Skocz do zawartości

Minimalistyczny skórzany portfel/etui - propozycje, porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 11.09.2017 o 23:51, Zbir napisał:

Portfel wygląda cudownie, piękny kolor. Z zakupem portfela nie śpieszy mi się nie wiadomo jak,  jednak zależy co rozumiesz przez "terminy". Jeżeli czekałeś miesiącami to chyba podziękuję :P. A jak cenowo wypadł, czy to może Wasza słodka tajemnica? :>

U mnie termin będzie raczej krótszy, a i Skalpel ostatnio chyba za dużo ma na głowię bo odesłał do mnie w sprawie portfela, zapraszam do kontaktu i przejrzenia przykładowych prac w moim temacie lub instagramie :P

Opublikowano
W dniu 11.09.2017 o 23:51, Zbir napisał:

Portfel wygląda cudownie, piękny kolor. Z zakupem portfela nie śpieszy mi się nie wiadomo jak,  jednak zależy co rozumiesz przez "terminy". Jeżeli czekałeś miesiącami to chyba podziękuję :P. A jak cenowo wypadł, czy to może Wasza słodka tajemnica? :>

zrobiłem zdjęcie jak kasa ode mnie wyjeżdżała

1&srcw=640&srch=2000&dstw=640&dsth=2000&

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@Monkiusz  

Masz rację, nie chciałem jednak zawracać koledze głowy niepoważnymi ofertami.

@Pepo 

Wybacz, trochę się spóźniłeś, bo wczoraj odebrałem portfel :V. Robisz piękne paski do spodni, to samo z paskami do zegarków ... te strusie są piękne. Myślę, że jak będę wymieniał zegarek (mam nadzieje, że jak najszybciej) to zawitam do Ciebie :).

@Krzysiek_W

Co tak mało, to chyba jakaś papierowa skóra musiała być :D.

Tak czy siak raz jeszcze dziękuję Panowie za poświęcony czas. Sądziłem, że temat umarł i nie chciałem go na siłę reanimować. Stwierdziłem, że nie ma co gdybać i podejmę decyzję od razu zamiast czekać na jakieś zbawienie ... podjęcie najprostszych decyzji zajmuje mi dziesięć razy tyle czasu ile powinno.  Ostatecznie zdecydowałem się na portfel firmy Mirons o którym nikt nic nie wiedział ... jestem chyba masochistą. Portfel doszedł i jest naprawdę ładny, jednak mam do niego również zastrzeżenia. Skóra jest bardzo miękka i niesamowicie podatna na zarysowania. Dosłownie muśnięcie paznokciem pozostawia na niej ślad. Skóra się nie odbarwia, ale pod światło widać wgłębienie i lekką smugę. Czy jest to charakterystyczna cecha Cordovanu, czy portfel jest kiepsko wykonany? Powinienem kupić od razu pastę koloryzującą?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Czy dostanę skórzane etui na dowód rejestracyjny, kilka kart lojalnościowych oraz prawo jazdy do kwoty 50zł?

Jest szansa, że w tej kwocie będzie coś co nie rozpadnie się po kilku miesiącach?

Opublikowano

Ja testowałem kilka budżetowych modeli i zawsze było to samo - skóra starzała się fatalnie a szwy się pruły. Wreszcie zamówiłem u naszego forumowego kolegi Skalpela - różnica jest ogromna i świetnie mi służy.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę trochę temat, może komuś się przyda, chyba dwa lata temu szukałem cienkiego portfela w okresie wczesnoletnim, kiedy nie noszę ze sobą kurtki bądź marynarki, aby uniknąć zbyt dużego wypychania kieszeni w spodniach. Zamówiłem wtedy w foryou-collection.com model, którego nazwa minimalistyczna raczej nie była: "Maxymalnie cienki portfel męski skórzany z miejscem na bilon LIMITOWANA EDYCJA" :) Dostałem wtedy odpowiedź, że mieli już ostatni egzemplarz i ktoś przede mną wykupił go wcześniej. W ramach przeprosin zaproponowali rabat na inny produkt, ale, że nie byłem zdecydowany to pieniądze zwrócili. Ostatecznie portfela nie kupiłem, ale nabyłem w innym okolicznym sklepie coś podobnego do produktu "Skórzane etui na dowód rejestracyjny" z kalta.pl zalinkowanego na pierwszej stronie. Mieści się kilka kart, wkładam tam jeden czy dwa banknoty i bilon wsypuję do kieszonki (jestem do niego przywiązany). Nie jest to chyba klasyczny męski portfel, ale kieszeni nie wypycha i do tej pory nie znalazłem niczego mniejszego.