokonujecie ewentualnych poprawek krawieckich? Jeśli o mnie chodzi to nosiłem rzeczy do pracowni w CH Silesia. Zawsze byłem zadowolony. Pracownia ma spore obłożenie, jak to z taką lokalizacją Jeśli możecie polecić jakiś adres w Katowicach to będę wdzięczny - z chęcią wybiorę się i sprawdzę co oferują. Aktualnie mam do poprawki spodnie, czyli żadna wielka filozofia. Czy mamy w ogóle jakiś stary, dobry zakład w którym możemy uszyć np. spodnie - dobre pod względem jakościowym i cenowym (podejrzewam, że byłoby taniej niż w Warszawie)? Jakiekolwiek doświadczenia w tej kwestii ktoś posiada? Przeglądałem już temat o szyciu na miarę w Katowiacach, ale jedyną firmą jaka się tam znalazła był Bytom. Musi być przecież choć jakaś jedna opcja - czy wszyscy mężczyźni z okolicy wybierają się na bespoke do Warszawy lub Krakowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 14 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2011 Takie drobne poprawki załatwiam u znajomych krawcowych. Obecnie zleciłem też jednej taliowanie marynarki - dam znać jak wyjdzie. Sprawdź proszę ten adres: http://www.tiviano.com/ Tutaj początkowo miałem dać tę marynarkę, ale jakoś słaby kontakt mailowy. Rozmawiałem też o tym z panem w Silesi. Powiedział, że nie ma problemów z podjęciem się takich cięższych poprawek. Cena wyniosłaby od 80zł w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 14 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2011 Póki co udam się więc do Silesi, bo wiem, że można na nich liczyć Jeśli chodzi o to atelier, to możne warto by sprawdzić co i jak. Można by wpaść do nich i porozmawiać, zobaczyć co i jak szyją. Na stronie niestety pokazują tylko kreacje damskie, co może (choć nie musi) świadczyć o nikłym doświadczeniu w krawiectwie męskim. Wśród zdjęć samego atelier też nie widać ani jednego męskiego garnituru, tylko same materiały. Jeśli znajdę chwilę, ale to chyba dopiero za dwa tygodnie, to wybiorę się do nich i zdam relację. Boję się tylko, że nie mam aż takiej wiedzy w temacie jak np. Macaroni Tomato, żeby dobrze ocenić krawca. Ale garnitur od 2,2tys (pewnie trzeba doliczyć jeszcze materiał)? Dla mnie brzmi ciekawie. Ja powoli odkładam na swoje pierwsze bespoke/MTM i o ile Cafardini wydaje się być w miarę pewną firmą szyjącą jednak MTM a nie bespoke, to ta pracowania mogłaby być ciekawym początkiem przygody. O ile oczywiście okaże się godna zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 15 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 Dzisiaj byłem zanieść spodnie do zwężenia i skrócenia do Silesi. Przez przypadek, kiedy Pani wypisywała mi kartonik z numerem zamówienia, zobaczyłem, że mają w szufladzie stos jakichś faktur (czy czegoś w tym stylu) z Royal Collection. To chyba dosyć dobrze o nich świadczy, jeśli robią poprawki dla RC Pytałem także o obszycie poszetki metodą Sama Hobera. Pani powiedziała, że raczej nie będzie z tym problemu ale żeby przynieść materiał to porozmawiamy. Jeśli będę coś więcej wiedział w tym temacie to na pewno się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 23 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2011 Pytanie nie odnośnie poprawek, ale Katowic, więc umieszczam tutaj. Gdzie nosicie swoje krawaty do czyszczenia w Katowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 8 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2011 Poprawki w Silesia City Center tylko te proste - znam kogoś kto te niby faktury wypisuje i nie polecam na coś grubszego, maksymalnie lekkie taliowanie marynarki. Znam krawca na ul.Krzywej w Katowicach Pan Stanisław zmniejszał mi marynarkę (bo malutki jestem nie każde 46 jest dla mnie dość dopasowane.) poprzez ponowne wszycie rękawów. Jestem z tej poprawki zadowolony a w innych miejscach mówili "nie da się". Zwężenie nogawek spodni nie problem, ręczne obszycie dziurek przy mankiecie rękawa marynarki kilka zł. szt. Jak odkryjecie krawca na odszycie garnituru w Katowicach to dajcie znać. Koszt przejazdu do Krakowa jest mi znany. Pozdrawiam. Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 @mirek- można prosić dokładny adres. Mówiąc szczerze nigdy nie zauważyłem na Krzywej krawca, ale być może będąc tam się po prostu nie rozglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 17 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 Kazimierz Pawelec Krawiec ul.Krzywa 5 40-064 Katowice Osobiście jestem zadowolony z wykonanych przeróbek. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 Wielkie dzięki Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Zastanawiam się jak bardzo Pan Kazimierz mógłby zmniejszyć marynarkę (pytanie szczególnie do mirka ) i o koszta usługi . Krzywa jest koło placu Andrzeja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 19 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Zastanawiam się jak bardzo Pan Kazimierz mógłby zmniejszyć marynarkę (pytanie szczególnie do mirka ) i o koszta usługi . Krzywa jest koło placu Andrzeja ? Dokładnie - przypuśćmy, że wychodzisz z dworca, przechodzisz przez ulicę i idziesz ul. Skłodowskiej-Curie i tak naprawdę pierwsza w lewo to Krzywa. Na rogu jest zakład fryzjerski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Witaj Simon. Moja marynarka jest zmniejszona o 2 cm z każdej strony, myślę że to max gdyż większe skracanie odległości od kuli rękawa do kołnierza może powodować trudności z ponownym wszyciem rękawa. Płaciłem 100 zł. Dokładnie - przypuśćmy, że wychodzisz z dworca, przechodzisz przez ulicę i tak naprawdę pierwsza w lewo to Krzywa, pięćdziesiąt metrów i po lewej jest pracownia. Pan Kazimierz nie jak w pierwszym poście Stanisław i też ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 13 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Ja zamierzam uszyć sobie spodnie u Pana Kazimierza. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Jak to wygląda cenowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 13 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 150zł, materiał mam swój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 5 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2013 Panowie znacie może godziny otwarcia zakładu Pana Kazimierza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Czy ktoś w ostatnim czasie korzystał z usług Pana Kazimierza? Ewentualnie czy polecacie jakiś innego krawca w Katowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Co potrzebujesz przeprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Przede wszystkim: - skrócić rękawy w marynarce (pewnie i przeszyć guziki w związku z tym), - skrócić i zwęzić spodnie. Zależy mi na tym, żeby to było zrobione dobrze. Ile kosztują takie przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Znalazłem coś takiego - http://stylowakrawcowa.pl/ Katowice, ul. Tysiąclecia 86a. Dokładnie moje sąsiedztwo. Ktoś miał okazję coś u nich przerabiać? Na stronie chwalą się, że pracują dla Vistuli. Pewnie z ich usług skorzystam, wtedy dam znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuzet Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Będąc ostatnio w Vistuli w SCC - otrzymałem informację, że klienci tego sklepu przeróbki typu skracanie rękawów w marynarce zlecają tzw. pogotowiu krawieckiemu na Ligocie: http://www.pogotowiekrawieckie.katowice.pl/ Ja nigdy nie korzystałem, natomiast sprzedawca mówił, że klienci byli zadowoleni. Sam muszę skrócić rękawy w marynarce, a niestety w grę wchodzi jedynie wyprucie i wszycie ich na nowo. Trochę się obawiam tego zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Sam szukam krawca z okolic Katowic bądź Rybnika który skróci mi rękawy ( wyprucie i ponowne wszycie) oraz zniweluje fałdę poznańską w marynarce z wełny 160s. Byłem już w trzech miejscach i tragedia, nigdzie się tego nie podejmą, ewentualnie skracanie rękawów przy mankietach :/ Jeśli ma ktoś namiary na sprawdzonego krawca który podoła takim poprawką proszę o informację. Na przeróbki mam jeszcze tylko 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafus Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Sam szukam krawca z okolic Katowic bądź Rybnika który skróci mi rękawy ( wyprucie i ponowne wszycie) oraz zniweluje fałdę poznańską w marynarce z wełny 160s. Byłem już w trzech miejscach i tragedia, nigdzie się tego nie podejmą, ewentualnie skracanie rękawów przy mankietach :/ Jeśli ma ktoś namiary na sprawdzonego krawca który podoła takim poprawką proszę o informację. Na przeróbki mam jeszcze tylko 2 miesiące. Skontaktuj się z P.Adamem z Tiviano w Katowicach.Nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 20 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2013 Tutaj kolejny poszukiwacz dobrego przeróbkowego krawca w Katowicach. Czy jest jakiś konsensus pośród rezydentów tego miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi