MK Leathers Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Witam,Pragnę Wam przedstawić swoje dotychczasowe prace i podzielić się przyszłymi projektami. Na wstępie jednak dobrym zwyczajem chciałbym się przywitać i napisać parę słów o sobie.Nazywam się Mateusz i jestem z Warszawy. Pracą w skórze zainteresowałem się w 2010 kiedy to zapragnąłem samodzielnie uszyć etui na scyzoryk Victorinox odziedziczony po moim dziadku. Działając trochę po omacku i wspierając się wiedzą z sieci zakupiłem najprostsze narzędzia i kawałek skóry i wykonałem etui. Etui mam do dziś, szczelnie zamknięte w szufladzie na wypadek gdybym zapragnął przypomnieć sobie jak wyglądały początki bolesne. Ponieważ jestem związany z forum knives.pl gdzie wielu polskich kowali artystycznych prezentuje swoje prace, pokazałem tam swoje "dzieło". Później następne i kolejne. Wkrótce znalazł się ktoś, kto zlecił mi wykonanie pierwszej pochwy na nóż. I od tego się zaczęło... Zacząłem wykonywać pochwy na noże, formowane etui i pokrowce oraz paski do zegarków. Cały czas staram się rozwijać i powiększam ofertę (portfele, okładki do kart, pasy ostatnio torby) Mam zasadę: Jeżeli czegoś nie ma w dotychczasowej ofercie należy zapytać. Podejmuję się nowych wyzwań i z przyjemnością pracuję z klientami nad nowymi projektami.Od jakiegoś czasu specjalizuję się (można chyba to tak nazwać) w paskach na rękę do zegarków kieszonkowych. Na podstawie projektów stosowanych w czasach I wojny, stworzyłem swoje wzory, które wykonuję na zamówienie, do konkretnych modeli zegarków.Wszystkie przedmioty wykonuję ręcznie od projektu poprzez cięcie,klejenie i szycie, mam w ten sposób kontrolę nad całym procesem. Jeśli chodzi o styl moich prac, sami oceńcie. Osobiście widzę u siebie dwie kategorie. Przedmioty proste, użytkowe, czasami wręcz surowe oraz przedmioty bardziej ekskluzywne, z wyższej półki, z wykorzystaniem skór egzotycznych, dodatkowych zdobień itp.Ponieważ obrazy mówią więcej.....zapraszam. Dużo więcej przykładów u mnie. Tu nie będę wrzucał tego co było, tylko nowe projekty Pozdrawiam i zapraszam Mateusz Kaźmierczak MK Leathers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Nic dodać nic ująć, świetne prace. Muszę się przyznać, że pierwszy raz słyszę o paskach do zegarków kieszonkowych. Możesz napisać coś więcej o ich stosowaniu w okresie I wojny światowej lub zamieścić jakieś zdjęcia z tamtego okresu. Zastanawia mnie też jak taka spora konstrukcja wygląda na nadgarstku? W niedalekiej przyszłości czeka mnie zamówienie brązowego paska do zegarka, więc post się przyda. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Torebka, choć damską prezentuje sie ciekawie. Szukałem dla żony na urodziny i ... łatwo nie było i tanio też. Dlatego tym bardzie będę do Ciebie zaglądał. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 24 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 O paskach napiszę niebawem, mam parę starych egzemplarzy do obfotografowania. A na razie dwa mini "porfele" Etui na pasek - mieści do 3 kart, oraz okładka na kartę miejską Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 To tylko moja opinia, ale często widzę skórorobów stosujących takie "nachalne" napy. Zdecydowanie to etui lepiej by wyglądało, gdyby ten błyszczący srebrny element tak nie dawał po oczach (mniejszy, kolor starej stali?). Tak jak niedawno moja żona podeszła do kaletnika na naprawę - przyczepił taką olbrzymią napę że żona już swojej portmonetki nie bardzo chce oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 24 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 Dzięki za uwagę. Co do wykończeń bardzo często klient dyktuje warunki (prawie wszystkie moje prace są wykonywane na indywidualne zamówienia) i akurat w tym przypadku była prośba o tego rodzaju "surowy" zatrzask. Z mojego doświadczenia zastosowanie mniejszych i przez to delikatniejszych zapięć przy zewnętrznych kieszeniach i pokrowcach, szczególnie tych noszonych przy pasie nie sprawdza się gdyż często się odpinają przy porzypadkowym zahaczeniu. Kolor tutaj jest trochę przekłamany, to jest ciemny oksydowany. Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 2 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Prototyp etui na pióra. Skóra bydlęca 2mm szlufka z czarnej płaszczki. Miesci dwa pióra o średnicy do 13 mm. Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 10 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2013 Tym razem okładki na notatnik. Skóra 3mm Mateusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 12 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2013 I druga wersja Mateusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 18 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Kolejna propozycja. Trochę bardziej złożona w konstrukcji. Skóra 2mm, ręcznie barwiona i szyta. Tylna cześć wewnątrz jest na pełną szerokość tak by nie było skoków przy pisaniu. Przednia, krótsza, można coś jeszcze schować. Notesik a6.Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 27 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 Powstała kolejna "kieszonka" w wersji eleganckiej. Celęca na górze, świńska pod spodem. Jak zwykle ręcznie barwione i szyte I nowy mateiał. Ostatnio w hurtowni się do mnie usmiechnął. Bardzo spodobał mi się intensywny kolor oraz wyraźna faktura. Parę pasków z tego wyjdzie Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 27 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 Notatniki bardzo ładne, jednak nieco rażą mnie te gumki (które są równocześnie dość słabym punktem programu -- w moim Moleskinie się po prostu rozciągnęła, przez co wisiała jak przysłowiowe niewymowne; musiałem ją wyrwać). Zastanawiam się czym można by spróbować zastąpić taką gumkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 27 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 Notatniki bardzo ładne, jednak nieco rażą mnie te gumki (które są równocześnie dość słabym punktem programu -- w moim Moleskinie się po prostu rozciągnęła, przez co wisiała jak przysłowiowe niewymowne; musiałem ją wyrwać). Zastanawiam się czym można by spróbować zastąpić taką gumkę? I to jest doskonały temat do dyskusji Też bym widział coś z większą klasą. Jesli chodzi o zapinanie notesów to widzę następujące rozwiązania + ich wariacje. Gumka -płaska, okrągła. Zapięcie paskiem z klamerką, takim jak w zegarku. Zapięcie na zatrzask. Zapięcie na szlufkę - tak jak w etui na pióra. We wszywanie magnesików się na razie nie bawię bo przy tych materiałach i technice wykonania jaką obecnie stosuję powstały by niepotrzebnie grube okładki. Jeśli macie jakieś ciekawe pomysły i propozycje to zapraszam. Wiadomo że co człowiek to gust ale ja zawsze lubię posłuchać co się ludziom podoba. Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 Kolejna okładka, a6. Tym razem z egzotycznym akcentem, czarny kajman Mateusz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 I taki pasek to ja rozumiem Zapięcie na zatrzask czy magnes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Zapięcie na zatrzask. Wielkie dzięki Mateusz. 100% satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 14 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Ostatni nabytek skóra z łap strusia w paskowej odsłonie.22/22 mm Mateusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 20 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Coś większego tym razem. Teczka/aktówka A4. (zeszyt a6) Pozdrawiam Mateusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Wow - Świetny 'produkt'! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 1 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2014 Dzięki! Nowe skórki w ofercie Strusie łapki Kajman Rekin Oraz pasek z wypełnieniem, 24/18, z czarnego strusia Mateusz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 11 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 A to efekty pracy ze wspomnianymi wcześniej skórami ze strusia, rekina i kajmana Mateusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 10 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 Po przerwie parę ostatnich pasków. Brązowy rekin do TH Strusie łapki Standardzik Surowy zamszyk Oraz portugalski korek Pozdrawiam Mateusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Leathers Napisano 27 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Parę nowych sztuk Rekinek Kangur I taka tam torebka Mateusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjanas Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Witam, chciałbym zapytać o koszt przygotowania paska do zegarka Fossil http://zegarkicentrum.pl/pl/p/Fossil-Fossil-Damskie-ES2637/13621. Chodzi mi o orientacyjną cenę paska ze skóry świnskiej i ew. jakichś egzotycznych. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz W. Fita Napisano 29 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2014 Ta torebka jest rewelacyjna !!! Parę nowych sztuk Rekinek Kangur I taka tam torebka Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi